Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέοι οικονομικοί εισαγγελείς οι Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης
  • [02] Έκτακτοι έλεγχοι στα τρόφιμα που μοιράζονται στα σχολεία
  • [03] Με κατάθεση στελέχους του ΣΔΟΕ συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [04] Παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ
  • [05] Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο Πάνος Καμμένος
  • [06] Τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" των μελών τραπεζικών Δ.Σ. ζητάει το ΙΝΚΑ

  • [01] Νέοι οικονομικοί εισαγγελείς οι Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης

    Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τοποθέτησε σήμερα στις θέσεις των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, τους αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Παν. Αθανασίου και Γαληνό Μπρη.

    ΟιΓρήγορης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης είχαν ζητήσει από το ΑΔΣ να μην ανανεωθεί η θητεία τους. Οι ίδιοι μάλιστα επικαλούμενοι την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων τους από τον νέο θεσμό του εισαγγελέα διαφθοράς (που ανέλαβε η Ελένη Ράικου) έχουν ήδη διαβιβάσει όλες σχεδόν τις δικογραφίες που χειριζόντουσαν στο Εφετείο Αθηνών.

    [02] Έκτακτοι έλεγχοι στα τρόφιμα που μοιράζονται στα σχολεία

    «Εντολή για έκτακτους ποιοτικούς ελέγχους στα τρόφιμα που διατίθενται στα σχολεία έχει δώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ενώ στις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν προϊόντα με ποιοτικές αλλοιώσεις, ακατάλληλα για κατανάλωση, αυτά αντικαταστάθηκαν από την ανάδοχο εταιρεία».

    Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά-καταγγελία για διανομή σάπιων φρούτων, ακατάλληλων προς κατανάλωση σε σχολεία του Ηρακλείου.

    «Επειδή η διανομή ασφαλών προϊόντων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, το ΥΠΑΑΤ αντέδρασε άμεσα όταν, κατά τις πρώτες διανομές, αναφέρθηκε ότι σε ορισμένα σχολεία παρουσιάστηκαν προβλήματα», αναφέρει ο κ. Τσαυτάρης και ενημερώνει ότι δόθηκε εντολή για τη διενέργεια έκτακτων επιπρόσθετων ποιοτικών ελέγχων κατά το στάδιο της παραλαβής των προϊόντων από τα σχολεία και πριν τη διάθεση αυτών στους μαθητές των σχολείων, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι τηρούνται οι ισχύουσες ενωσιακές και εθνικές προδιαγραφές.

    [03] Με κατάθεση στελέχους του ΣΔΟΕ συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Για "καταιγιστικα συμπεράσματα" που θα θέσουν "το κατηγορητήριο στον αέρα", έκανε λόγο ο δικηγόρος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, προαναγγέλλοντας την κατάθεση στο δικαστήριο πορίσματος λογιστών, τεχνικών πραγματογνωμόνων για τα εμβάσματα και την πορεία τους. Σύμφωνα με τον συνήγορο, τα συμπεράσματα στα οποία που καταλήγει το πόρισμα, αμφισβητούν τις παραδοχές του κατηγορητηρίου.Ο έτερος υπερασπιστής του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, επανέφερε το θέμα της εξέτασης των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ.

    Στο δικαστήριο διαβιβάστηκαν σήμερα νέα στοιχεία για την πορεία εμβασματος ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται κατά την κατηγορία να συνδέονται με την υπόθεση "μαύρων χρημάτων που δόθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων.

    Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται με την, για τρίτη ημέρα, κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού.

    [04] Παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ

    Επιστολή παραίτησης από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέστειλε σήμερα το πρωί ο Τέρενς Κουίκ.

    Στην επιστολή, η οποία απεστάλη στο γραφείο του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, ο βουλευτής Επικρατείας επισημαίνει ότι παραιτείται από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, και παραμένει στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Ο κ. Κουίκ, επισημαίνει ακόμη, την κοινοβουλευτική δραστηριότητά του και τον προγραμματισμό του, για τις περιοδείες σε περιφέρειες όπου το κόμμα δεν έχει εκλέξει βουλευτή.

    [05] Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο Πάνος Καμμένος

    Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος θα μεταβεί στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών προσκεκλημένος της ομογενειακής οργάνωσης AHEPANS, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της οργάνωσης.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο πλαίσιο της παρουσίας του στις ΗΠΑ, θα συναντηθεί με παράγοντες της Ομογένειας, καθώς και με Αμερικανούς αξιωματούχους.

    [06] Τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" των μελών τραπεζικών Δ.Σ. ζητάει το ΙΝΚΑ

    Τη διενέργεια ελέγχου "πόθεν έσχες" για όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζικών ιδρυμάτων, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου, ζητάει από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, το ΙΝΚΑ.

    Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ζητάει από Ελληνική Κρατική Αρχή και όχι από την ΤτΕ σφικτό οικονομικό έλεγχο σε όλες τις επιχορηγούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες καθώς είναι "επιχορηγούμενες ή υποστηριζόμενες με κυβερνητικά μέτρα και Υπουργικές Αποφάσεις και νόμους".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 May 2013 - 10:30:22 UTC