Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πράσινο φως» από το Eurogroup για τις δύο δόσεις
  • [02] Ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας ο πρωθυπουργός
  • [03] Αποθεωτική υποδοχή των πρωταθλητών Ευρώπης
  • [04] Νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  • [05] «Απευθείας διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλες για αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής»

  • [01] «Πράσινο φως» από το Eurogroup για τις δύο δόσεις

    Το Eurogroup ενέκρινε τη διπλή δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες ενέκριναν για την Ελλάδα τις δόσεις του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ ευρώ.

    [02] Ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας ο πρωθυπουργός

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ εμφανίστηκε βέβαιος πως στο Eurogroup θα ανακοινωθεί η εκταμίευση και της δόσης του Ιουνίου, ενώ η τρόικα θα έρθει στη χώρα μας για την επόμενη αξιολόγηση τον Οκτώβριο.

    Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το κλίμα πλέον για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικό και η αξιολόγηση της τρόικας πολύ καλή με αποτέλεσμα να λάβουμε και τη δόση του Ιουνίου, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα επανέλθουν το φθινόπωρο.

    «Έχουμε ήδη κάνει εδώ και μήνες πολλά και τώρα ξετυλίγεται κομμάτι- κομμάτι» είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πάντως πως ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα περάσει καθώς παραμένει η ύφεση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

    «Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τον κίνδυνο, δεν έχουμε ξεπεράσει την ύφεση και την ανεργία. Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει, η ψυχολογία έχει αλλάξει, μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές αποδίδουν, ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί» ανέφερε και τόνισε πως ήδη η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα τα πράγματα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα.

    Για τον κ. Σαμαρά η έγνοιά του είναι να συνεχιστεί η πορεία αυτή με τον ίδιο ρυθμό και να μην υπάρξει καμία χαλάρωση.

    [03] Αποθεωτική υποδοχή των πρωταθλητών Ευρώπης

    Με καθυστέρηση αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης.

    Λίγο μετά τις 19:00 διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίκτες του Ολυμπιακού πάτησαν επί ελληνικού εδάφους, αφού νωρίτερα είχαν αρχίσει τα προεόρτια μέσα στο αεροπλάνο.

    Με κοινή συνισταμένη των πρωταθλητών το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και οδηγεί στις επιτυχίες και κοινό παρονομαστή ότι η ομάδα είναι μία γροθιά, η πτήση του Ολυμπιακού προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τους περίμεναν περίπου 2.000 «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι που είχαν ζεστάνει την ατμόσφαιρα.

    [04] Νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    Συναντώνται εκ νέου αύριο το πρωί στις 10, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και η ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την παραμονή της λήξης της μετενέργειας της ισχύουσας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και περίπου 45 κλαδικών συμβάσεων.

    Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για μια σειρά θεσμικά ζητήματα, όπως η διατήρηση του επιδόματος γάμου, αν και έχουν διατυπωθεί διαφορετικές προσεγγίσεις. Διαφωνίες υπάρχουν, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, για το εάν θα αποτελεί ποσοστό επί του μισθού ή θα πρόκειται για ένα σταθερό ποσό, καθώς και για το εάν θα καταβάλλεται στον έναν ή και στους δυο συζύγους.

    [05] «Απευθείας διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλες για αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής»

    Απευθείας διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλες για αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής με αναπτυξιακούς όρους, κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο και του ενιαίου μισθολογίου και ανάθεση στον ιδιωτικό τομέα λειτουργιών του κράτους όπως η διαχείριση του ΕΣΠΑ, η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου κ.α. πρότεινε απόψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στην απογευματινή εκδήλωση της γενικής συνέλευσης.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε «συγκρατημένα απαισιόδοξος» για τη συνολική πορεία του τόπου αν και επεσήμανε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν ενθαρρυντικές ειδήσεις και ευοίωνες ενδείξεις. «Ο κίνδυνος για τη χώρα, είπε, έχει μειωθεί. Ξένοι και εγχώριοι επενδυτές εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Ορισμένες μεταρρυθμίσεις προχωρούν και αποδίδουν. Τα καλά σχόλια για την Ελλάδα διεθνώς έγιναν ο κανόνας».

    «Δεν υποτιμώ, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά. Αλλά δεν θέλω να υποτιμήσω και τις δυσκολίες που μας περιμένουν ακόμη. Έχουμε ανάγκη αισιοδοξίας αλλά η βεβιασμένη αισιοδοξία μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα όταν τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 18:30:21 UTC