Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσιάστηκε το νέο σύστημα ελέγχου φαρμάκων
  • [02] Ι. Στουρνάρας: Θετική η έκθεση ΔΝΤ αλλά «δεν εφησυχάζουμε»
  • [03] Π. Σκουρλέτης:«Κούρεμα» του χρέους, αλλά με διαμετρικά αντίθετη οικονομική πολιτική
  • [04] Οι κρεμαστοί κήποι δεν ήταν στη Βαβυλώνα, λέει ιστορικός
  • [05] Ποιές οι συνέπειες της απόφασης του ΣτΕ για τα αυθαίρετα
  • [06] ΕΕ: Θετικές οι προοπτικές για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα
  • [07] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι γονείς για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών τους

  • [01] Παρουσιάστηκε το νέο σύστημα ελέγχου φαρμάκων

    Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς παρουσίασε σήμερα, το νέο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των φαρμακευτικών προϊόντων, το οποίο θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα και από την εφαρμογή του οποίου "αν τηρηθεί αυστηρά" θα εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), θα είναι παρών σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής, από την εισαγωγή ή παραγωγή ενός φαρμάκου έως και την αγορά του στο φαρμακείο από τον πολίτη.

    [02] Ι. Στουρνάρας: Θετική η έκθεση ΔΝΤ αλλά «δεν εφησυχάζουμε»

    «Ήταν μια θετική έκθεση, αλλά δεν εφησυχάζουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ.

    Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε, επίσης, πως έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας.

    «Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε μεγάλη απόσταση ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε», τόνισε.

    «Ελπίζουμε. Βέβαια», απάντησε ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσέλκυσης επενδύσεων κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, ενώ σχετικά με το Eurogroup της 13ης Μαΐου, ανέφερε, μετά από σχετικό ερώτημα, πως ποτέ δεν είναι τυπικές οι συνεδριάσεις του Eurogroup.

    [03] Π. Σκουρλέτης:«Κούρεμα» του χρέους, αλλά με διαμετρικά αντίθετη οικονομική πολιτική

    «Ένα νέο «κούρεμα» του χρέους είναι σκόπιμο, αλλά πρέπει να ενταχθεί σε ένα άλλο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής, η οποία θα βρίσκεται στον αντίποδα των σημερινών ακραίων και αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την ανάγκη «κουρέματος» του ελληνικού δημοσίου χρέους.

    Ο Π. Σκουρλέτης σημειώνει ότι αυτό είναι που δεν έχουν καταλάβει τόσο οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη όσο και το ΔΝΤ είναι ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν οι πολιτικές λιτότητας, που οδηγούν όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ύφεση.

    Αναφερόμενος στις πληροφορίες για απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του Μαΐου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ουσιαστικά δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση να υπάρχει δημόσιος τομέας. «Αδιαφορούν για την έννοια του κοινωνικού κράτους και απλά και μόνο υλοποιούν με έναν χωρίς προηγούμενο δογματισμό τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Αυτό θα μεταφραστεί πολύ σύντομα σε τεράστιες ελλείψεις σε σχέση με τη δυνατότητα πρόσβασης ενός μεγάλου ποσοστού του λαού στα δημόσια αγαθά».

    [04] Οι κρεμαστοί κήποι δεν ήταν στη Βαβυλώνα, λέει ιστορικός

    Μια ιστορική παρεξήγηση έχει πιθανώς συμβεί με ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, αφού τελικά μάλλον βρίσκονταν σε άλλη πόλη, τη Νινευή, σύμφωνα με μια διακεκριμένη Βρετανίδα ιστορικό, η οποία έχει αφιερώσει πολύχρονη έρευνα πάνω στο ζήτημα. Μερικοί αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι κρεμαστοί κήποι δεν υπήρξαν ποτέ, καθώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν ίχνη τους στις ανασκαφές, αλλά η έρευνα της Βρετανίδας ιστορικού συμπέρανε ότι το αρχαίο «θαύμα» όντως υπήρξε- αν και σε άλλη πόλη.

