Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλι Ρεν: Η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί διεθνή δανεισμό εάν ενεργήσει αποφασιστικά
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ανασυγκρότηση δεν γίνεται στο πλαίσιο των μνημονίων
  • [03] Την Τρίτη η απολογία των γονέων που κατηγορούνται ότι αποπλάνησαν τα παιδιά τους
  • [04] Σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας το α' εξάμηνο του 2013 "βλέπει" η Κομισιόν

  • [01] Όλι Ρεν: Η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί διεθνή δανεισμό εάν ενεργήσει αποφασιστικά

    Η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί διεθνή δανεισμό εάν αντιδράσει με ταχύτητα και μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όμως οι στόχοι που έχει ορίσει η ΕΕ παραμένουν απρόσιτοι για αυτήν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, όπως εκτίμησε νωρίτερα σήμερα ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Ο Ρεν είπε ότι μπορεί να δοθεί στην Σλοβενία περισσότερος χρόνος για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει η ΕΕ, εάν παρουσιάσει μια ικανοποιητική στρατηγική μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων του τραπεζικού της τομέα, το ύψος των οποίων υπολογίζεται πως φθάνει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ανασυγκρότηση δεν γίνεται στο πλαίσιο των μνημονίων

    Οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση 4,2 % κατά το τρέχον έτος στην οικονομία της χώρας μας για έκτη συνεχή χρονιά και με δείκτη ανεργίας που την κατατάσσει πρωταθλήτρια εντός της Ευρώπης μόνον αισιοδοξία δεν μπορούν να γεννούν, σημειώνει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "το συμπέρασμα είναι ένα και αδιαμφισβήτητο: η παραγωγική ανασυγκρότηση που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την αναστροφή της καθοδικής πορείας δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των μνημονίων. Η κυβέρνηση χωρίς άλλο σχέδιο πέραν του καταστροφικού μνημονίου αποδεικνύεται καθημερινά πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι. Όλοι πλέον κατανοούν πως δεν μπορείς να απαντάς στην ύφεση με περισσότερη λιτότητα και ύφεση".

    [03] Την Τρίτη η απολογία των γονέων που κατηγορούνται ότι αποπλάνησαν τα παιδιά τους

    Την Τρίτη του Πάσχα πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή της Πάτρας οι δύο γονείς που συνελήφθησαν αρχικά με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας τριών ανήλικων παιδιών τους. Ωστόσο, μετά τις έρευνες της Ασφάλειας Πατρών, αλλά και τις καταθέσεις που ελήφθησαν για την υπόθεση, ο 40χρονος πατέρας και η 41χρονη μητέρα, κατηγορούνται, σύμφωνα με την Αστυνομία, για αποπλάνηση, ασέλγεια, βιασμό και αιμομιξία.

    Νωρίτερα το μεσημέρι, οι δύο γονείς οδηγήθηκαν στον ανακριτή αλλά πήραν προθεσμία και ως τότε θα κρατούνται.

    Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, λαμβάνοντας επιπλέον καταθέσεις.

    [04] Σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας το α' εξάμηνο του 2013 "βλέπει" η Κομισιόν

    Μετά την ύφεση που σηματοδότησε το 2012, η οικονομία της ΕΕ αναμένεται να σταθεροποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της που δημοσιοποίησε σήμερα από τις Βρυξέλλες.

    Η Επιτροπή επισημαίνει πως η αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ προβλέπεται να καταστεί θετική σταδιακά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, προτού επιταχυνθεί ελαφρώς το 2014.

    Καθώς η εγχώρια ζήτηση εξακολουθεί να υπόκειται σε περιορισμούς από μια σειρά εμποδίων που ακολουθούν συνήθως τις σοβαρές οικονομικές κρίσεις, η εξωτερική ζήτηση αναμένεται να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης του τρέχοντος έτους, σημειώνει η Επιτροπή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η ιδιωτική κατανάλωση και οι ιδιωτικές επενδύσεις αναμένεται να αμβλυνθούν σταδιακά, ανοίγοντας τον δρόμο για μέτρια ανάπτυξη, υποστηριζόμενη από την εγχώρια ζήτηση, το επόμενο έτος.

    Η πρόβλεψη αυτή εξακολουθεί να βασίζεται στην υπόθεση ότι η συνέχιση της εφαρμογής των πολιτικών θα εμποδίσει την ανανέωση της έντασης της κρίσης δημόσιου χρέους, αναφέρει η Επιτροπή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 May 2013 - 18:30:22 UTC