Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστρέφονται απο σήμερα άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες
  • [02] Καταδίκες στο Κόσοβο
  • [03] Μάλωσε με την φίλη του και την πάτησε με το αυτοκίνητό της
  • [04] Εκοιμήθη ο πρώην μητροπολίτης Κισσάμου-Σελίνου Ειρηναίος Γαλανάκης
  • [05] O Β. Κορκίδης στην προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
  • [06] Εξαρθρώθηκε ισλαμιστικός πυρήνας στην Ιταλία
  • [07] Το FBI στο σπίτι της χήρας του Ταμερλάν Τσαρνάεφ
  • [08] Έξι Ρίχτερ "ταρακούνησαν" το Αρχιπέλαγος των Αζόρων
  • [09] Υπέκυψε το 4χρονο κοριτσάκι που βιάστηκε στην Ινδία
  • [10] Η Ολλανδία αποκτά τον πρώτο μονάρχη της
  • [11] Σε ένα μήνα κυκλοφορεί η πρώτη OLED TV

  • [01] Επιστρέφονται απο σήμερα άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες

    Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Δένδια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

    Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και χτες, 29.04.2013.

    Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 29.04.2013.

    [02] Καταδίκες στο Κόσοβο

    Πέντε γιατροί καταδικάσθηκαν από ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο που έχει ιδρύσει η EULEX στο Κόσοβο σε ποινές έως και οκταετούς κάθειρξης για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων?μία υπόθεση που ανάγεται χρονολογικά στο 2008?, ενώ το δίκτυο στο οποίο φέρονταν να ανήκαν είχε παρακλάδια σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και την Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

    Η μεγαλύτερη ποινή, οκταετούς κάθειρξης, επιδικάσθηκε στον ουρολόγο Λούτφι Ντερβίσι, ενώ ο επίσης γιατρός γιος του Άρμπαν Ντερβίσι καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών και τριών μηνών. Άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους στην ίδια υπόθεση, κι εκείνοι γιατροί, καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από ένα έτος με αναστολή σε τρία έτη.

    Οι άλλοι δύο καταδικασθέντες, εκ των οποίων ο ένας, ονόματι Ιλίρ Ρετζάι, ήταν ανώτερος αξιωματούχος του κοσοβάρικου υπουργείου Υγείας, είχαν αθωωθεί κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης το 2011.

    Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ρετζάι είχε παραδεχθεί πως οι παράνομες μεταμοσχεύσεις οργάνων πραγματοποιούνταν σε αυτήν την κλινική, αρνούμενος ωστόσο πως ο ίδιος εμπλεκόταν στην υπόθεση.

    Όλοι οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν για «οργανωμένη εγκληματική ενέργεια» και για «παράνομη άσκηση ιατρικών δραστηριοτήτων», σύμφωνα με το κατηγορητήριο που τους απήγγειλε ο εισαγγελέας του ευρωπαϊκού αυτού δικαστηρίου Γιόναθαν Ράτελ.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πάνω από 30 παράνομες λήψεις νεφρών και αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις υλοποιήθηκαν στην κλινική Medicus, η οποία έκλεισε το 2008 μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

    Οι δότες που στρατολογούνταν από την Ευρώπη, ή τη Μέση Ανατολή, δελεάζονταν με την προσφορά αμοιβής 15.000 ευρώ, ενώ οι λήπτες ήσαν πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 100.000 ευρώ για καθεμία από αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις.

    Εγκέφαλο του κυκλώματος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είναι ο Ισραηλινός υπήκοος Μοσέ Χαρέλ, ενώ ο Τούρκος γιατρός Ερτσίν Σονμέζ φέρεται να έχει πραγματοποιήσει παράνομες μεταμοσχεύσεις στην κλινική Medicus.

    Οι δύο τελευταίοι δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των κατηγορουμένων στη δίκη, καθώς δεν έχουν παραδοθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο της EULEX.

    [03] Μάλωσε με την φίλη του και την πάτησε με το αυτοκίνητό της

    Τραγική και φρικιαστική κατάληξη είχε ο καυγάς μιας 55χρονης με τον 43χρονο σύντροφο της, γύρω στις 3 τα ξημερώματα στην Κηφισιά.

