Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς θα γίνει η απαλλαγή από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων
  • [02] Β. Πούτιν: Να αποφευχθούν ενέργειες αποσταθεροποίησης της Συρίας
  • [03] Αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων ζητεί η Α. Μέρκελ
  • [04] Τέλος εποχής για τον Ι. Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο
  • [05] Ρωσία: Οι αρχές συνέλαβαν Αμερικανό διπλωμάτη, «πράκτορα της CIA»

  • [01] Πώς θα γίνει η απαλλαγή από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων

    Την απόφαση με τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλονται κατά περίπτωση απ' όσους απαλλάσσονται από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Η απαλλαγή ή η μείωση του ΕΕΤΑ διενεργείται, εφόσον ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων και φορολογίας εισοδήματος.

    [02] Β. Πούτιν: Να αποφευχθούν ενέργειες αποσταθεροποίησης της Συρίας

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ότι είναι σημαντικό να αποφευχθούν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο και να επιδεινώσουν την κατάσταση στη Συρία.

    "Είναι κρίσιμης σημασίας, αυτή τη σημαντική περίοδο, να αποφευχθεί κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση", είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρία Νοβόστι.

    "Ελπίζουμε να αποκατασταθεί η ειρήνη με όλους τους γείτονές μας. Καταφέραμε να συνάψουμε ειρηνευτικές συμφωνίες με δύο από αυτούς και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να το πετύχουμε και με τους άλλους", είπε από την πλευρά του ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι καθήκον της ισραηλινής κυβέρνησης είναι "να υπερασπίζεται τους πολίτες".

    Στις αρχές του μήνα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιχειρήσεις εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος. Λίγες ημέρες αργότερα η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να "ολοκληρώσει" την παράδοση στο συριακό καθεστώς προηγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων S-300.

    [03] Αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων ζητεί η Α. Μέρκελ

    Την ανάγκη η Γερμανία να είναι ανοιχτή στην υποδοχή νέων εργαζομένων από το εξωτερικό ανέδειξε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι το 2025 η Γερμανία θα διαθέτει έξι εκατομμύρια λιγότερους εργαζόμενους.

    «Πρέπει να αποτελεί στόχο μας να παραμείνουμε ανοιχτοί για νέους ανθρώπους που έρχονται σε εμάς, καθώς γνωρίζουμε ότι το 2025 θα είμαστε κατά έξι εκατομμύρια λιγότεροι εργαζόμενοι», δήλωσε η Α. Μέρκελ, μιλώντας σε μια συνεδρίαση της κυβέρνησης της για δημογραφικά θέματα, που διοργανώθηκε σήμερα στο Βερολίνο. Για αυτόν τον σκοπό, πρόσθεσε, πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση «επιτέλους να προσαρμοστεί», σε ό,τι αφορά την επαγγελματική κατάρτιση, τη γλωσσομάθεια, αλλά και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης.

    [04] Τέλος εποχής για τον Ι. Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο

    «Έγιναν όλα σωστά αυτά τα έξι χρόνια; Φυσικά όχι. Και λάθη έγιναν, και παραλείψεις. Όμως, πάντα μέλημά μας ήταν να προλαβαίνουμε, ώστε οι επιπτώσεις των λαθών να είναι ελεγχόμενες και αναστρέψιμες και οι παραλείψεις να αναπληρώνονται από ισοδύναμες ή και ακόμα πιο αποτελεσματικές ενέργειες. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας τομέας, κανένα τμήμα του Εθνικού Θεάτρου που να μην έχει καθαρή εικόνα της αποστολής του και σαφείς αρμοδιότητες. Το κάθε κτίριο, ο κάθε χώρος, αποτελεί εξάρτημα ενός συνολικού μηχανισμού που λειτουργεί συντονισμένα. Και είναι στην ευχέρεια της επόμενης διοίκησης να τον αξιοποιήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά».

    Η θητεία του Γιάννη Χουβαρδά ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου (2007-2013) λήγει σε δύο μέρες και σήμερα ο ίδιος, με τους συνεργάτες του στο πλευρό του, έκανε τον απολογισμό της θητείας αυτής σε ειδική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της πρώτης κρατικής σκηνής, ευχαριστώντας όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του τα τελευταία χρόνια, καθώς και τον προκάτοχό του, αείμνηστο Νίκο Κούρκουλο.

    Έκανε την αυτοκριτική του, ζητώντας συγγνώμη αν αδίκησε -όπως είπε- κάποιους εργαζόμενους, συνεργάτες ή επαγγελματικές ομάδες. «Έγινε χωρίς πρόθεση. Πάλευα πάντα για το καλό του συνόλου, που λέγεται Εθνικό Θέατρο» είπε.

    [05] Ρωσία: Οι αρχές συνέλαβαν Αμερικανό διπλωμάτη, «πράκτορα της CIA»

    Οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν επ' αυτοφώρω έναν Αμερικανό διπλωμάτη καθώς προσπαθούσε να πείσει έναν αξιωματικό της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών να γίνει πράκτορας της CIA, εξέλιξη που παραπέμπει στην εποχή του ψυχρού πολέμου κι απειλεί να ακυρώσει τις προσπάθειες Μόσχας και Ουάσινγκτον να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

    Η FSB (η ρωσική αντικατασκοπία, διάδοχο σχήμα της KGB) ανέφερε ότι «ο πράκτορας της CIA Ράιαν Κ. Φογκλ, που εργαζόταν υπό την κάλυψη της θέσης του τρίτου γραμματέα της πολιτικής διεύθυνσης της πρεσβείας, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη», και «οδηγήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία μετά τις αναγκαίες διαδικασίες».

    Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα μερικές ημέρες πριν φθάσει στη ρωσική πρωτεύουσαο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, με στόχο να σφυρηλατηθεί ενότητα ανάμεσα στην αμερικανική και τη ρωσική κυβέρνηση και να υπάρξει πρόοδος σε μια προσπάθεια να προσέλθουν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 May 2013 - 16:30:21 UTC