Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαχαίρωσαν 11χρονο από τη Ρωσία σε πάρκινγκ ξενοδοχείου, στην Κρήτη
  • [02] Δημιουργία "μικρής ΔΕΗ" περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας
  • [03] Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας
  • [04] Η Κ. Άστον καλεί Ντάτσιτς και Θάτσι στις Βρυξέλλες
  • [05] Αμερικανοί φοιτητές σε ρόλο πρεσβευτή της Ελλάδας
  • [06] "Δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ" διαβεβαιώνει ο Σ. Κεδίκογλου
  • [07] Άγνωστοι χτύπησαν και τραυμάτισαν ζευγάρι, για να το ληστέψουν
  • [08] Δολοφονία 47χρονου στο Κερατσίνι
  • [09] Έρευνες για τον εντοπισμό εξάχρονης που αγνοείται, στη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμακονήσι
  • [10] Με ρυθμό 0,1% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο
  • [11] Σε ύφεση η γαλλική οικονομία
  • [12] Μπαρόζο: Η Γαλλία πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών
  • [13] Περίπου 190.000 μετανάστες θα δεχτεί η Αυστραλία
  • [14] Ο Αμερικανός πρεσβευτής εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
  • [15] Ο βραβευμένος «Μανάβης» έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας
  • [16] Ο Φέρντιναντ αποσύρεται από την εθνική ομάδα της Αγγλίας

  • [01] Μαχαίρωσαν 11χρονο από τη Ρωσία σε πάρκινγκ ξενοδοχείου, στην Κρήτη

    Ολλανδός ανιματέρ που εργάζεται σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου φέρεται να μαχαίρωσε 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο ίδιο ξενοδοχείο, γιατί ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ήταν εκείνος που του έκλεψε το φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο.

    Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Χερσόνησο και από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 20χρονος ανιματέρ από την Ολλανδία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, πήρε τα παραπάνω αντικείμενα από το μικρό, ο οποίος κατάφερε τελικά να τα βρει.

    Επιχειρώντας να κλείσει το στόμα του παιδιού, το χτύπησε με μαχαίρι -και μάλιστα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δέχθηκε 20 μαχαιριές- και το εγκατέλειψε αβοήθητο στον χώρο στάθμευσης έναντι του ξενοδοχείου.

    Την ίδια ώρα, οι γονείς αναζητούσαν τον 11χρονο και αφού επί τρεις ώρες δεν κατόρθωσαν να το εντοπίσουν, τα μεσάνυχτα κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, δηλώνοντας την εξαφάνισή του.

    Αμέσως, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και τελικά το παιδί βρέθηκε, περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στον χώρο στάθμευσης έναντι του ξενοδοχείου με πολλαπλές μαχαιριές και σε κωματώδη κατάσταση.

    Ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, πράγμα που έγινε σήμερα το πρωί με αεροσκάφος C-130.

    Στα πλαίσια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του 11χρονου αγοριού.

    [02] Δημιουργία "μικρής ΔΕΗ" περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας

    Δημιουργία "μικρής ΔΕΗ" με αντιπροσωπευτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πουληθούν σε ιδιώτη, είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ και πώληση του 49 % των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΕΚΑ.

    Το σχέδιο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015 και περιλαμβάνεται στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

    Όπως επεσήμαιναν αρμόδιες πηγές, εκτός από την εξασφάλιση εσόδων για το Δημόσιο μέσω της αποκρατικοποίησης της εταιρίας, το σχέδιο διασφαλίζει και τη δημιουργία των συνθηκών για την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

    Διαβάστε επίσης: "Δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ" διαβεβαιώνει ο Σ. Κεδίκογλου

    [03] Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας

    Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα.

    Η Τροχαία απαγόρευσε την είσοδο των αυτοκινήτων στο Σύνταγμα, όπως καταγγέλλουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, και τους πήραν τις πινακίδες.