    Ο 43χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν μεθυσμένος, μετά από επεισόδιο με την 55χρονη την πάτησε με το αυτοκίνητο της με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

    Το περιστατικό συνέβη έξω απο το σπίτι της γυναίκας, ο δράστης συνελήφθη και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για αναθρωποκτονία.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, ο 43χρονος έπινε στο σπίτι τους με τον γιο της 55χρονης από προηγούμενο γάμο και κάποια στιγμή, τον πήγε στο δικό του σπίτι, με το αυτοκίνητο της μητέρας του.

    Μετά από λίγο, όπως είπε στους αστυνομικούς ο γιος του θύματος, χτύπησε το τηλέφωνο του και όταν το σήκωσε άκουσε την μητέρα του σε κατάσταση πανικού.

    Ο γιος έτρεξε στο σπίτι και βρήκε τη μητέρα του κάτω απο τις ρόδες του αυτοκινήτου της και τον 43χρονο σε μικρή απόσταση από αυτό, σε κακά χάλια απο το μεθύσι.

    Εν τω μεταξύ, οι γείτονες που είχαν ακούσει τον καυγά είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία και ο 43χρονος συνελήφθη. Όπως λένε, οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν συχνοί.

    Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται απο την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

    [04] Εκοιμήθη ο πρώην μητροπολίτης Κισσάμου-Σελίνου Ειρηναίος Γαλανάκης

    Σε ηλικία 102 ετών έφυγε το πρωί από τη ζωή ο πρώην μητροπολίτης Κισσάμου - Σελίνου, Ειρηναίος Γαλανάκης.

    Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στο Νεροχώρι Αποκορώνου στις 10 Νοεμβρίου 1911. Σπούδασε στο Ιεροδιδασκαλείο Κρήτης και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1937. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Θεολογίας και Κοινωνιολογίας στη Γαλλία, στα Πανεπιστήμια της Λιλ και του Παρισιού.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου 1962, με την ανύψωση των Επισκοπών της Κρήτης σε Μητροπόλεις προήχθη σε Μητροπολίτη. Στις 16 Δεκεμβρίου 1971 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας.

    Επί Αρχιερατείας του αναγνωρίστηκε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας ως τρίτη επίσημη εκκλησία στη χώρα, οικοδομήθηκε ο Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Τριάδας και το Μητροπολιτικό μέγαρο στη Βόννη, αλλά και πολλοί άλλοι ναοί σε άλλα μεγάλα κέντρα της Γερμανίας. Παραιτήθηκε το 1980.

    Στις 26 Ιανουαρίου 1981 ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης επανήλθε εκ νέου στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Στις 24 Αυγούστου του 2005 υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης η οποία και έγινε αποδεκτή.

    Με την παρουσία του συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση και λειτουργία της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

    Είχε συγγράψει δεκάδες βιβλία ενώ στην περιοχή της Κισσάμου έχει ιδρυθεί και λειτουργεί το μουσείο Ειρηναίος Γαλανάκης στο οποίο εκτίθενται τα προσωπικά του αντικείμενα.

    [05] O Β. Κορκίδης στην προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά

    "Η απώλεια του Γιώργου Κασιμάτη άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ΕΒΕΠ, στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία του Πειραιά εν γένει. Ο Γιώργος Κασιμάτης υπήρξε ένα υπόδειγμα αφοσιωμένου προέδρου και θεσμικού εκπροσώπου και σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να επαναληφθεί η «εποχή Κασιμάτη» στον επιμελητηριακό θεσμό".

    Αυτό σχολίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης μετά την εκλογή του στην προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

    "Παρα ταύτα" συνέχισε "νιώθω ότι οφείλω στον Πειραιά, στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι, δηλαδή στο σπίτι μου, να ανταποκριθώ επάξια στην ιδιαίτερα τιμητική πρόκληση και εξαιρετικά απαιτητική προεδρία του ΕΒΕΠ. Η δεύτερη και τελευταία θητεία μου ως Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου θα λειτουργήσει συνδυαστικά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΒΕΠ και στην αναβάθμιση της παρέμβασης μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο υπέρ του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που επιδιώκουμε και δικαιούμαστε".

    Ο κ. Κορκίδης συνέχισε: «Η κληρονομιά είναι βαριά, οι ευθύνες πολλές και η δουλειά που χρειάζεται ακόμα περισσότερη.»

