Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν θα μπαίνει στη Βουλή όποιος βουλευτής οπλοφορεί
  • [02] Μειωμένες κατά 9% έναντι του στόχου οι κρατικές δαπάνες
  • [03] «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λείπει από πρωτοβουλίες με παγκόσμια επιρροή»
  • [04] Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία
  • [05] Ο νικητής του Γιουρόπα Λιγκ θα παίρνει το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ
  • [06] Δύο τουρκικά Φάντομ πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι
  • [07] Πυρκαγιά στο Λασίθι
  • [08] Συνελήφθησαν είκοσι άτομα για χρέη προς το Δημόσιο
  • [09] Ο Παπασταθόπουλος «αποχαιρέτισε» τη Βέρντερ

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν θα μπαίνει στη Βουλή όποιος βουλευτής οπλοφορεί

    Εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανένανβουλευτή, που δεν πειθαρχεί στα νέα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοφορίας, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    «Έχω δώσει σαφέστατη εντολή προς τους αστυνομικούς κι όποιος βουλευτής δεν πειθαρχεί στα μέτρα ελέγχου όταν χτυπήσει το ειδικό μηχάνημα, τότε δεν θα του επιτρέψουν να μπει στη Βουλή» είπε ο κ. Μέϊμαράκης..

    Στις επίμονες δε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τι θα γίνει αν ο βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει το όπλο και επιχειρήσει να μπει στη Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε:

    «Τότε λέω στους βουλευτές να μην τολμήσουν να μπουν στη Βουλή, γιατί θα κατέβω εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον βγάλω έξω. Θα τον ξεφωνίζω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα».

    [02] Μειωμένες κατά 9% έναντι του στόχου οι κρατικές δαπάνες

    Δημοσιονομικές δαπάνες χαμηλότερες κατά 1,3 δισ. ευρώ ή 9,% των στόχων του προϋπολογισμού σημειώθηκαν κατά το α' τρίμηνο του έτους, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

    Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη δημοσιοποίηση δελτίου παρακολούθησης επίτευξης στόχων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, εγκαινιάζοντας, έτσι, διαδικασία που θεσμοθετήθηκε τον προηγούμενο Νοέμβριο.

    [03] «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λείπει από πρωτοβουλίες με παγκόσμια επιρροή»

    «Δεν μπορούμε να λείπουμε από τέτοιου είδους ομάδες και πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν παγκόσμια επιρροή και οι οποίες μπορούν να παίξουν κάποιον, έστω μικρό, ρόλο στα ελληνικά πράγματα», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη συμμετοχή του κόμματός του στην Προοδευτική Συμμαχία, η οποία πραγματοποίησε το ιδρυτικό της συνέδριο χθες στη Λειψία, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

    Ο κ. Βενιζέλος εγείρει το ζήτημα της ισοτιμίας των κρατών-μελών στη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφέρει ότι η συμπλήρωση ενός έτους από τη συγκρότηση της ελληνικής κυβέρνησης «δίνει μια καλή ευκαιρία για αξιολόγηση προσώπων».

    Σε συνέντευξή του στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να μετέχουμε σε όλες τις διεθνείς συσσωματώσεις και δικτυώσεις, γιατί πρέπει να επηρεάζουμε τους συσχετισμούς» και απορρίπτει τη συζήτηση περί ανταγωνισμού της Συμμαχίας με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    [04] Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία, μετά την δολοφονία ενός στρατιώτη στα νότια του Λονδίνου από δύο άνδρες, ενέργεια που οι βρετανικές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική.

    «Αυτή η χώρα θα παραμείνει απολύτως αποφασισμένη στον αγώνα της εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού και του τρόμου», δήλωσε μιλώντας στα σκαλοπάτια του πρωθυπουργικού γραφείου στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ ενώπιον του τρόμου και της τρομοκρατίας σε οποιαδήποτε μορφή της».

    «Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό προσπαθούσαν να μας διχάσουν», είπε ακόμη ο Κάμερον. «Αλλά θα έπρεπε να ξέρουν ότι κάτι τέτοιο θα μας ενώσει και θα μας κάνει πιο δυνατούς. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να νικήσουμε την τρομοκρατία είναι να συνεχίσουμε τη φυσιολογική ζωή μας».

