Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στα μέσα του 2014 θα κριθεί το θέμα του νέου "κουρέματος"»
  • [02] Γερμανική υπόθεση ο τελικός
  • [03] "Θέμα συνολικής αξιολόγησης της κυβέρνησης"
  • [04] Σ. Ζίζεκ: Το σχόλιό μου για τα γκουλάγκ ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό
  • [05] Μ. Κεφαλογιάννης: Η χώρα έχει πλέον σωστό προσανατολισμό
  • [06] Συνελήφθησαν είκοσι ταξιτζήδες για "πειραγμένα" ταξίμετρα

  • [01] «Στα μέσα του 2014 θα κριθεί το θέμα του νέου "κουρέματος"»

    «Ακόμη και στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης» δήλωσε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γέρουν Ντάισελμπλουμ τονίζοντας ότι είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ευρωζώνης.

    Αναφέρει πως είναι «νωρίς για να ξεκινήσει μια συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους» αλλά τονίζει ότι το θέμα θα κριθεί στα μέσα του επόμενου έτους και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τους στόχους και έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

    [02] Γερμανική υπόθεση ο τελικός

    Μονομαχία Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου απόψε στον 58ο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τον τίτλο διεκδικούν δύο γερμανικές ομάδες.

    [03] "Θέμα συνολικής αξιολόγησης της κυβέρνησης"

    «Η συνεδρίαση της ΚΠΕ έστειλε πολλά μηνύματα προς το εξωτερικό και το εσωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση του Οργάνου, απευθύνθηκε προς την ελληνική κοινωνία αλλά και προς τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της χώρας.

    Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε την εικόνα που δημιουργείται για τους κυβερνητικούς του εταίρους, την οποία όπως είπε δημιουργούν εκείνοι που «παίζουν επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια» στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ειδικότερα ανέφερε για τον κ. Σαμαρά ότι δημιουργείται η εικόνα του «πανίσχυρου πρωθυπουργού που καθαρίζει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ πριν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά». Για τον κ. Κουβέλη, είπε, η εικόνα που δημιουργείται είναι εκείνη του «συμπαθούς εταίρου που απολαμβάνει γενική ασυλία», ενώ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «ιστορικό θύμα που κουβαλάει όλο το βάρος».

    [04] Σ. Ζίζεκ: Το σχόλιό μου για τα γκουλάγκ ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό

    «Παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιό μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό. Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα τον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;» διερωτάται ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Ο κ Ζίζεκ τονίζει ότι όσοι τον γνωρίζουν ή έχουν διαβάσει τα βιβλία του ξέρουν ότι απορρίπτει το σταλινικό μοντέλο.

    [05] Μ. Κεφαλογιάννης: Η χώρα έχει πλέον σωστό προσανατολισμό

    Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα στην Κομοτηνή οι εργασίες της 9ης Προσυνεδριακής Στάσης της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, εν όψει του 9ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου στην Αθήνα.

    «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, ώστε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Κεφαλογιάννης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον και υποστηρίζοντας πως η χώρα «έχει πλέον σωστό προσανατολισμό».

    [06] Συνελήφθησαν είκοσι ταξιτζήδες για "πειραγμένα" ταξίμετρα

    Είκοσι οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν επέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους, συνελήφθησαν χθες, μπροστά στον Σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε διαφορετικά σημεία στις περιοχές της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Αγ. Δημητρίου, κατά τη διάρκεια εξόρμησης για τον έλεγχο ΔΧ ταξί, των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

    Ειδικότερα, οι παραπάνω οδηγοί είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το ποσό στο ταξίμετρο και επιπλέον με καλώδιο τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις.

    Επίσης, στην κατοχή δύο εξ αυτών βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ ένας επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και πλαστή ειδική άδεια ικανότητας οδήγησης ταξί.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 May 2013 - 18:30:21 UTC