Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστρατεύονται από τη Δευτέρα οι καθηγητές
  • [02] Με φόντο την προσέλκυση κεφαλαίων η επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στην Κίνα
  • [03] Ώρα Κυπέλλου απόψε για Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης
  • [04] Ν. Αναστασιάδης: Ένδειξη καλής θέλησης η επιστροφή της Αμμοχώστου
  • [05] Έκτακτη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

  • [01] Επιστρατεύονται από τη Δευτέρα οι καθηγητές

    Αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστράτευση των καθηγητών.

    Για τον πρωθυπουργό αυτό που προέχει είναι η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και σε αυτή τη λογική, για να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και επικρατήσει αβεβαιότητα αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

    Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, χθες, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων». «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΟΛΜΕ πως με την απόφασή της δημιουργεί ένταση και αναταραχή στην κοινωνία και θέτει σε ομηρία τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

    Η κυβέρνηση είναι αυτή που εκβιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην εκπαίδευση επιρρίπτει το ΚΚΕ.

    Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του και είναι σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο.

    [02] Με φόντο την προσέλκυση κεφαλαίων η επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στην Κίνα

    Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και η προετοιμασία για το ταξίδι στην Κίνα καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις επαφές που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σαγκάη, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε ελληνικά προϊόντα.

    Σκοπός του πρωθυπουργού είναι να ενισχύσει περαιτέρω την πολιτική σχέση της Ελλάδας με τη Κίνα, τη δεύτερη οικονομία του πλανήτη και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, παράλληλα με την προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων στη χώρα μας και την ώθηση στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές. Ο κ. Σαμαράς είναι ο δεύτερος ηγέτης δυτικής χώρας μετά τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

    Οι διακρατικές αλλά και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα υπογραφούν, πέρα από το οικονομικό όφελος, έχουν και ευρύτερη σημασία, καθώς συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Θα συμβάλλουν στη διατήρηση του καλού κλίματος που ήδη έχει διαμορφωθεί διεθνώς από τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και τις θετικές εκθέσεις διεθνών φορέων για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

    Ο πρωθυπουργός θα φθάσει στο Πεκίνο την Πέμπτη το πρωί και θα μιλήσει στην κινεζική Ακαδημία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ και την επόμενη ημέρα θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο. Το μεσημέρι της Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας.

    Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στην απαγορευμένη πόλη και στο Σινικό Τείχος. Το Σάββατο το πρωί θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Φόρουμ που διοργανώνεται στην πόλη Χαντ Τσόου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου και θα παραστεί σε επιχειρηματική συνάντηση με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες. Χαρακτηριστικό της σημασίας του ταξιδιού είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν Έλληνες επιχειρηματίες να πλαισιώσουν την επίσημη αποστολή. Περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας δήλωσαν συμμετοχή για περίπου 60 θέσεις.

    [03] Ώρα Κυπέλλου απόψε για Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης

    Βραδιά ποδοσφαίρου απόψε, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στοντελικό ΚυπέλλουΕλλάδας στο ΟΑΚΑ. Στις 20.30 θα αναμετρηθούν στον 71ο τελικό ο πολυνίκης της διοργάνωσης Ολυμπιακός και ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικό (37), ενώ για τον Αστέρα αυτή είναι η παρθενική του εμφάνιση ως φιναλίστ και γίνεται η έκτη ομάδα της περιφέρειας (εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκη, Πειραιά), που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

    Ο Ολυμπιακός είναι το λογικό φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο Μίτσελ έσπευσε να προειδοποιήσει: «Οποιος νομίζει ότι θα κερδίσουμε με ταμπέλα την ιστορία και το όνομα κάνει μεγάλο λάθος», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

    Ως την κορυφαία στιγμή στην Ιστορία του Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε ο Σάκης Τσιώλης τον τελικό Κυπέλλου. Ο Ελληνας τεχνικός επεσήμανε ότι στόχος της ομάδας του είναι να καταστεί ανταγωνιστική στην αναμέτρηση, ενώ αποκάλυψε ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθήσει ο Φούλοπ.

    [04] Ν. Αναστασιάδης: Ένδειξη καλής θέλησης η επιστροφή της Αμμοχώστου

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η πρόταση για την απόδωση της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου (Βαρώσια) στους Ελληνοκυπρίους, είναι παλιά και με κάποιες διαφοροποιήσεις και κάποια μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν πριν από ένα νέο κύκλο συνομιλιών, θα μπορούσε η Τουρκία να δώσει κάποια δείγματα καλής θέλησης για λύση του κυπριακού.

    Απαντώντας, εξάλλου, σε ερωτήσεις στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, ο τέως πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν άλλοι όροι στο Μνημόνιο.

    Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρησή του από την προεδρία του ΔΗΣΥ, είπε ότι ήταν συνειδητή απόφαση, «διότι θέλει να λειτουργήσει ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων». Τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίζονται πλέον οι πολίτες ως ίσοι και όχι με βάση τις κομματικές ταυτότητες.

    Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα του ΑΚΕΛ για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η πρότασή του για έξοδο από το ευρώ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «το ΑΚΕΛ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει την πρότασή του στο Εθνικό Συμβούλιο στις 15 Μαΐου, όπου θα υπάρξει διάλογος».

    [05] Έκτακτη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

    Συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αφορμή το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

    Όπως αναφέρει, είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή».

    «Το ίδιο έγινε πριν από λίγο καιρό με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τους ναυτεργάτες. Το ίδιο γίνεται σήμερα και με τους εκπαιδευτικούς! Το ίδιο θα γίνει και αύριο με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που θα θελήσουν να αντιδράσουν!» προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, η οποία θεωρεί ότι η Κυβέρνηση «προσχηματικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών ενώ η ίδια έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας», και την καλεί «να μην προχωρήσει στις υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις Εκπαιδευτικών -και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων- καθώς και στο κλείσιμο σχολείων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 May 2013 - 14:30:21 UTC