Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [02] Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων την Πέμπτη λόγω στάσης εργασίας
  • [03] Ντιρκ Μιούλερ: Η ευρωκρίση προκλήθηκε από τις ΗΠΑ
  • [04] Συνάντηση Κ. Παπούλια με αντιπροσωπεία του AHI
  • [05] Στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

  • [01] Στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες από την γραμματεία της κυβέρνησης.

    Μάλιστα ήδη ορίστηκε ότι θα συζητηθεί στην Βουλή κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαΐου 2013.

    Σύμφωνα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αυστηροποιούνται οι ποινές και προβλέπονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

    [02] Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων την Πέμπτη λόγω στάσης εργασίας

    Ταλαιπωρία αναμένεται αύριο για το επιβατικό κοινό σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας αφού λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν θα εκτελεστεί καμία πτήση.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Σωματείου τους Σεραφείμ Πέτρου θα εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις εκτάκτου ανάγκης και οι διερχόμενες από τα ελληνικά αεροδρόμια διεθνείς πτήσεις.

    Ήδη όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τροποποιήσει τα προγράμματά τους.

    Η AEGEAN AIRLINES ανακοίνωσε πως αναγκάζεται να ακυρώσει 4 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 56 σκέλη πτήσεων (24 εσωτερικού και 32 εξωτερικού) καθώς και σε 8 σκέλη πτήσεων charter.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ακυρώνονται οι παρακάτω πτήσεις: A3 501 Θεσσαλονίκη ? Ρόδος, Α3 502 Ρόδος ? Θεσσαλονίκη, Α3 114 Αθήνα ? Θεσσαλονίκη, Α3 115 Θεσσαλονίκη ? Αθήνα.

    Η AEGEAN θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να επικοινωνήσει με τους επιβάτες των ως άνω πτήσεων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πτήσεών τους.

    Επίσης η Olympic Air ανακοινώνει ότι εξαιτίας της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ματαιώνονται οι εξής πτήσεις:

    1. OA 064/065 Αθήνα - Πάρος - Αθήνα 2. OA 036/037 Ρόδος - Κως - Κάλυμνος - Λέρος - Αστυπάλαια - Λέρος - Κάλυμνος - Κως - Ρόδος 3. OA 020/021 Αθήνα -Αστυπάλαια - Αθήνα 4. OA 752/753 Αθήνα - Σάμος - Αθήνα 5. OA 572/573 Αθήνα - Μυτιλήνη -Αθήνα 6. OA 534/535 Αθήνα- Χανιά- Αθήνα 7. OA 710/711 Αθήνα - Ρόδος - Αθήνα 8. OA 800/801 Αθήνα - Ιωάννινα - Αθήνα 9. OA 910/911 Αθήνα - Θεσσαλονίκη -Αθήνα 10. OA 504/505 Αθήνα - Ηράκλειο -Αθήνα

    Επίσης τροποποιούνται 16 πτήσεις της Ο.Α. , 4 εξωτερικού και 12 εσωτερικού .

    [03] Ντιρκ Μιούλερ: Η ευρωκρίση προκλήθηκε από τις ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».

    Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

    [04] Συνάντηση Κ. Παπούλια με αντιπροσωπεία του AHI

    [05] Στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναμένεται να αφιχθεί απόψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

    Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα είναι η Βοστόνη, όπου το ερχόμενο Σάββατο θα του απονεμηθεί επίτιμο Διδακτορικό Δίπλωμα Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, κατά την ετήσια τελετή αποφοίτησης.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη την Κυριακή το απόγευμα, όπου επίσης θα επισκεφθεί ελληνορθόδοξες κοινότητες και θα συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 20:30:22 UTC