    Οι δύο ύποπτοι, ο ένας εκ των οποίων εικονίζεται σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο να διατυπώνει απειλές στο «όνομα του Αλλάχ», τραυματίστηκαν από πυρά της αστυνομίας και νοσηλεύονται φρουρούμενοι. Ο ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

    Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο άνδρας ο οποίος δολοφονήθηκε ήταν πράγματι στρατιώτης. Η Σκότλαντ Γιαρντ πρόσθεσε πως η οικογένειά του ζήτησε να μην δημοσιευτεί ακόμη το όνομά του.

    Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας κατήγγειλε την επίθεση ως μια «αληθινά βάρβαρη πράξη που δεν έχει καμιά βάση στο Ισλάμ».

    [05] Ο νικητής του Γιουρόπα Λιγκ θα παίρνει το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ

    Το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ είναι δύο διοργανώσεις που συνδέονται μεταξύ τους, καθώς οι ομάδες που κατατάσσονται τρίτες στη φάση των ομίλων της πρώτης συνεχίζουν στη φάση των «32» της δεύτερης.

    Από τη σεζόν 2015-16, ωστόσο, φαίνεται ότι θα αποκτήσουν ακόμη μία σύνδεση, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters πηγή από την UEFA, ο νικητής του Γιουρόπα Λιγκ θα παίρνει το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

    Η αλλαγή αυτή θα ανεβάσει το κύρος της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία «επισκιάζεται» από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η απόφαση αυτή, η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στο Λονδίνο, θα ανακοινωθεί αύριο, στη διάρκεια του ετησίου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

    [06] Δύο τουρκικά Φάντομ πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι

    Δύο τουρκικά φωτογραφικά Φάντομ πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι, στα 8.000 πόδια, στις 8:43 το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ. Τα τουρκικά RF-4 συμμετείχαν σε σχηματισμό τεσσάρων αεροσκαφών (τα άλλα δύο ήταν F-16) που εισήλθε στο FIR Αθηνών, νωρίτερα, νοτίως της Σάμου και εξήλθε στις 9:23 ανατολικά της Ρόδου.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

    [07] Πυρκαγιά στο Λασίθι

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι οι πυροσβέστες στο Λασίθι, σε περιοχή ανάμεσα στη Βασιλική και την Παχιά Άμμο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

    Ήδη, έχουν σπεύσει επτά οχήματα και 18 άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά οι ισχυροί άνεμοι, έντασης 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

    [08] Συνελήφθησαν είκοσι άτομα για χρέη προς το Δημόσιο

    Είκοσι άτομα συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες στη βορειοανατολική Αττική για οφειλές προς το Δημόσιο.

    Ειδικότερα, στην Κηφισιά η αστυνομία συνέλαβε 74χρονο, διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας, επειδή δεν κατέβαλε ως όφειλε, το ποσό των 2.069.765,64 ευρώ, ενώ στον Χολαργό συνελήφθη 74χρονη, πρόεδρος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή προς το Δημόσιο 982.290,30 ευρώ.

    Στο Χαλάνδρι, συνελήφθη 39χρονη, διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή 941.764,56 ευρώ. Ανάλογες συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο έγιναν στη Φιλοθέη, τη Ραφήνα, το Ηράκλειο, την Αγ. Παρασκευή, την Παλλήνη, το Ψυχικό και το Μαρούσι για μικρότερα ποσά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [09] Ο Παπασταθόπουλος «αποχαιρέτισε» τη Βέρντερ

    Η νέα σεζόν δεν θα βρει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη Βέρντερ Βρέμης, καθώς ο διεθνής αμυντικός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι αποχωρεί από τους «πράσινους».

    «Σας ευχαριστώ για τα δύο χρόνια. Ήταν μία δύσκολη περίοδος, αλλά είμαι σίγουρος ότι η τύχη της Βέρντερ θα αλλάξει πολύ σύντομα» τόνισε χαρακτηριστικά ο 24χρονος άσος, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν 2011-12 στο «Βεζερστάντιον» με τη μορφή του δανεισμού από την Τζένοα και στη συνέχεια η Βέρντερ τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, ενώ πλέον φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ντόρτμουντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 May 2013 - 14:30:25 UTC