Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους οι καθηγητές
  • [02] Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου
  • [03] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [04] Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στα καταστήματα από 16 έως 25 Μαΐου
  • [05] Προσπάθειες για υπογραφή συλλογικής σύμβασης πριν τη λήξη της μετενέργειας
  • [06] «Βλάπτουμε τη δημοκρατία στην προσπάθειά μας να σώσουμε το ευρώ»
  • [07] Νέα καταστροφή στο Μπανγκλαντές
  • [08] Έρχεται το αυτοκίνητο που θα σας γλιτώσει από την κίνηση
  • [09] Γυναικείο άρωμα ενδέχεται να έχουν οι επόμενες εκλογές στο Ιράν
  • [10] Αισιόδοξα μηνύματα από τους γουναράδες στην Καστοριά
  • [11] Κοινές ανησυχίες Βρετανίας - ΗΠΑ για την παγκόσμια οικονομία
  • [12] Άχρηστα τα συμπληρώματα με ωμέγα 3 σε πρόσωπα με καρδιαγγειακούς κινδύνους
  • [13] Δεν συνεχίζει με τον ΠΑΟΚ ο Θανάσης Παπαδημητρίου
  • [14] Μόνο με θαύμα θα προλάβει τον Αστέρα Τρίπολης ο Α. Παπαδόπουλος

  • [01] Σήμερα αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους οι καθηγητές

    Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με βάση τις χθεσινές απαντήσεις του υπουργού Παιδείας.

    Η πλειοψηφία των συνδικαλιστών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ήδη συμφωνήσει για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που προτείνουν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις, και συγκεκριμένα στις 14 και στις 15 Μαΐου.

    Οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι κατά την χθεσινή συνάντηση με τον Κ. Αρβανιτόπουλο, τα αιτήματα τους δεν ικανοποιήθηκαν, ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσής τους, είπε ότι «αν η κυβέρνηση διαλέξει να μας ντύσει στο χακί, τουλάχιστον θα επιστρέψουμε στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά».

    [02] Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου

    Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ένα θέμα που έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, θα τεθεί στηνσημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που θα γίνει υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου.

    Τη σχετική εισήγηση στο Π.Σ. θα κάνει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης. Η έκθεση είναι η ίδια που επιχείρησε να δώσει ο κ. Βενιζέλος στον κ. Παπανδρέου και την οποία εκείνος αρνήθηκε να παραλάβει.

    Το πολιτικό πλαίσιο της συνεδρίασης είναι αυτό που έθεσεχθες με το άρθρο του ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Θα συζητηθούν επίσης και μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται αυτό το διάστημα στο προσκήνιο και για τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφώσει την τελική θέση του.

    Τέτοια θέματα είναι οι κλαδικές συμβάσεις και η μετενέργεια (σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου), ο αντιρατσιστικός νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης ( ο κ. Ρουπακιώτης διαβεβαίωσε τον γραμματέα της Κ.Ο. Γ. Μανιάτη ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κορμό του νομοσχεδίου), το θέμα των αυθαιρέτων, η εφαρμογή των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας, το ενδεχόμενο κήρυξης απεργίας των εκπαιδευτικών πάνω στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ο Τουρισμός και η Ναυτιλία, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και η μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ, καθώς ο υπουργός Εργασίας προτίθεται να επαναφέρει το θέμα, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει έντονα, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η ψήφισή του στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου.

    [03] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» πολιτικού χρήματος και τα εξοπλιστικά προγράμματα, για την οποία δικάζονται και άλλοι 18 κατηγορούμενοι.

    Το δικαστήριο καλείται σήμερα να αποφασίσει επί των ενστάσεων της υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων η εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.

    [04] Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στα καταστήματα από 16 έως 25 Μαΐου

    Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών εμπορευμάτων για όλα τα καταστήματα της Αθήνας από την Πέμπτη 16 έως το Σάββατο 25 Μαΐου, προκήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσφοράς εμπορευμάτων απ' όλα τα καταστήματα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, αντί των προσφορών σε διαφορετικές ανά κατάστημα περιόδους και να διαθέσουν τα ανοιξιάτικα είδη τους σε ελκυστικές τιμές.

    [05] Προσπάθειες για υπογραφή συλλογικής σύμβασης πριν τη λήξη της μετενέργειας

    Δεύτερη συνάντηση σήμερα της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

    Πλέον, όμως, εκτός των άλλων παραγόντων ασφυκτικά πιέζει και ο χρόνος, αφού στις 15 Μαΐου λήγει η μετενέργεια της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ, καθώς και 42 κλαδικών συμβάσεων.

