Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η "λίστα Λαγκάρντ" διαβιβάστηκε επίσημα στην Ελλάδα»
  • [02] Αντ. Μανιτάκης: 3.000 διορισμοί μέσα στο 2013
  • [03] Δεν έχουν αναφερθεί Έλληνες νεκροί ή τραυματίες
  • [04] Καταδίκη δύο γιατρών για παράνομες συνταγογραφήσεις

  • [01] «Η "λίστα Λαγκάρντ" διαβιβάστηκε επίσημα στην Ελλάδα»

    Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και Φίλιππος Σαχινίδης καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Κουρής είναι κατά σειρά οι επόμενοι μάρτυρες που θα καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", όπως αποφάσισαν τα μέλη της στη σημερινή τους συνεδρίαση.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης θα κληθεί να καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του «για περίεργες συμπεριφορές μελών του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με την υπόθεση».

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, προκύπτει ότι το cd με τη λίστα Λαγκάρντ ήρθε επισήμως στην Ελλάδα αλλά και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς.

    [02] Αντ. Μανιτάκης: 3.000 διορισμοί μέσα στο 2013

    Τρεις χιλιάδες διορισμοί με βάση τον κανόνα «ένας προς πέντε», θα υπάρξουν εντός του τρέχοντος έτους, από τη λίστα των 10.000 και πλέον αδιόριστων του διαγωνισμού του 2009 - ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ).

    Ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, για τον αριθμό των διοριστέων του 2009 που παραμένουν αδιόριστοι, ο κος Μανιτάκης ανέφερε πως το υπουργείο δεν είναι σε θέση να τον προσδιορίσει επακριβώς, λόγω του πλήθους των φορέων που προβαίνουν σε προσλήψεις. Παρά ταύτα, «έχουμε ζητήσει από τους φορείς να ενημερώνουν το υπουργείο για το πόσοι διορίζοντα κάθε χρόνο». Σε κάθε περίπτωση, «εκείνοι που αναμένουν τον διορισμό τους είναι πάνω από 10.000. Υπάρχει ο κανόνας του «ένας προς πέντε» (σ.σ. ένας διορισμός έναντι πέντε αποχωρήσεων), καθώς και η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015» ανέφερε ο υπουργός. «Ήδη βρισκόμαστε στο όριο του αριθμού αυτού, αλλά υπάρχει και ο περιορισμός των πιστώσεων που μας εμποδίζει να πληρώσουμε τα κενά που διαπιστώνονται από τις αξιολογήσεις...».

    Ο κος Μανιτάκης έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει, πως «η σειρά επιτυχίας τηρείται αυστηρώς ανάλογα με τον φορέα όπου έχουν επιτύχει οι διοριστέοι».

    [03] Δεν έχουν αναφερθεί Έλληνες νεκροί ή τραυματίες

    Κανένα ελληνικό όνομα δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στα θύματα από τον χθεσινό ισχυρό ανεμοστρόβιλο στο προάστιο Μουρ, στην πόλη της Οκλαχόμα, όπου βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία και κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ή πληροφορία για ελληνικό όνομα μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπός της Αρχιεπισκοπής.

    Από τις εκτεταμένες όμως καταστροφές φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές και ορισμένα σπίτια ατόμων ελληνικής καταγωγής.

    [04] Καταδίκη δύο γιατρών για παράνομες συνταγογραφήσεις

    Δύο γιατροί καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για ψευδή βεβαίωση. Κατηγορούνται ότι συνταγογραφούσαν κατά συρροή, φάρμακα σε ηλικιωμένους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, εν αγνοία τους και για ανύπαρκτες παθήσεις.

    Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση είχε μία φαρμακοποιός σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται να εκτελούσε τις συνταγές που υπέγραφαν οι γιατροί. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι γιατροί βρίσκονταν σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από το φαρμακείο.

    Οι πράξεις τελέστηκαν κατά τη διετία 2006-2007, ενώ η φαρμακοποιός παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για απάτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 May 2013 - 20:30:21 UTC