Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συσκέψεις Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της επίσκεψής στην Κίνα
  • [02] Αιχμές Αντ. Ρουπακιώτη για την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
  • [03] Με τη στενή επαφή μπορεί να μεταδοθεί ανάμεσα στους ανθρώπους ο νέος κορονοϊός
  • [04] Την απόσυρση της επιστράτευσης των καθηγητών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Aνεκλήθησαν δύο ΠΔ του σχεδίου "Αθηνά" για τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Ιωαννίνων

  • [01] Συσκέψεις Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της επίσκεψής στην Κίνα

    Συνεχείς συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες έχει από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος δίνει και τις κατευθύνσεις του προς κάθε υπουργείο εν όψει και της αναχώρησής του για την Κίνα την Τετάρτη.

    Αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης εν όψει της θερινής περιόδου με θέμα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Είναι η τρίτη σύσκεψη που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα για το θέμα και σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Σαμαρά ο ίδιος έχει ήδη από τον Ιανουάριο ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα.

    Το βράδυ της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΕΒ όπου θα παρουσιάσει τις επόμενες κινήσεις του για την Ελληνική Οικονομία.

    [02] Αιχμές Αντ. Ρουπακιώτη για την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

    Αιχμές αναφορικά με την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αφήνει ο Υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984.

    Ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Την Παρασκευή, για πρώτη φορά, όταν ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο, απεστάλη στην Γενική Γραμματεία, στον υπουργό Επικρατείας, καθώς επίσης και στα κόμματα του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εάν προηγουμένως δεν γινόντουσαν οι πρώτες παρατηρήσεις, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έπρεπε -και γι΄ αυτό και δεν έγινε-, να δοθεί στη δημοσιότητα».

    Δήλωσε ανοικτά ότι ουδείς τον ενημέρωσε πως το νομοσχέδιο "αποσύρεται" ενώ πρόσθεσε: «Επιλέγω να υπερασπιστώ το έργο μας και απευθύνω παράκληση μέσω του σταθμού σας. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός. Δεύτερον, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπουργοί των τριών κομμάτων ή τουλάχιστον οι υπουργοί που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά ή τουλάχιστον εγώ, δουλεύω για τη συνοχή της κυβέρνησης και στο πεδίο μου, στην ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, με τις δικαιοπολιτικές μου αναφορές, οι οποίες δεν διεκδικούν να διαμορφώσουν ένα ιδεολογικό πεδίο μακριά από αυτό που η κοινωνία ζητάει και οι ανάγκες απαιτούν.

    Αυτό ας το σκεφτούν. Και να αποφεύγουν να κάνουν την μέρα νύχτα και να αποφεύγουν, μέσω των γνωστών διαρροών, να διαστρεβλώνουν τα πράγματα. Από την στιγμή που εκείνοι εκτίμησαν ότι για κάποιους λόγους πρέπει να κρατηθεί το νομοσχέδιο, εγώ θα το σεβαστώ, αλλά είναι λόγοι που αφορούν εκείνους που το αποφάσισαν και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης».

    Ο κ. Ρουπακιώτης πρόσθεσε ακόμη: "Αναμένουμε με ηρεμία, αλλά ωστόσο κι εκείνοι πρέπει να προσέξουν στη συμπεριφορά τους. Όποιοι είναι αυτοί. Και βγάζω τον πρωθυπουργό έξω από αυτούς».

    Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για νομοσχεδίο σύμφωνα με το οποίο θα εκποιούνται οι περιουσίες των υποδίκων για ξέπλυμα χρήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: "Υπάρχουν ρυθμίσεις, όχι τόσο ανελαστικές. Ο βασικός άξονας είναι ότι μέχρι τώρα υπήρχε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εκείνων οι οποίοι ήταν ύποπτοι για διάπραξη συγκεκριμένων εγκλημάτων. Κι εκεί πάγωναν αυτά. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με άλλα υπουργεία επιδιώκει, αφού έτσι κι αλλιώς είναι κατασχεμένα και παγώνουν, να έχει την δυνατότητα το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι ΟΤΑ να τα αξιοποιούν. Και σε περίπτωση που απαλλαγεί εκείνος, τότε θα παίρνει τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία αντιστοιχούν, αφού όμως συμψηφιστούν ενδεχόμενες οφειλές του προς το Δημόσιο.. Δεν μπορεί να εκποιηθεί, όμως, κάτι το οποίο δεν μπορεί μετά να αντικατασταθεί".

