Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε απεργία προχωρά αύριο η ΑΔΕΔΥ
  • [02] Τα κύρια σημεία των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησής του παρουσίασε ο πρωθυπουργός Λέτα
  • [03] "Η Καγκελάριος δεν έχει τίποτα να κρύψει"
  • [04] Απάντηση του Σ. Κεδίκογλου στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στον ΣΕΒ
  • [05] Ελεύθεροι οι τρεις Έλληνες που κρατούνταν στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη
  • [06] 'Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

  • [01] Σε απεργία προχωρά αύριο η ΑΔΕΔΥ

    Σε 24ωρη απεργία, αύριο 14 Μαΐου και στάση εργασίας την Πέμπτη 16 του μηνός προσανατολίζεται, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην επιστράτευση των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης.

    Αυτή την ώρα συνεδριάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για το θέμα της επιστράτευσης των καθηγητών, αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην κήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη, ταυτόχρονα με τη στάση εργασίας στο δημόσιο.

    [02] Τα κύρια σημεία των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησής του παρουσίασε ο πρωθυπουργός Λέτα

    Στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του τις πρώτες εκατό ημέρες της στην εξουσία αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς του σε πρώην μοναστήρι της κεντρικής Ιταλίας, η οποία είχε αρχίσει χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε σήμερα. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «πολιτικό κογκλάβιο».

    «Θέσαμε τέσσερις στόχους για τις επόμενες εκατό ημέρες», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα. Αυτοί είναι η κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας -αν και μένουν να καθοριστούν οι λεπτομέρειες-, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την απασχόληση των νέων, η αναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας με 1,5 δισεκατ. ευρώ και η τροποποίηση του εκλογικού νόμου.

    Σύμφωνα με την ιδιωτική τηλεόραση La 7, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει με την βοήθεια ευρωπαϊκών κονδυλίων, να μειώσει την φορολογική πίεση επί των επιχειρήσεων που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις νέων.

    [03] "Η Καγκελάριος δεν έχει τίποτα να κρύψει"

    Απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Άγγελα Μέρκελ έχει αποκρύψει πτυχές από την ζωή της στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

    «Η καγκελάριος έχει τα προηγούμενα χρόνια κατ' επανάληψη εκφραστεί, τόσο σε βιβλία όσο και σε συνεντεύξεις, σχετικά με την ζωή της στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.

    Απαντούσε και απαντά πάντα ανοιχτά και με βάση τις ειλικρινείς αναμνήσεις της», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε δημοσιεύματα του περιοδικού Focus και της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με τα οποία η κυρία Μέρκελ είχε ενεργότερη συμμετοχή σε οργανώσεις του καθεστώτος από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι πρότινος.

    Αφορμή για τα δημοσιεύματα στάθηκε η κυκλοφορία βιβλίου των δημοσιογράφων Γκίντερ Λάχμαν από την Die Welt και Ραλφ Γκέοργκ Ρόιτ από την Bild, στο οποίο περιγράφεται ότι η Καγκελάριος υπήρξε γραμματέας προπαγάνδας της νεολαίας στην Ακαδημία Φυσικών Επιστημών του Βερολίνου.

    [04] Απάντηση του Σ. Κεδίκογλου στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στον ΣΕΒ

    Για αλαζονικό παραλήρημα κατηγόρησε η κυβέρνηση τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «φαντασιώνεται δρόμους κοινωνικής πάλης», ότι αμφισβητεί ευθέως τη Δημοκρατία, λέγοντας ότι «έχουμε πλήρη αίσθηση των περιορισμένων δυνατοτήτων να ανατρέψουμε τα πράγματα by the book» και ότι βλέπει εαυτόν ως νέο Λένιν.

    «Προφανώς, η «κοινωνική πάλη» που ευαγγελίζεται, είναι οι δολοφονικές επιθέσεις τύπου Χαλκιδικής και οι εκβιαστικές πρακτικές συνδικαλιστών που τζογάρουν με το μόχθο και την αγωνία των μαθητών», συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε ότι «τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που φαντασιώνεται θα παραμείνουν μόνο εκεί, στις φαντασιώσεις του».

    [05] Ελεύθεροι οι τρεις Έλληνες που κρατούνταν στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη

    Απελευθερώθηκαν, είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν, οι τρεις Έλληνες που είχαν συλληφθεί στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.

    Την ανακοίνωση έκανε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο από την Παρασκευή παρακολουθούσε από κοντά αυτή την υπόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις Έλληνες πολίτες κρατούνταν στα κατεχόμενα, με την κατηγορία ότι είχαν εισέλθει «άνευ αδείας στην ουδέτερη ζώνη» της Κύπρου.

    Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου είχε κινητοποιηθεί η ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία, η οποία παρενέβη στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, που με τη σειρά του είχε ζητήσει την παρέμβαση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.

    [06] 'Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

    Η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη έφυγε νωρίτερα σήμερα από τη ζωή, στα 71 της χρόνια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 14:30:24 UTC