Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση στη προθεσμία για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ
  • [02] Βρέθηκαν πόροι για τη συνέχιση του "Erasmus"
  • [03] ΚΚΕ: Οι ρυθμίσεις δεν θα ανακουφίσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • [04] Συλλαλητήριο εναντίον της επιστράτευσης των καθηγητών

  • [01] Παράταση στη προθεσμία για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ

    Παρατείνεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τις 7 Ιουνίου, κατά πάσα πιθανότητα, η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, για την πώληση των ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ.

    Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενέκρινε σήμερα το τελικό κείμενο της συμφωνίας, αλλά επειδή μεταξύ της έγκρισης αυτής και την υποβολής των δεσμευτικών προσφορών πρέπει να μεσολαβούν 15 ημέρες, δόθηκε παράταση στην προθεσμία, η οποία κανονικά έληγε στις 29 Μαΐου.

    [02] Βρέθηκαν πόροι για τη συνέχιση του "Erasmus"

    Διάσημοι Ευρωπαίοι, από Νομπελίστες μέχρι Ολυμπιονίκες, έδωσαν μάχη για να σώσουν το πρόγραμμα Erasmus και μετά τις πιέσεις που άσκησαν βρέθηκαν οι πόροι για να συνεχιστεί μία από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά τη δια βίου μάθηση και την κινητικότητα των φοιτητών.

    Λόγω της λιτότητας και των περικοπών, η χρηματοδότηση του προγράμματος είχε μειωθεί σημαντικά, τόσο που ο προϋπολογισμός του για το 2012 παρουσίαζε έλλειμμα 90 εκατομμυρίων ευρώ.

    Μετά από πιέσεις που άσκησαν τόσο οι φοιτητές όσο και προσωπικότητες με ιδιαίτερη αίγλη, όπως ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης και η Ιταλίδα Ολυμπιονίκης Ελίζα Ντι Φραντσίσκα, βρέθηκε χρηματοδότηση για να συνεχιστεί το πρόγραμμα.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2014-20 θα δοθούν για την εκπαίδευση και περίπου 1,5 δισεκ. από αυτά τα χρήματα αφορούν το Erasmus.

    [03] ΚΚΕ: Οι ρυθμίσεις δεν θα ανακουφίσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    Το ΚΚΕ με σχόλιό του αναφέρει ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν θα ανακουφίσουν τα υπερχρεωμένα σε εφορίες λαϊκά νοικοκυριά, «αλλά θα συνεχίσουν τη φοροληστεία που πνίγει όλες τις λαϊκές οικογένειες» και προσθέτει ότι «ακόμα και εκείνοι που θα καταφέρουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, δύσκολα τελικά θα ανταποκριθούν στο σύνολο των οφειλών και το ληστρικό επιτόκιο, τη στιγμή μάλιστα που το εργατικό-λαϊκό εισόδημα μειώνεται συνεχώς».

    «Επιπλέον, όσοι δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και με δημεύσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία» επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «ενώ τα λαϊκά στρώματα γονατίζουν από την πολιτική της φοροληστείας η κυβέρνηση προκλητικά ετοιμάζεται να μειώσει και άλλο τη φορολογία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη».

    [04] Συλλαλητήριο εναντίον της επιστράτευσης των καθηγητών

    Συλλαλητήριο εναντίον της επιστράτευσης προγραμματίζει η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος.

    Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΝΟ, Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργία ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 May 2013 - 18:30:20 UTC