Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξε το TAXIS NET για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [02] Σε έως 100 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων προς τα Ταμεία
  • [03] "Ναι" από την ΕΚΤ στη ρύθμιση για τη διευκόλυνση δανειοληπτών
  • [04] Βρετανία: Πακιστανικό αεροσκάφος υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Στάνστεντ

  • [01] Άνοιξε το TAXIS NET για τις φορολογικές δηλώσεις

    Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net (http://www.gsis.gr/gsis_site/).

    Εφέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν μέσω του TAXIS NET τις φορολογικές τους δηλώσεις, κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική διορία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του TAXIS NET και την υποβολή της δήλωσης είναι οι υπόχρεοι να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα. Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

    Στο μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που από εφέτος θα υποβάλονται ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS net από όλους τους φορολογούμενους, παρέχει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Όπως αναφέρεται, χειρόγραφα θα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις μόνο όταν υπάρχει αποδεδειγμένα τεχνική δυσκολία από την πλευρά του φορολογούμενου να την υποβάλει ηλεκτρονικά.

    [02] Σε έως 100 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων προς τα Ταμεία

    Δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, σε 48 έως και 100 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ, παρέχεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση. Η νέα ρύθμιση αφορά τις υποχρεώσεις προς τα Ταμεία έως τις 31.12.2012 καιοι οφειλέτες που θα αποφασίσουν να ενταχθούν σε αυτή χάνουν τις διευκολύνσεις των προηγούμενων ρυθμίσεων.

    Ο οφειλέτης, προκειμένου να κάνει χρήση των νέων διατάξεων αποπληρωμής ασφαλιστικών εισφορών παλαιότερων χρόνων πρέπει, αρχικώς, να εξοφλήσει τις οφειλές του 2013 μέσω της πάγιας ρύθμισης και στη συνέχεια να κάνει αίτηση για την ένταξη των παλαιότερων οφειλών.

    [03] "Ναι" από την ΕΚΤ στη ρύθμιση για τη διευκόλυνση δανειοληπτών

    Συμφωνεί με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση των ενήμερων δανειοληπτών ενυπόθηκων δανείων, αλλά και με τις αλλαγές της υπάρχουσας ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως προκύπτει από τη γνωμοδότησή της η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό της τόπο.

    H EKT επισημαίνει ότι η ορθή και ταχεία εφαρμογή του προβλεπόμενου πλαισίου, είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της εν λόγω ισορροπίας, ενώ ζητάει από την κυβέρνηση έλεγχο σχετικά με τους δανειολήπτες που θα υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση και προτείνει να αναλάβει ένας ανεξάρτητος φορέας να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του προγράμματος διευκόλυνσης και τις επιπτώσεις του στις τράπεζες.

    Αναφορικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ΕΚΤ αναφέρει ότι η ορθή εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου απαιτεί και τη διάθεση επαρκών πόρων αλλά και τη θέσπιση αποτελεσματικών διαδικασιών για τη διευκόλυνση των εξωδικαστικών συμβιβασμών.

    [04] Βρετανία: Πακιστανικό αεροσκάφος υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Στάνστεντ

    Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες που επέβαιναν στο αεροσκάφος της πακιστανικής εταιρείας Pakistan International Airlines, το οποίο υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ αντί για το Μάντσεστερ που ήταν ο τελικός προορισμός του.

    Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έθεσαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος.

    Η πτήση ΡΚ709, με 297 επιβάτες, εκτελούσε την πτήση από τη Λαχόρη του Πακιστάν στο Μάντσεστερ. Όμως, ενώ βρισκόταν εντός του βρετανικού εναέριου χώρου, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη για να το συνοδεύσουν στο Στάνστεντ, ένα αεροδρόμιο με λιγότερη κίνηση που οι αρχές το χρησιμοποιούν συχνά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν συμβάντα που σχετίζονται με την ασφάλεια των αεροσκαφών.

    Η αστυνομία του Έσεξ, όπου ανήκει το Στάνστεντ, ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ένα "επεισόδιο" στην πτήση και ότι οι αρχές ερευνούν την υπόθεση. Στο αεροδρόμιο στάλθηκαν και 10 πυροσβεστικά οχήματα, για προληπτικούς λόγους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 May 2013 - 14:30:24 UTC