    Η δρ Στέφανι Ντάλεϊ του Ασιατικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μετά από 20ετή εξονυχιστική έρευνα, ανακοίνωσε ότι, πέρα από κάθε αμφιβολία, οι θαυμαστοί κήποι ήσαν στη μεγάλη ανταγωνίστρια της Βαβυλώνας, τη Νινευή, σχεδόν 500 χιλιόμετρα βορειότερα, κοντά στη σημερινή πόλη Μοσούλη του Ιράκ, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ».

    Οι κήποι χτίστηκαν στη Νινευή από τον μεγάλο Ασσύριο ηγεμόνα Σεναχερίμπ και όχι, όπως πίστευαν ως τώρα οι ιστορικοί, από τον βαβυλώνιο βασιλιά Ναβουχοδονόσορα. Η Στ. Ντάλεϊ διατύπωσε για πρώτη φορά την επίμαχη θεωρία της το 1992 και έκτοτε συγκέντρωνε ολοένα περισσότερα στοιχεία υπέρ της άποψής της. Μέσα στον Μάιο πρόκειται να εκδώσει και σχετικό βιβλίο («Το μυστήριο των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνος» από τις εκδόσεις Oxford University Press), που θα τεκμηριώνει την επιχειρηματολογία της και το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει νέες επιστημονικές διαμάχες.

    [05] Ποιές οι συνέπειες της απόφασης του ΣτΕ για τα αυθαίρετα

    Σε διευκρινίσεις, προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας, προχώρησαν δικαστικοί κύκλοι, με αφορμή τις αναλύσεις που γίνονται από διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και μη) για την επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ελήφθη σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, και έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικός ο Ν. 4014/2011 που προβλέπει την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (και ημιυπαίθριων χώρων), κλπ.

    Σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, τα αυθαίρετα τα οποία νομιμοποιήθηκαν -αφού πληρώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα από τον «Νόμο Παπακωνσταντίνου»- διατρέχουν τον κίνδυνο να ακυρωθεί η νομιμοποίησή τους μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης από το ΣτΕ (αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι), εφόσον κάποιος (συνήθως γείτονας, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, Οικολογικός ή Περιβαλλοντικός Σύλλογος κλπ) πληροφορηθεί τη νομιμοποίηση και προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    [06] ΕΕ: Θετικές οι προοπτικές για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

    Η Ελλάδα έχει καλό αλλά ανεξερεύνητο δυναμικό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, επισημαίνεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ενεργειακή εξάρτηση των χωρών- μελών.

    Στην έκθεση υπογραμμίζονται οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των ερευνών με την προκήρυξη τριών «οικοπέδων» (Ιωάννινα, Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) σε ζώνες, όπου, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν γεωπολιτικά ζητήματα ως η οριοθέτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Τονίζεται, ωστόσο, ότι οι αβεβαιότητες (εννοείται ως προς το μέγεθος των κοιτασμάτων και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους) είναι ακόμη τόσο μεγάλες που δεν επιτρέπουν την αλλαγή των προτεραιοτήτων της ενεργειακής πολιτικής.

    [07] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι γονείς για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών τους

    Προφυλακιστέοι, κρίθηκαν οι δύο γονείς, που κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις σε βάρος των τριών παιδιών τους, μετά τη σημερινή απολογία τους στον ανακριτή της Πάτρας, παρουσία του συνηγόρου τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος πατέρας και η 41χρονη μητέρα, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, παραδέχθηκαν εν μέρει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, αρνούμενοι όμως ότι διέπραξαν βιασμό. Μετά τις απολογίες, ο πατέρας αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης και η μητέρα στις φυλακές του Κορυδαλλού. Πάντως, η έρευνα για την υπόθεση θα συνεχιστεί, αφού οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο γονείς είναι, μεταξύ άλλων, της ασέλγειας σε ανηλίκους, της αποπλάνησης ανηλίκων, του βιασμού, της αιμομιξίας, των σωματικών βλαβών κ.α.

    Όσον αφορά τα ανήλικα παιδιά, το «Χαμόγελο του Παιδιού», με ανακοίνωση που έχει εκδώσει, έχει τονίσει ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στα παιδιά, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, υλικό και ψυχολογικό, και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους. Βασικό μέλημα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «είναι πλέον η αποκατάσταση της υγείας, σωματικής και ψυχικής, των παιδιών, με διακριτικότητα και ηρεμία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 May 2013 - 12:30:21 UTC