    Εξάλλου, αύριο ορίστηκε η συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των Τραπεζών, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    [06] «Βλάπτουμε τη δημοκρατία στην προσπάθειά μας να σώσουμε το ευρώ»

    Τον μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος που έγινε περιζήτητος σχολιαστής της πολιτικής στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τον Πέτρο Μάρκαρη, συνάντησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο σπίτι του στην Κυψέλη, σε μία γειτονιά με πολλούς μετανάστες κυρίως γαλλόφωνους Αφρικανούς, λίγο μετά τη βράβευσή του από το γαλλικό περιοδικό «Le Point», για το μυθιστόρημά του «Ληξιπρόθεσμα δάνεια», το πρώτο της Τριλογίας της κρίσης.

    Ο Πέτρος Μάρκαρης μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης, την ηγεμονία της Γερμανίας, την αδιέξοδη πορεία που ακολουθούμε, αλλά και τον ρόλο των πνευματικών ανθρώπων.

    Η τελική μάχη για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού βραβείου αστυνομικού μυθιστορήματος, δόθηκε ανάμεσα στο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη και στο μυθιστόρημα «Τρομοκρατική απειλή», της Γερμανίδας Αλεξ Μπεργκ και έτσι το ερώτημα που κυριάρχησε ήταν: «η Γερμανίδα ή ο Έλληνας;». Η κριτική επιτροπή του περιοδικού επέλεξε τον Νότο.

    «Δεν θα το ερμήνευα ως μήνυμα, θεωρώ απλά ότι η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη και σε σχέση με τις επιπτώσεις της κρίσης στους ανθρώπους, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υπάρχει μια αντίφαση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σε όλη αυτή την ιστορία. Όταν διαβάζετε δηλώσεις πολιτικών, οικονομολόγων είτε είναι της Κομισιόν είτε είναι του Εurogroup, είτε της τρόικας, έχετε πολύ έντονα την εντύπωση ότι οι άνθρωποι αυτοί κοιτώντας τους αριθμούς χάσανε τους ανθρώπους. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν τους βλέπουν τους ανθρώπους. Αντιθέτως σε ένα άλλο επίπεδο αναγνωστών, απλών πολιτών, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πώς περνάνε οι άνθρωποι. Αυτή η αντίφαση δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα είναι και κατά κάποιον τρόπο ανησυχητική γιατί δημιουργήθηκε ένα χάσμα. Γι? αυτό και το ενδιαφέρον για το μυθιστόρημα αυτό, και γενικώς για μυθιστορήματα που έχουν να κάνουν με την κρίση» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μάρκαρης.

    Ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον της Ευρώπης που έχασε το όραμά της, ο Πέτρος Μάρκαρης τόνισε: «Μιλώντας με έναν Ευρωπαίο πρόσφατα, του είπα ότι ακόμα και να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ ένα πράγμα δεν θα ξεπεραστεί κι αυτό είναι το μίσος που έχει απλωθεί στην Ευρώπη. Αυτό δεν θα φύγει εύκολα. Καταλήξαμε να μισούμε ο ένας τον άλλον. Κι αυτό είναι πάρα πολύ κακή εξέλιξη.

    Θεωρώ ότι η υπόθεση της Ευρώπης εξελίχθηκε από το όραμα στο μη χείρον βέλτιστον. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Εμείς, η Ισπανία, η Πορτογαλία, είπαμε να πάμε στο όραμα της ενωμένης Ευρώπης, της κοινής Ευρωπαϊκής οικογένειας. Τρέξαμε. Το ίδιο κάνανε και εκείνες οι χώρες οι οποίες βγήκανε από το σοσιαλιστικό μπλοκ και τρέχανε να μπούνε στο ενιαίο όραμα της Ευρώπης. Αν σήμερα πω σε ένα πολίτη, σε έναν Ισπανό, ή Ιταλό, «ρε φίλε δεν πάμε να φύγουμε, να πάμε πίσω στα δικά μας νομίσματα να τελειώνουμε, να μην τους έχουμε σαν μπάστακες πάνω από το κεφάλι μας;», η απάντηση που θα μου δώσει θα είναι «καλά είσαι τρελός; Αν πάμε πίσω θα περάσουμε πολύ χειρότερα». Αυτό όμως είναι το μη χείρον βέλτιστον δεν είναι πια όραμα. Δεν μπορεί όμως η Ευρώπη να στηριχτεί πάνω στο μη χείρον βέλτιστον. Δεν αντέχει.

    Πρέπει να βρεθεί ένα όραμα για την Ευρώπη που το είχε και το έχασε. Γι΄ αυτό είμαι απαισιόδοξος. Και επίσης εκείνο το οποίο βλέπω είναι ότι αυτήν τη στιγμή στην προσπάθειά μας να σώσουμε το ευρώ θυσιάζουμε ένα μέρος της δημοκρατίας. Αυτό είναι πολύ κακό.

