Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από το ταξίδι στην Κίνα
  • [02] Ανοίγει φέτος τις πύλες του το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης
  • [03] Παραμονή στην Ευρωζώνη επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων
  • [04] Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στην Κροατία
  • [05] Στην Μόσχα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας
  • [06] Δολοφονήθηκε ανώτερο στέλεχος της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν

  • [01] Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από το ταξίδι στην Κίνα

    Από το ταξίδι αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία. Η Ελλάδα κοιτάζει το αύριο, οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Το όνειρό μου είναι ο Έλληνας νέος να μην αναγκαστεί να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας αλλά να βρει δουλειά στην χώρα του, ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή συμπυκνώνοντας το αποτέλεσμα της επίσκεψης.

    «Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του», ανέφερε η ίδια ανώτατη πηγή απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.

    Υπάρχουν δύο λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα: ο πρώτος είναι ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος της Κίνας. Ο δεύτερος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των αποθεματικών τους το έχουν σε ευρώ. Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας θα έχει συνέπειες και στην ΕΕ.

    Η στόχευση της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να μπει η Ελλάδα στα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, επενδυτικά με την συμμετοχή τους στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις με την ανάπτυξη τουριστικών ρευμάτων προς την χώρα μας.

    [02] Ανοίγει φέτος τις πύλες του το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης

    Για περισσότερα από 600 χρόνια το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης φιλοξενούσε πολιτιστικές αλλά και πολιτικές εκδηλώσεις. Στον χώρο του βρέθηκαν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Ε? και ο περίφημος στρατηγός της Αχαϊκής Συμπολιτείας, Φιλοποίμην ο Μεγαλοπολίτης. Έπειτα απο σιωπή και εγκατάλειψη 1.700 χρόνων, το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει και πάλι τις πύλες του, για το κοινό, το φετινό καλοκαίρι.

    Τα εγκαίνια του αναστηλωμένου αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης θα γίνουν στις 3 Αυγούστου με γκαλά όπερας, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουρουπού και με τη συμμετοχή των ερμηνευτών Δημήτρη Πλατανιά και Τσέλιας Κοστέα. Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα».

    Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει φέτος τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά μετά το 300 μ.Χ. οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του. Η αδιάκοπη λειτουργία του για έξι αώνες (από το 300 π.Χ. όπως υπολογίζεται) έδωσε τη θέση της στην εγκατάλειψη και παρακμή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί κάτοικοι της περιοχής αποξήλωσαν πολλά από τα καθίσματα του μνημείου για να τα χρησιμοποιήσουν ως οικοδομικό υλικό σε ναούς και κατοικίες.

    «Όταν ξεκινήσαμε τις ανασκαφές μας έπιασε απογοήτευση. Το θέατρο ήταν ανύπαρκτο, υπήρχαν μόνο κάποιες πεζούλες και γύρω ελαιώνες, οι οποίοι αγοράστηκαν. Οι επιχώσεις στην ορχήστρα και το κοίλο ήταν τεράστιες», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας και «ψυχή» των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη, Πέτρος Θέμελης.

    [03] Παραμονή στην Ευρωζώνη επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων

    Προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα του Μνημονίου και αποδεχόμενη τη λύση αυτή ως τη μοναδική για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, εμφανίζεται η κυπριακή κοινωνία. Δημοσκόπηση της εφημερίδας «Σημερινή» αποτυπώνει τις αντιλήψεις που επικρατούν ανάμεσα στους πολίτες, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης του τόπου, με ένα πλειοψηφικό ρεύμα να εγκρίνει το Μνημόνιο και ένα ακόμα μεγαλύτερο να θεωρεί ως την ορθότερη για την Κύπρο επιλογή, την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

    Στη δημοσκόπηση της «Σ» καταγράφονται, ακόμη, οι απόψεις των πολιτών για τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στην οικονομία, η δημοτικότητα του, των υπουργών και των πολιτικών αρχηγών, καθώς και οι εκτιμήσεις για τον αντίκτυπο της κρίσης στον τρόπο επίλυσης του Κυπριακού.

    [04] Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στην Κροατία

    Οι Κροάτες ψηφίζουν σήμερα στις δημοτικές εκλογές, οι οποίες αποτελούν ένα τεστ για την κεντροαριστερή κυβέρνηση και την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει, έξι εβδομάδες πριν από την ένταξη αυτής της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το κύριο στοίχημα αυτών των εκλογών για το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς είναι η δημαρχία της πρωτεύουσας, την οποία ωστόσο θα μπορούσε να κερδίσει, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο απερχόμενος, λαϊκιστής δήμαρχος Μίλαν Μπάντιτς.

    Ο Μίλαν Μπάντιτς είναι δήμαρχος του Ζάγκρεμπ από το 2000 με μια μόνο διακοπή τριών ετών, από το 2002 ως το 2005.

    [05] Στην Μόσχα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας

    Στη Μόσχα μεταβαίνει την Τετάρτη ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του για την υλοποίηση υφιστάμενων αμυντικών συμφωνιών και την υπογραφή νέων.

    Σύμφωνα με το ΡΙΚ οι συμφωνίες αφορούν διευκολύνσεις σε ενδεχόμενη απομάκρυνση υπηκόων από την Συρία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

    [06] Δολοφονήθηκε ανώτερο στέλεχος της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν

    Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μέλος ενός κόμματος του Πακιστάν, το βράδυ του Σαββάτου, το τελευταίο περιστατικό σε μια αιματηρή προεκλογική εκστρατεία που ξεκίνησε ένα «πόλεμο» μεταξύ δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Τουλάχιστον 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα. Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ναουάζ Σαρίφ. Ήταν η πρώτη φορά που μια εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση αντικατέστησε μία άλλη, σε ένα έθνος που διοικείται επί το πλείστον από στρατιωτικούς ηγέτες.

    Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές από τις αστυνομικές αρχές σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τον θάνατο της Ζάρα Σαχίντ Χουσέιν, ανώτερο στέλεχος του πακιστανικού κόμματος Tehreek-e-Insaf (TPI). Το TPI είχε υποσχεθεί προεκλογικά να μειώσει τη διαφθορά στο εσωτερικό του κράτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 May 2013 - 8:30:22 UTC