Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις δόσεις Μαΐου και Ιουνίου εγκρίνει το Eurogroup
  • [02] Τα γράμματα της Μάτσης Χατζηλαζάρου στον Εμπειρίκο
  • [03] Η οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα - Κάμερον
  • [04] Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για μέλλουσες μητέρες
  • [05] Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέρρηξε 18 βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Κυψέλη
  • [07] Τα πρώτα συνδρομητικά κανάλια του παρουσίασε το YouTube

  • [01] Τις δόσεις Μαΐου και Ιουνίου εγκρίνει το Eurogroup

    Tην έγκριση των δόσεων του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου ύψους 3,2 δισ. ευρώ, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Eurogroup, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών του ευρώ θα αφορά την αξιολόγηση της τρόικας, η οποία και θα επικυρωθεί, ενώ, όπως αποσαφήνισε, η απόφαση θα είναι κοινή και για τις δύο δόσεις, συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις για εκπλήρωση προκειμένου να δοθούν οι δυο δόσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος.

    Επίσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνηςθα συζητήσουντην έκθεση της τρόικας για το "ξέπλυμα" χρήματος στην Κύπρο και θαζητήσουν από τη Λευκωσίανα κάνει προσαρμογές, ώστε να είναι συμβατή με τις επισημάνσεις της Moneyval και της Deloitte Ιταλίας. Η συνεδρίαση κρίνεται κρίσιμη πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 3 δισ. ευρώ του δανείου προς την Κύπρο.

    [02] Τα γράμματα της Μάτσης Χατζηλαζάρου στον Εμπειρίκο

    Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μεγαλοαστικής καταγωγής, πολύγλωσση, με αμέριστη αγάπη για τη ζωγραφική, καθώς και με έναν άκρως περιπετειώδη ερωτικό βίο, η Μάτση Χατζηλαζάρου (1914-1987) είναι η πρώτη γυναίκα που θα σύρει τον χορό για την άνθιση του υπερρεαλισμού στη μεταπολεμική Ελλάδα.

    Η σχέση της Μάτσης Χατζηλαζάρου με τον Εμπειρίκο δεν ήταν τυχαία. Ξεκίνησε το 1938, όταν εκείνη κατέφυγε στην ψυχαναλυτική του βοήθεια και εξελίχθηκε γρήγορα σ' έναν μεγάλο έρωτα, που είχε γαμήλια κατάληξη έναν χρόνο αργότερα. Ο γάμος κράτησε μέχρι το 1943 οπότε και η Μάτση, που μετρούσε πλέον τρεις γάμους στη σειρά (πριν από τον Εμπειρίκο είχε παντρευτεί άλλες δύο φορές), ερωτεύτηκε τον Ανδρέα Καμπά, έναν ακόμα υπερρεαλιστή της γενιάς του 1930. Κακά τα ψέματα: ο Εμπειρίκος είχε προλάβει να διαμορφώσει τόσο τον ψυχισμό όσο και την καλλιτεχνική της προσωπικότητα ενώ η μαγεία και το βάθος της επιρροής του δεν υποχώρησαν ούτε και μετά τον χωρισμό τους. Το πράγμα θα γίνει ολοφάνερο σε έξι επιστολές τις οποίες θα στείλει η Μάτση στον Εμπειρίκο από το Παρίσι, μεταξύ 1946 και 1947, όταν θα έχει πια συνδέσει τη ζωή της για τα καλά με τον Ανδρέα Καμπά.

    Οι επιστολές μόλις κυκλοφόρησαν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Άγρα με τίτλο «Γράμματα από το Παρίσι στον Ανδρέα Εμπειρίκο».

    [03] Η οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα - Κάμερον

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

    Θέμα της συνάντησης των δύο ηγετών θα είναι η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορίου, το ζήτημα της Συρίας καθώς και η επικείμενη συνάντηση των G8 στη Βόρεια Ιρλανδία.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [04] Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για μέλλουσες μητέρες

    Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ανακοίνωσε, ότι με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Μητέρας, για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει τις μέλλουσες μητέρες μέσω του θεσμού «Γιορτή μητέρας, Γιορτή Ζωής», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις, που αφορούν σε προληπτικό προγεννητικό έλεγχο ή σε εξετάσεις πρώτου τριμήνου κύησης.

    Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες καλούνται να επισκεφθούν το Διαγνωστικό Τμήμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127), σήμερα 13 Μαΐου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για δωρεάν έλεγχο σε μια από τις παρακάτω διαγνωστικές εξετάσεις:

    - Έλεγχο αντισωμάτων έναντι Τοξοπλάσματος IgG και IgM

    - Έλεγχο αντισωμάτων έναντι Κυτταρομεγαλοϊού IgG και IgM.

    Επιπλέον παρέχεται έκπτωση 20% σε πακέτο εξετάσεων που αφορά σε έλεγχο μυκοπλάσματος, ουρεαπλάσματος και χλαμυδίων τραχώματος, καθώς και ετήσια έκπτωση σε όλες τις εξετάσεις που διενεργούνται στο Διαγνωστικό Τμήμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

    Τα ραντεβού για τον δωρεάν έλεγχο θα υλοποιηθούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.

    [05] Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέρρηξε 18 βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη

    Τρεις ανήλικοι, 14 έως 16 ετών, κι ένας 43χρονος είναι οι δράστες των αλλεπάλληλων διαρρήξεων που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα σε πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για αθίγγανους, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται ότι με Ι.Χ. αυτοκίνητα εμβόλιζαν τις τζαμαρίες των βενζινάδικων, από το εσωτερικό των οποίων άρπαζαν χρηματικά ποσά, τσιγάρα, ποτά και ηλεκτρονικές συσκευές.

    Η «λεία» τους ανέρχεται σε 17 χιλιάδες ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από τις 21 Απριλίου, διέρρηξαν συνολικά 18 πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ήταν κλεμμένα.

    [06] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Κυψέλη

    Πυρκαγιά σε διαμέρισμα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κυψέλη. Εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Ίμβρου στην Κυψέλη. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

    Στο μπαλκόνι του διαμερίσματος βρέθηκε εγκλωβισμένη, για λίγη ώρα, μια γυναίκα, η οποία μετά τον απεγκλωβισμό της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

    Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική.

    [07] Τα πρώτα συνδρομητικά κανάλια του παρουσίασε το YouTube

    Η ιστοσελίδα ανταλλαγής και προβολής οπτικοακουστικού υλικού με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως, YouTube, ανακοίνωσε ότι έθεσε σε λειτουργία τα πρώτα συνδρομητικά κανάλια, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.

    Εδώ και καιρό, η Google, ιδιοκτήτρια εταιρεία του YouTube, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να προωθήσει μέσω του δικτύου την προβολή επαγγελματικού οπτικοακουστικού περιεχομένου. Με τον τρόπο αυτόν, η Google επιδιώκει να διεκδικήσει μερίδιο της επαγγελματικής αγοράς των βίντεο, όπου μέχρι τώρα δεσπόζουν οι υπηρεσίες Netflix και Hulu.

    Συνολικά, περίπου 50 κανάλια από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο συνδρομητικό πρόγραμμα του YouTube.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 6:30:26 UTC