    [06] Εξαρθρώθηκε ισλαμιστικός πυρήνας στην Ιταλία

    Οι Ιταλοί καραμπινιέροι ανακοίνωσαν σήμερα την εξάρθρωση ισλαμιστικού πυρήνα στην Απουλία, ο οποίος είχε διασυνδέσεις στο εξωτερικό και παρακινούσε τα μέλη του σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

    Έξι εντάλματα σύλληψης για διεθνή τρομοκρατία και παρακίνηση σε φυλετικό μίσος βρίσκονται σε φάση εκτέλεσης στην Ιταλία και το Εξωτερικό από την εισαγγελία του Μπάρι.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο συγκεκριμένος πυρήνας διατηρούσε στενές σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα της διεθνούς τρομοκρατίας και έκανε αντισημιτικό προσηλυτισμό, αλλά και εναντίον "των απίστων χωρών", όπως οι ΗΠΑ και η Ιταλία.

    [07] Το FBI στο σπίτι της χήρας του Ταμερλάν Τσαρνάεφ

    Πράκτορες του FBI ανέκριναν χθες τη χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, του υπόπτου ως δράστη της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.Σύμφωνα με τον ειδικό πράκτορα Τζέισον Πακ, τα μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας παρέμειναν επί 90 λεπτά στο σπίτι των γονέων της Κάθριν Ράσελ, στο Νορθ Κίνγκστον του Ρόουντ Άιλαντ.

    Ιχνη DNA που ανήκει σε γυναίκα βρέθηκαν σε μία από τις βόμβες και, σύμφωνα με πηγή της έρευνας που δεν κατονομάζεται, είναι πιθανόν να προέρχονται από γυναίκα συνεργό, από κάποια υπάλληλο καταστήματος από όπου προέρχονται τα υλικά ή από πρόσωπο μεταξύ του πλήθους που παρακολουθούσε τον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

    Ο δικηγόρος της Κάθριν Ράσελ, ο Αμάτο ντε Λούκα, δήλωσε ότι η πελάτις του αρνήθηκε οποιονδήποτε ρόλο στην επίθεση. "Κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στις έρευνες", πρόσθεσε.

    [08] Έξι Ρίχτερ "ταρακούνησαν" το Αρχιπέλαγος των Αζόρων

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Πόντα Ντελγάδα στο πορτογαλικό Αρχιπέλαγος των Αζορών, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 9,4 μίλια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

    [09] Υπέκυψε το 4χρονο κοριτσάκι που βιάστηκε στην Ινδία

    Υπέκυψε χθες το βράδυ το 4χρονο κοριτσάκι που είχε πέσει θύμα βιασμού στην Ινδία και το οποίο βρισκόταν σε κώμα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας The Times of India.

    Το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή σε νοσοκομείο της πόλης Ναγκπούρ της κεντρικής Ινδίας. Είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στον εγκέφαλο και η ζωή του υποστηριζόταν μηχανικά τις τελευταίες 10 ημέρες.

    Η μικρούλα είχε πέσει θύμα βιασμού σε χωριό του κρατιδίου Μάντια Πραντές. Δυο ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

    [10] Η Ολλανδία αποκτά τον πρώτο μονάρχη της

    Ο πρίγκιπας διαδοχος Βίλχεμ-Αλεξάντερ είναι από τις 11:10 σήμερα ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας, μετά την υπογραφή από την μητέρα του της Πράξης Παραίτησής της, όπως ορίζει το σύνταγμα

    Ο 46χρονος Βίλχεμ-Αλεξάντερ είναι ο πρώτος από τη νέα γενιά ευρωπαίων μοναρχών, αλλά και ο πρώτος άντρας στο θρόνο της Ολλανδίας από το 1890.

    [11] Σε ένα μήνα κυκλοφορεί η πρώτη OLED TV

    Η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών LG ανακοίνωσε ότι η πρώτη τηλεόραση OLED TV παγκοσμίως θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Νότιας Κορέας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το BBC.

    Η OLED TV της LG έχει οθόνη 55 ιντσών, ενώ το κόστος απόκτησής της θα είναι 10.200 ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε, αρχικά θα κυκλοφορήσουν περιορισμένα μοντέλα στη Νότια Κορέα.

    Το πρώτο μοντέλο OLED TV της LG θα ονομάζεται EA9800. Το πάχος της συσκευής δεν θα ξεπερνά τα 4,3 χιλιοστά ενώ το βάρος θα περιορίζεται στα 17 κιλά.

    Η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην τηλεόραση OLED TV χρησιμοποιεί τη μέθοδο της οργανικής εκπομπής φωτός, η οποία επιτρέπει στις οθόνες να δείχνουν λεπτότερες και πιο ευέλικτες από ποτέ.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 April 2013 - 8:30:27 UTC