    Την ανάγκη κινητοποιήσεων ανέδειξε το σχέδιο νόμου που "αλλάζει τους κανόνες" για τις Λαϊκές Αγορές, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, εκτιμά πως «οι αλλαγές που επέρχονται, καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση επαναδειοδότησής μας, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας» και υπογραμμίζει: " έχουμε μάλιστα την πεποίθηση, ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιρειών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο, να αλωθεί από τα ολιγοπώλια".

    [04] Η Κ. Άστον καλεί Ντάτσιτς και Θάτσι στις Βρυξέλλες

    Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, Κάθριν Άστον κάλεσε τους πρωθυπουργούς της Σερβίας και του Κοσόβου, Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι, σε συνάντηση στις Βρυξέλλες στις 21 Μαΐου για να συζητήσουν για την εφαρμογή της συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων, που μονόγραψαν στις 19 Απριλίου.

    "Κάλεσα τους πρωθυπουργούς κ.κ. Ντάτσιτς και Θάτσι σε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, στις 21 Μαΐου, στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τα κοινά βήματα που πρέπει να κάνουν όσον αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας του Απριλίου. Η γρήγορη υλοποίησή της είναι κρίσιμης σημασίας και χαίρομαι για τις συνομιλίες με τους δύο πρωθυπουργούς" αναφέρει η κ. Άστον σε ανακοίνωσή της.

    [05] Αμερικανοί φοιτητές σε ρόλο πρεσβευτή της Ελλάδας

    Τη δική τους εμπειρία από τη ζωή στην Ελλάδα καταγράφουν Αμερικανοί φοιτητές, που σπούδασαν για κάποιο χρονικό διάστημα σε ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Μιλούν με συγκίνηση και νοσταλγία για τα μοναδικά τοπία των ελληνικών νησιών, τις απρόσμενες ομορφιές της Αθήνας, τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τη νυχτερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη, τις ιδιαίτερες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Κυρίως, όμως, περιγράφουν μια χώρα ασφαλή, αντικρούοντας ορισμένα στερεότυπα που προβάλλονται από μερίδα των αμερικανικών ΜΜΕ.

    Τις ιστορίες συγκέντρωσε η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της καμπάνιας "Study abroad in Greece" (Σπουδές στο εξωτερικό, στην Ελλάδα), που έχει ως στόχο να λειτουργήσουν οι φοιτητές ως "πρεσβευτές", αναδεικνύοντας θετικές πτυχές από τη ζωή στη χώρα μας. Οι εμπειρίες τους δημοσιοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και twitter) της πρεσβείας και ορισμένες από αυτές στο μηνιαίο newsletter.

    Να σημειωθεί ότι, πάνω από 3.000 Αμερικανοί φοιτητές πανεπιστημίων, κάθε χρόνο επιλέγουν να σπουδάσουν για ένα διάστημα σε κάποιο ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ η Ελλάδα είναι ο 15ος πιο δημοφιλής προορισμός για σπουδές στο εξωτερικό.

    [06] "Δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ" διαβεβαιώνει ο Σ. Κεδίκογλου

    Τα τρία στάδια του σχεδίου αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ παρουσίασε επιγραμματικά, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

    Το πρώτο αφορά στον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του διαχειριστή συστήματος, ΑΔΜΗΕ, το δεύτερο στη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού και το τρίτο στην αποκρατικοποίηση της μητρικής εταιρείας. Ο κ. Κεδίκογλου, ανέφερε ότι τμήμα του προσωπικού της ΔΕΗ θα πάει στη νέα εταιρεία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

    Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι» και «αν υπάρξουν προτάσεις θα γίνουν βελτιώσεις».

    [07] Άγνωστοι χτύπησαν και τραυμάτισαν ζευγάρι, για να το ληστέψουν

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε χθες βράδυ, στο Καλέντζι Κορινθίας, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι ενός ζευγαριού και με την απειλή όπλου, τους λήστεψαν.