    [03] Με τη στενή επαφή μπορεί να μεταδοθεί ανάμεσα στους ανθρώπους ο νέος κορονοϊός

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα πως φαίνεται πιθανό ο νέος κορονοϊός που έχει προκαλέσει το θάνατο σε 18 ανθρώπους στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη να μπορεί να μεταδοθεί ανάμεσα σε ανθρώπους με τη στενή επαφή.

    Ο κορονοϊός προέρχεται από την ίδια οικογένεια ιών που προκάλεσαν την επιδημία του SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), το οποίο εντοπίστηκε αρχικά στην Ασία το 2003 και ευθύνεται για τον θάνατο 775 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

    Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Κεΐτζι Φουκούντα που επισκέφτηκε την Σαουδική Αραβία, χώρα όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει "γενικευμένη μετάδοση σε κοινότητες".

    Πρόσθεσε όμως πως "το γεγονός που προκαλεί ανησυχία είναι ότι οι διαφορετικές εστίες σε πολλές χώρες υποστηρίζουν όλο και περισσότερο την θεωρία ότι όταν υπάρχει στενή επαφή, ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο".

    Ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του εξήγησε πως "στενή επαφή" σημαίνει η παραμονή σε μικρό περιορισμένο χώρο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα με έναν άνθρωπο που έχει μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό.

    Σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πως άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού στην περιοχή αλ-Αχσα.

    [04] Την απόσυρση της επιστράτευσης των καθηγητών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών και να ανοίξει διάλογο μαζί τους μετά τις εξετάσεις, ζητά από τον πρωθυπουργό το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονεύει παλαιότερη φράση του κ. Σαμαρά από ομιλία του στη Βουλή βάσει της οποίας «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη».

    Υποστηρίζει, δε, ότι ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος και επικίνδυνος, «καθώς οι εκβιασμοί και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές».

    Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειώνει ότι την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς «σπεύδει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή την οποία, απ? ότι φαίνεται, θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, σε αντίθεση με τους καθηγητές στους οποίους αρνείται το διάλογο αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο αυταρχικό τρόπο».

    [05] Aνεκλήθησαν δύο ΠΔ του σχεδίου "Αθηνά" για τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Ιωαννίνων

    Το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε δύο από τα 36 Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).

    Ειδικότερα, στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν διαβιβαστεί στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά από το υπουργείο Παιδείας 23 σχέδια διαταγμάτων που αφορούν τα ΑΕΙ και 13 που αφορούν τα

    ΤΕΙ.

    Πριν από λίγες μέρες το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμα τέσσερα από τα 36 διατάγματα που αφορούσαν: 1) την ίδρυση Σχολών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 2) την ίδρυση - συγκρότηση Σχολών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 3) την ίδρυση - συγκρότηση Σχολών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και 4) την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

    Στη συνέχεια, το υπουργείο Παιδείας με σχετικά έγγραφά του ζήτησε την ανάκληση δυο σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων, καθώς αυτό «κρίθηκε αναγκαίο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

    Το πρώτο διάταγμα που ανακλήθηκε αφορά την ίδρυση Τμημάτων, ανασυγκρότηση και συγκρότηση των Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το δεύτερο αφορά «τη μετονομασία και κατάργηση Τμημάτων και ίδρυση - συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

    Στο μεταξύ, οι σύμβουλοι Επικρατείας συνεχίζουν την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία των υπολοίπων σχεδίων διαταγμάτων και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση των σχετικών γνωμοδοτήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 May 2013 - 16:30:22 UTC