Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαισιόδοξοι οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον
  • [02] "Παιδεραστή" χαρακτηρίζει τον Μάικλ Τζάκσον χορογράφος που συνεργάστηκε μαζί του
  • [03] Υπό αστυνομική φρούρηση σχολεία του Στρασβούργου, έπειτα από απειλή για "μακελειό"
  • [04] Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη
  • [05] Στο Βελιγράδι τη Δευτέρα ο Γκ. Βεστερβέλε
  • [06] Στην ανάγκη σύμπραξης των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στη μισαλλοδοξία συμφώνησαν Αλ. Τσίπρας και Αντ. Ρουπακιώτης
  • [07] Υποχωρεί η απόδοση των τουρκικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση από τον Moody΄s

  • [01] Απαισιόδοξοι οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον

    Ο ιστότοπος euobserver.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι αναμένουν ένα σκοτεινό μέλλον» αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πολίτες της Ευρώπης αναμένουν ένα πιο δύσκολο και αβέβαιο μέλλον σε σχέση με τη γενιά των γονιών τους, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες όπου περιμένουν να δουλεύουν περισσότερα χρόνια και να αμείβονται λιγότερο.

    Η έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία Gallup σε ένα δείγμα 5.500 πολιτών από τις έξι μεγαλύτερες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία) δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι αναμένουν ότι η γενιά των παιδιών τους θα έχει μικρότερη εργασιακή ασφάλεια, θα αντλεί μικρότερη εργασιακή ευχαρίστηση, θα έχει λιγότερο ασφαλείς συντάξεις, θα αμείβεται με μικρότερες αμοιβές, θα περνά λιγότερο χρόνο με την οικογένειά της και θα κατοικεί σε λιγότερο άνετο σπίτι.

    [02] "Παιδεραστή" χαρακτηρίζει τον Μάικλ Τζάκσον χορογράφος που συνεργάστηκε μαζί του

    Ένας χορογράφος, που είχε φιλική σχέση με τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν παιδί, αποκάλεσε σήμερα τον εκλιπόντα καλλιτέχνη "παιδεραστή που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά".

    Ο Ουέιντ Ρόμπσον, ο οποίος ζητεί αποζημίωση από την περιουσία του Τζάκσον κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση, μίλησε χθες στην εκπομπή του NBC, "Today".

    Το 2005, ο 30χρονος σήμερα Ρόμπσον είχε αρνηθεί ότι υπήρξε θύμα του Τζάκσον κατά την κατάθεσή του στην δίκη του τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

    Το 2009, δύο μήνες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή , ο Ρόμπσον είχε δηλώσει ότι οι δυό τους είχαν "μία υπέροχη σχέση" και χαρακτήρισε τον Τζάκσον "ευγενικό πλάσμα".

    Χθες, ο ίδιος δήλωσε στο παρουσιαστή της εκπομπής Ματ Λόερ: "Δεν πρόκειται για περίπτωση 'καταπιεσμένων αναμνήσεων'. Δεν ξέχασα ούτε μία στιγμή τι μου έκανε ο Μάικλ, αλλά ήμουν ψυχολογικά και συναισθηματικά απολύτως ανίκανος και απρόθυμος να καταλάβω ότι επρόκειτο για σεξουαλική κακοποίηση".

    [03] Υπό αστυνομική φρούρηση σχολεία του Στρασβούργου, έπειτα από απειλή για "μακελειό"

    Υπό αστυνομική προστασία τέθηκαν σχολεία του Στρασβούργου, ύστερα από μήνυμα ενός προσώπου μέσω Διαδικτύου - αναρτήθηκε από έναν υπολογιστή σε Ίντερνετ καφέ της πόλης- ότι προτίθεται να διαπράξει μακελειό σε σχολείο με πυροβόλο όπλο.

    Υπό την προστασία της αστυνομίας τέθηκαν πολλά λύκεια και κολέγια στην περιοχή του Στρασβούργου μετά την απειλή από το άγνωστο μέχρι στιγμής πρόσωπο αυτό.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η παρουσία της αστυνομίας επιβεβαιώθηκε στα λύκεια και κολέγια Notre Dame, Ste-Clotilde, Sion, Kleber, Marc Bloch (Bischheim) και Ren? Cassin.

    Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε γονείς και μαθητές στην περιοχή του Στρασβούργου καθώς, μόλις χθες, ένας άνδρας αυτοκτόνησε μπροστά στους μαθητές ενός νηπιαγωγείου στο Παρίσι.

    [04] Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

    Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν τον Απρίλιο, για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες, καθώς η βελτίωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης οδήγησε στην ανάκαμψη της αγοράς στη Γερμανία και την Ισπανία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 1,8% τον Απρίλιο και έφθασαν τα 1,08 εκατομμύρια οχήματα από 1,06 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν.