    Ειδικότερα, τέσσερα ή πέντε άτομα χθες βράδυ, φορώντας κουκούλες και γάντια εισέβαλαν στο σπίτι που διέμενε ένας 60χρονος με την 53χρονη σύζυγό του. Με την απειλή πιστολιού -αφού τους χτύπησαν και τους τραυμάτισαν- τους λήστεψαν, παίρνοντας χρυσαφικά και περίπου 6.000 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

    Το ζευγάρι που τραυματίστηκε ελαφρά, έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου.

    [08] Δολοφονία 47χρονου στο Κερατσίνι

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της δολοφονίας ενός 47χρονου, ο οποίος βρέθηκε τα ξημερώματα νεκρός, μέσα στο σπίτι του, στην οδό Τραπεζούντος, στο Κερατσίνι.

    Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα από μαχαίρι στο στήθος.

    [09] Έρευνες για τον εντοπισμό εξάχρονης που αγνοείται, στη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμακονήσι

    Ένα εξάχρονο κοριτσάκι αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι, όταν 21 λαθρομετανάστες κατέστρεψαν το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, προκειμένου να διασωθούν από δύναμη του Λιμενικού Σώματος.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, στην περιοχή, από πλωτά σκάφη του λιμενικού για τον εντοπισμό της εξάχρονης, ενώ οι λαθρομετανάστες αφού περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

    [10] Με ρυθμό 0,1% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

    Η γερμανική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, χαμηλότερο του αναμενόμενου, καθώς ο βαρύς χειμώνας δεν επέτρεψε μία ισχυρότερη ανάκαμψη.

    «Η γερμανική οικονομία αποκτά δυναμική με αργό ρυθμό. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα συνέβαλαν σε αυτήν την ασθενική ανάπτυξη», ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία για τη μείωση του γερμανικού ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 (στο -0,7% από -0,6%).

    Η γαλλική οικονομία εισήλθε σε ήπια ύφεση μετά τη συρρίκνωσή της κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως και στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία. Η διαφορά στις επιδόσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης φαίνεται μικρή στο πρώτο τρίμηνο, αλλά Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υπολείπεται πολύ της Γερμανίας.

    [11] Σε ύφεση η γαλλική οικονομία

    Η Γαλλία εισήλθε σε ύφεση έπειτα από την υποχώρηση κατά 0,2% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, που ακολουθεί αντίστοιχη μείωση του ΑΕΠ και κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών.

    Για το σύνολο του 2012, το Ινστιτούτο διατήρησε την εκτίμηση της μηδενικής ανάπτυξης, αφού αναθεώρησε επί τα χείρω την αύξηση του τρίτου τριμήνου 2012, σε 0,1% αντί 0,2% του ΑΕΠ. Η ανάπτυξη για το 2013 τοποθετείται στο -0,3%, πράγμα που σημαίνει ότι, εάν η ανάπτυξη ήταν μηδενική κατά τα τρία τελευταία τρίμηνα, η οικονομική δραστηριότητα της Γαλλίας θα υποχωρήσει κατά 0,3% σε επίπεδο έτους.Η αγοραστική δύναμη των γαλλικών νοικοκυριών κατέγραψε μείωση ρεκόρ κατά 0,9% το 2012 , σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

    Στο τέλος του Μαρτίου, το Ινστιτούτο υπολόγισε σε 0,4% την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης, που αποτελεί επίσης ποσοστό ρεκόρ, ενώ αναθεώρησε επί τα χείρω , κατά 0,4%, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών κατά το περασμένο έτος, έναντι του 0,1% της αρχικής πρόβλεψης.

    [12] Μπαρόζο: Η Γαλλία πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία πρέπει να παρουσιάσει ενα αξιόπιστο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε ρηχή ύφεση.

    Ο Μπαρόζο, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να της δώσει η ΕΕ δυο ακόμα χρόνια προκειμένου να θέσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ όπως έχει υποσχεθεί.

    Ο Μπαρόζο δήλωσε στο ραδιοσταθμό Europe 1 ότι η ΕΕ θα εγκρίνει την παράταση αυτή "εάν η Γαλλία παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει η χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της".

