Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποχώρησαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής από την τοποθεσία Καλογερικό
  • [02] "Στόχος μας να ενώσουμε τον λαό και να ανατρέψουμε το Μνημόνιο"
  • [03] Απόσυρση του άρθρου για το προψημένο ψωμί ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [04] "Να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης"
  • [05] "Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τους ανέργους είναι στη σωστή κατεύθυνση"

  • [01] Αποχώρησαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής από την τοποθεσία Καλογερικό

    Αποχώρησαν από την τοποθεσία Καλογερικό, κοντά στις Σκουριές, κάτοικοι της Χαλκιδικής που είχαν συγκεντρωθεί εκεί το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασίες που ξεκίνησε η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" στο δάσος για τη διάνοιξη δρόμων.

    Σύμφωνα με εκπροσώπους των κατοίκων, οι ίδιοι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, πιθανότατα στην εισαγγελία Πολυγύρου, παρουσία εκπροσώπων της αστυνομίας, της εταιρείας, των κατοίκων και του δασαρχείου, με αντικείμενο τις άδειες που απαιτούνται για την εκτέλεση εργασιών στο δάσος.

    [02] "Στόχος μας να ενώσουμε τον λαό και να ανατρέψουμε το Μνημόνιο"

    Με ομιλία του Πάνου Καμμένου ξεκίνησαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΕΦ στο οποίο δεν προσκλήθηκαν "τα μνημονιακά κόμματα" όπως είπε, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ξένων κομμάτων που κινούνται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, και δεσμεύθηκε ότι αυτό θα είναι προτεραιότητα για το κόμμα του.

    Έκανε άνοιγμα στο "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ" όπως είπε, και στους ψηφοφόρους των κομμάτων "του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου" καθώς και στα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ είπε πως όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία "θα ψάξει θα βρει και θα τιμωρήσει χωρίς έλεος" όσους έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, που οδήγησαν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση "και θα δημεύσει τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό".

    "Παραμείναμε ανεξάρτητοι παρόλο τον πόλεμο, και σήμερα δίνουμε μαθήματα Δημοκρατίας. Μαζί θα αποφασίσουμε για το πως θα προχωρήσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων" είπε ο κ. Καμμένος.

    Έκανε μια αναδρομή στις συνθήκες ίδρυσης του κόμματός του, και είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν πίσω την Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων.

    [03] Απόσυρση του άρθρου για το προψημένο ψωμί ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Να αποσυρθεί το άρθρο για την απελευθέρωση της αγοράς του προψημένου ψωμιού (bake off) ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώτος ομιλητής επί του πολυνομοσχεδίου ανάμεσα στους 30 βουλευτές που γράφτηκαν για να μιλήσουν στην Επιτροπή Οικονομικών.

    Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αν η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αποτελεί σκληρότατη μνημονιακή υποχρέωση δεν πρέπει να περιληφθεί στο νομοθέτημα αυτό, αλλά να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο για να συζητηθεί με άνεση και να κληθούν και οι φορείς. Όπως είπε ο βουλευτής συμφωνεί με την απελευθέρωση των αγορών, όταν όμως γίνεται με στοιχειοθετημένο το όφελος των παρεμβάσεων αυτών.

    [04] "Να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης"

    Να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης και της συνεργασίας με τις κοινοβουλευτικές ομάδες που τη στηρίζουν, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών επί του πολυνομοσχεδίου.

    Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών είπε στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να επαναπροσδιοριστεί το περιεχόμενο της αρχικής συμφωνίας και προσέθεσε πως κάνουν λάθος όσοι στη ΝΔ υπερασπίζονται μια στρατηγική μη συνεργασίας «όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να εκβιάζουν την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την απειλή των εκλογών».

    [05] "Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τους ανέργους είναι στη σωστή κατεύθυνση"

    «Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση ανέργων σε δήμους και Περιφέρειες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι εύκολο να γίνει σε μια μέρα, αλλά θα το κάνουμε» ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο κος Στουρνάρας διευκρίνισε πως τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ για την κοστολόγηση της τροπολογίας - και εφόσον κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η τροπολογία θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Στην αντίθετη περίπτωση, η τροπολογία θα συμπεριληφθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

    Κατά τα άλλα, ο κος Στουρνάρας, στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για την εφαρμογή του 2ου και του 3ου Μνημονίου, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει καλύψει τα 2/3 του προγράμματος προσαρμογής και πως σήμερα, «για πρώτη φορά παραμένουμε μέσα στους στόχους ενός τέτοιου δύσκολου προγράμματος: Το πρώτο τρίμηνο του 2013 πάμε καλύτερα απ' τις προβλέψεις μας και έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα (κάτι που προβλεπόταν πως θα επιτευχθεί στο τέλος του έτους). Μειώθηκε το χρέος - και το 2022 προβλέπεται να έχει πέσει κάτω από το 110% του ΑΕΠ. Το ποσοστό της ανεργίας θα αρχίσει να μειώνεται από το επόμενο έτος. Ήδη τον Μάρτιο είχαμε περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις (...) Για πρώτη φορά βάλαμε στο τραπέζι προοπτική για μείωση φορολογικών συντελεστών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, για την οποία ελπίζουμε να έχουμε ευτυχή κατάληξη τον Ιούνιο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Στόχος είναι επίσης, και η καθιέρωση του πλήρους συμψηφισμού των οφειλών των ιδιωτών με εκείνες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 April 2013 - 12:30:21 UTC