    [07] Νέα καταστροφή στο Μπανγκλαντές

    Μετά το τραγικό βιομηχανικό ατύχημα πουέγινε το Μπανγκλαντές και το θάνατο900 ανθρώπων από την κατάρρευση εργοστασίου, πυρκαγιά πουξέσπασε σε εργοστάσιο ενδυμάτων στην πρωτεύουσα Ντάκα, άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς.

    «Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές σχετικά με το τι προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά διεξάγουμε έρευνες προκειμένου να εντοπίσουμε τα αίτια», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος του εργοστασίου, Μοχαμάντ Ατικιούλ Ισλάμ.

    Η φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου που ανήκει στον όμιλο Tung Hai, ένα από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενδυμάτων της χώρας. Όπως ανέφεραν οι αρχές, οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είχαν ήδη αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις όταν ξέσπασε η φωτιά.

    [08] Έρχεται το αυτοκίνητο που θα σας γλιτώσει από την κίνηση

    Η εταιρεία Terrafugia ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του πρωτότυπου μοντέλου της TF-X, ενός αυτοκινήτου που έχει τη δυνατότητα να ίπταται και να προσγειώνεται κάθετα.

    Το νέο πρωτότυπο μοντέλο της Terrafugia είναι εξοπλισμένο με ανατρεπόμενους εκτοξευτήρες, που του επιτρέπουν να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα στο έδαφος.

    Αντίστοιχη τεχνολογία χρησιμοποιείται στα Boeing V-22 Osprey του αμερικανικού στρατού.

    Σύμφωνα με την Terrafugia, το TF-X θα διαθέτει υβριδικούς ηλεκτρικούς κινητήρες και θα μοιάζει με ένα μικρό τετραθέσιο αεροπλάνο.

    Οι ηλεκτρικοί κινητήρες του TF-X θα αποδίδουν 600 ίππους ενώ εν πτήσει θα τίθεται επιπλέον σε λειτουργία μηχανή ισχύος 300 ίππων.

    Θα έχει αυτονομία άνω των 800 χιλιομέτρων ενώ υπολογίζεται ότι η ταχύτητά του θα φτάνει τα 320 χιλιόμετρα την ώρα.

    [09] Γυναικείο άρωμα ενδέχεται να έχουν οι επόμενες εκλογές στο Ιράν

    Δύο Ιρανές γυναίκες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να θέσουν υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της χώρας, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου.

    Οι δύο 45χρονες γυναίκες, η Ραζί Ομιντβάρ νοικοκυρά και η Σοράγια Μαλεκζαντέ εκπαιδευόμενη οικονομολόγος και καθηγήτρια πανεπιστημίου, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι προτεραιότητά τους είναι η καταπολέμηση του πληθωρισμού που έχει φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα.

    Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν γυναίκες έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές, καθώς υπάρχουν ασάφειες τόσο στον συνταγματικό όσο και στον εκλογικό νόμο.

    Σύμφωνα με τους νόμους, ο καθένας δικαιούται να εγγραφεί ως υποψήφιος εφόσον θεωρείται «ρεζάλ» - αραβικός όρος που χρησιμοποιείται για διακεκριμένους άνδρες και άτομα υψηλής κοινωνικής θέσης. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν ο όρος «ρεζάλ» θα μπορούσε να περιλαμβάνει και γυναίκες. Κατά τη διάρκεια των 34 ετών από την ισλαμική επανάσταση, καμία γυναίκα δεν έχει διεκδικήσει σοβαρά το προεδρικό αξίωμα και ως εκ τούτου οι συζητήσεις δεν έχουν αποδόσει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

    Σχεδόν το ήμισυ των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές του 2009 ?πάνω από 46 εκατομμύρια- ήταν γυναίκες, όπως αναμένεται να είναι και εφέτος.

    [10] Αισιόδοξα μηνύματα από τους γουναράδες στην Καστοριά

    Διπλασιασμό των πωλήσεων της γούνας, σε πάνω από ένα δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας αναφέρουν οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ανθρώπων του κλάδου, υπογραμμίζοντας , ότι καταγράφονται ιδιαίτερα ευοίωνες οι προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μέσω των επενδύσεων που γίνονται σε εκτροφεία.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς "Ο Προφήτης Ηλίας", σήμερα λειτουργούν στην περιοχή 38 εκτροφεία και εντός του 2013 πρόκειται να κάνουν ντεμπούτο άλλα επτά.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου, Φαίδων Γκιάτα, μέχρι τo τέλος του τρέχοντος έτους δεν αποκλείεται να διπλασιαστούν οι φάρμες γουνοφόρων ζώων, φθάνοντας τις 90-100 και εκτοξεύοντας έτσι την παραγωγή προϊόντων γούνας σε σημαντικά πάνω από 500 εκατ. ευρώ, που κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια.