    [13] Περίπου 190.000 μετανάστες θα δεχτεί η Αυστραλία

    Η Αυστραλία θα δεχθεί 190.000 μετανάστες κατά το οικονομικό έτος 2013-14, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ.Από αυτούς, 128.550 θα είναι ειδικευμένοι μετανάστες, 60.885 θα έρθουν στο πλαίσιο της επανασύνδεσης οικογενειών και 565 «ειδικής μεταναστευτικής κατηγορίας». Επιπλέον, στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού της προγράμματος, η αυστραλιανή κυβέρνηση θα δεχθεί και 20.000 πρόσφυγες κατά το επόμενο οικονομικό έτος.

    Οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2013 -14 που κατατέθηκε την Τρίτη.

    Εκεί ανακοινώθηκε πως τα κονδύλια προς την Ειδική Υπηρεσία Υπηρεσία Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (SBS) που καλύπτει θέματα της αυστραλιανής πολυπολιτισμικής κοινωνίας θα αυξηθούν κατά 20 εκατομμύρια δολάρια του χρόνου.

    [14] Ο Αμερικανός πρεσβευτής εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

    Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία Μάικλ ΜακΦόλ έφθασε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου εκλήθη αφού οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν χθες τη σύλληψη στη Μόσχα Αμερικανού διπλωμάτη, ο οποίος ήταν πράκτορας της CIA. Κατά την άφιξή του στο υπουργείο Εξωτερικών, στο κέντρο της Μόσχας, έξω από το οποίο είχαν συγκενρωθεί δεκάδες δημοσιογράφοι, ο Aμερικανός πρεσβευτής αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Ο Μάικλ ΜακΦόλ θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

    Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη "του πράκτορα της CIA Ράιαν Κ. Φόγκλ, ο οποίος εργαζόταν υπό την κάλυψη της θέσης του τρίτου γραμματέα του πολιτικού τμήματος της πρεσβείας" των ΗΠΑ, καθώς επιχειρούσε να στρατολογήσει πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών με αντάλλαγμα μεγάλο χρηματικό ποσό.

    [15] Ο βραβευμένος «Μανάβης» έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

    Ετοιμαστείτε, έρχεται «ο Μανάβης» με το φορτηγό του γεμάτο φρούτα και λαχανικά από μια άλλη Ελλάδα, ξεχασμένη και κρυμμένη στα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου.Πρόκειται για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ο «Μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, με το οποίο ανοίγει αύριο, 16 του μηνός, ο θερινός κινηματογράφος Λαϊς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

    Ένα ντοκιμαντέρ- οδοιπορικό στα απομακρυσμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου και τους ανθρώπους της, με οδηγό τον πλανόδιο μανάβη, Νίκο Αναστασίου που εδώ και τριάντα χρόνια γυρίζει με το φορτηγό του τα χωριά της περιοχής ξεκινώντας από τα Τρίκαλα, καλύπτοντας μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων.

    Και το ταξίδι του σκηνοθέτη ακολουθώντας την διαδρομή του μανάβη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, άκρως γοητευτικό και αποκαλυπτικό σε μια άλλη Ελλάδα «μακρινή αλλά και πολύ πιο κοντά μας, απ' ότι νομίζουμε» λέει ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [16] Ο Φέρντιναντ αποσύρεται από την εθνική ομάδα της Αγγλίας

    Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο 34χρονος άσος έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα το 1997 στον αγώνα κόντρα στο Καμερούν στο Γουέμπλεϊ και συνολικά έχει φορέσει 81 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο. «Είναι ώρα ν' αποσυρθώ και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους παίκτες να φορέσουν τη φανέλα της εθνικής ομάδας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αγγλος αμυντικός.

    «Η ομοσπονδία μας ευχαριστεί τον Φέρντιναντ για όλα όσα έχει προσφέρει στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε την απόφασή του και θα κρατήσουμε ανοικτές τις πόρτες τις εθνικής ομάδας, αν κάποια στιγμή θελήσει να επιστρέψει», ανακοίνωσε από την πλευρά της η ομοσπονδία της Αγγλίας για την απόφαση του διεθνή άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 8:30:29 UTC