    Οι πωλήσεις για το 4μηνο Ιανουαρίου - Απριλίου είναι μειωμένες κατά 7% (σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα) στα 4,18 εκατομμύρια οχήματα. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, αυξήθηκαν 3,8%, έπειτα από πέντε μήνες μείωσης.

    [05] Στο Βελιγράδι τη Δευτέρα ο Γκ. Βεστερβέλε

    Το Βελιγράδι αναμένεται να επισκεφθεί την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug (Τανγιούγκ).

    Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί το Βελιγράδι πριν από τη νέα συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς και του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι για την εφαρμογή της συμφωνίας που προβλέπει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και της απόφασης της γερμανικής Μπούντεσταγκ για το αν θα πρέπει να δοθεί το "πράσινο φως" στο Βελιγράδι για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

    Μετά το Βελιγράδι, ο κ. Βεστερβέλε αναμένεται να επισκεφθεί και την Πρίστινα, σύμφωνα με πηγές από το Βερολίνο που επικαλείται το Tanjug.

    Στη σερβική πρωτεύουσα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και Ίβιτσα Ντάτσιτς αντίστοιχα, με τον πρώτο αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Ιβάν Μρκιτς.

    Στο περιθώριο συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε πρόσφατα από το Λουξεμβούργο ότι η Γερμανία θέλει η Σερβία και το Κόσοβο να εφαρμόσουν τη συμφωνία και τόνισε ότι η παράμετρος αυτή είναι κρίσιμης σημασίας.

    [06] Στην ανάγκη σύμπραξης των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στη μισαλλοδοξία συμφώνησαν Αλ. Τσίπρας και Αντ. Ρουπακιώτης

    Την ανάγκη σύμπραξης όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στα φαινόμενα μισαλλοδοξίας που εκτρέπουν τη Δημοκρατία, τόνισαν από το βήμα της Βουλής τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης όσο και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για την αναβολή κατάθεσης του αντιρατσιστικού νομοσχέδιου ο κ. Ρουπακιώτης υπερασπίστηκε το νομοθέτημά του στέλνοντας μήνυμα σε όσους αστόχαστα, όπως είπε, λησμονούν ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται από τα τρία κόμματα, ότι με τη δύναμη που του δίνει η στήριξη του κόμματός του θα υπερασπιστεί το σύνταγμα, τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    «Δεν διεκδικούμε την τελειότητα κανενός νομοσχέδιου. Όσα γράφονται για τυχόν περικοπές δράσεων ελευθερίας και έκφρασης προσώπων, είναι επιεικώς ασεβή.

    Θέλω να διαβεβαιώσω και να επαναφέρω τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του κ. Κουβέλη ότι θα προωθηθεί αυτό το νομοσχέδιο. Προσωπικά θα υπηρετήσω τη θεσμική λειτουργία και την τάξη, θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και το νομοσχέδιο θα συμπληρωθεί χωρίς να εγκαταλειφθεί καμία βασική αρχή ή άξονάς του», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Ρουπακιώτη να μην δεχτεί παρεμβάσεις που θα αλλοιώνουν την ουσία και το πνεύμα του νομοσχεδίου.

    «Αυτό που ενόχλησε είναι ότι με το νομοσχέδιο σμπαραλιάζεται, συνθλίβεται η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και ότι σε αυτό τον τόπο είναι ίσοι και όμοιοι αυτοί που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία με τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Φοβούνται ότι και τυπικά μπορεί να εκπνεύσει αυτό το ιδεολόγημα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

    [07] Υποχωρεί η απόδοση των τουρκικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση από τον Moody΄s

    Οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ, μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Moody's, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

    Οι αποδόσεις στα 2ετή ομόλογα αναφοράς υποχώρησαν κατά 12 μονάδες βάσης στο επίπεδο του 4,68%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων με νόμισμα την τουρκική λίρα μειώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από το 6%.

    Ο οίκος ανακοίνωσε χθες ότι αναβάθμισε το αξιόχρεο της Τουρκίας κατά μία βαθμίδα, από την κατηγορία Ba1 στην κατηγορία Baa3 (με σταθερή προοπτική) που είναι η χαμηλότερη κατηγορία επενδυτικής διαβάθμισης (investment grade). Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες που ο Moody's αξιολογεί την Τουρκία σε επενδυτική διαβάθμιση.

    Στην ίδια βαθμίδα με την Τουρκία έχει κατατάξει ο Moody's χώρες, όπως η Ισπανία, η Ινδία και η Κολομβία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 May 2013 - 10:30:24 UTC