    Υπογραμμίζει ότι η ελληνική γουνοποιία αγοράζει το 5% - 7% της παγκόσμιας παραγωγής γουνοδερμάτων και διακινεί το 8 - 10% των ετοίμων ενδυμάτων αντίστοιχα, ενώ ο ίδιος, θέλοντας να υπερτονίσει το γεγονός ότι στην Καστοριά και στη Σιάτιστα λειτουργούν καθετοποιημένες μονάδες που παράγουν έτοιμα ενδύματα από γούνα, αναφέρει ότι «υπάρχουν δύο παγκόσμια κέντρα παραγωγής προϊόντων γούνας παγκοσμίως: η Ελλάδα και η Κίνα».

    Σήμερα, σε νέο "σπίτι" ξεκινά η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

    Στις εγκαταστάσεις του νέου Εκθετηρίου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, έκτασης 13.000 τ.μ, έστησαν ήδη τα περίπτερα τους οι 160 εκθέτες που συμμετέχουν φέτος στην 38η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς (9-12 Μαΐου). Οι εκθέτες προέρχονται από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Πολωνία, Ισπανία, Ρωσία και Καναδά.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς θα εγκαινιάσει την 38η Διεθνή Έκθεση.

    [11] Κοινές ανησυχίες Βρετανίας - ΗΠΑ για την παγκόσμια οικονομία

    Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

    Θέμα της συνάντησης των δύο ηγετών θα είναι η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορίου, το ζήτημα της Συρίας καθώς και η επικείμενη συνάντηση των G8 στη Βόρεια Ιρλανδία.

    «Κατά τη συνάντηση αυτή θα υπογραμμιστεί η θεμελιώδης σημασία της σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω της οποίας προσεγγίζουμε από κοινού τις ανησυχίες μας για την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι.

    [12] Άχρηστα τα συμπληρώματα με ωμέγα 3 σε πρόσωπα με καρδιαγγειακούς κινδύνους

    Τα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαια πλούσια σε ωμέγα 3 δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα σε πρόσωπα με υψηλούς καρδιαγγειακούς κινδύνους τα οποία υποβάλλονται ήδη σε θεραπεία με φάρμακα, δείχνει μια εκτεταμένη κλινική μελέτη που διεξήχθη στην Ιταλία και δημοσιεύθηκε χθες στις ΗΠΑ.

    "Σε μια ευρεία ομάδα ασθενών με πολλαπλούς καρδιαγγειακούς κινδύνους (διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη, κάπνισμα και παχυσαρκία), η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων λιπαρών οξέων ωμέγα 3 δεν μείωσε τη θνησιμότητα", γράφουν οι συντάκτες αυτής της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο τεύχος της Ιατρικής Επιθεώρησης της Νέας Αγγλίας (NEJM) με ημερομηνία 9 Μαΐου.

    Προηγούμενες κλινικές δοκιμές είχαν δείξει ότι τα συμπληρώματα αυτά μείωναν ενδεχομένως τους καρδιαγγειακούς κινδύνους σε ανθρώπους που έπασχαν από καρδιακή ανεπάρκεια ή είχαν ήδη υποστεί έμφραγμα. Όμως τα συμπληρώματα με ιχθυέλαια δεν είχαν το προληπτικό αποτέλεσμα κατά της κολπικής μαρμαρυγής, μιας συχνής διαταραχής του καρδιακού ρυθμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μεγάλης κλινικής δοκιμής το 2010.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [13] Δεν συνεχίζει με τον ΠΑΟΚ ο Θανάσης Παπαδημητρίου

    Δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ ο Θάνος Παπαδημητρίου.

    Αθλητής και διοίκηση δεν βρήκαν κοινό σημείο επαφής στις συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αθλητής με τον προπονητή της ομάδας Στέλιο Καζάζη αφού τον ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που είχαν το τελευταίο διάστημα του ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

    [14] Μόνο με θαύμα θα προλάβει τον Αστέρα Τρίπολης ο Α. Παπαδόπουλος

    Όπως όλα δείχνουν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν θα καταφέρει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο τελικό κυπέλλου του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης.

    Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτεχθες και συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, μετά το διάστρεμμα που αποκόμισε στο φιλικό της Μεγάλης Παρασκευής με τον Ατρόμητο.

    Η προπόνηση των «ερυθρόλευκων» έγινε υπό τις οδηγίες των Βίκτορ και Νικοπολίδη, αφού ο Μίτσελ αναμένεται να πάρεισήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση χολής, στην οποίαυποβλήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 May 2013 - 6:30:23 UTC