Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναταράξεις προκαλεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [02] Έκρυβε όπλα και πυρομαχικά ακόμα και στο κοτέτσι
  • [03] Την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου ζητούν Σ. Μάλστρομ και Μ. Σουλτς
  • [04] Εικοσιένας άνθρωποι είναι αγνοούμενοι από ναυάγιο στην ανατολική Μαλαισία
  • [05] Κίνα: Πυροσβέστες διέσωσαν νεογέννητο που είχε εγκαταλειφθεί μέσα σε υπόνομο
  • [06] Σταθερό πρoβάδισμα αλλά χωρίς πλειοψηφία για την Α. Μέρκελ σε νέα δημοσκόπηση
  • [07] Φυτά «αναστήθηκαν» μετά από 400 χρόνια κάτω από τους πάγους
  • [08] Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα
  • [09] Υπογράφει στην Τότεναμ ο Νταβίντ Βίγια

  • [01] Αναταράξεις προκαλεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    H ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

    Αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρή διαφωνία με τη ΝΔ, αν και όπως επισήμανε δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ σημείωσε ότι η διαφωνία για το αντιρατιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στη συνοχή της κυβέρνησης.

    Αφησε αιχμές για τον χειρισμό του Μεγάρου Μαξίμου, λέγοντας ότι ενώ είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών να προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην κατάρτιση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η ΝΔ άλλαξε στάση. «Δεν ήταν σαφής ο πρωθυπουργός χθες γιατί άλλαξε στάση η ΝΔ» σημείωσε.

    Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ ζητά την κατάθεση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, ωστόσο είναι πρόθυμη να εξετάσει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν θα είχε αντίρρηση να ψηφίσει ακόμη και μια σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγές της Ιπποκράτους, οι οποίες παρέπεμπαν και στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου, διευκρίνιζαν σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσουν με το θέμα, ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, τότε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος, Γιάννης Μανιάτης, θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που είχε καταθέσει το Κίνημα στις 21 Μαρτίου 2013.

    Διαβάστε επίσης: Την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου ζητούν Σ. Μάλμστρομ και Μ. Σουλτς

    [02] Έκρυβε όπλα και πυρομαχικά ακόμα και στο κοτέτσι

    Σε μικρό οπλοστάσιο είχε μετατρέψει το σπίτι του ένας άνδρας 51 ετών από τον Βάμο Αποκορώνου Χανίων που συνελήφθη από την αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι τού συλληφθέντα βρήκαν κρυμμένα όπλα, ακόμα και σε κοτέτσι που υπήρχε στην αυλή του. Στο πλαίσιο του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Καλάσνικοφ, ένα πολεμικό όπλο M1, δύο καραμπίνες και ένα αεροβόλο.

    Βρέθηκαν επίσης, ένα πτυσσόμενο γκλομπ, δύο σιδερογροθιές, δύο γεμιστήρες πιστολιού 45 χιλιοστών, μια ανταλλακτική κάνη καραμπίνας, έντεκα ταχυγεμιστήρες για πολεμικό όπλο Μ1 και 542 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

    [03] Την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου ζητούν Σ. Μάλστρομ και Μ. Σουλτς

    Την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τους πολιτικούς να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα στη μάχη εναντίον της ακροδεξιάς.

    Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ το Ίδρυμα «Φρίντριχ Έμπερτ» του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, με τίτλο «Εμείς είμαστε οι άλλοι», η κ. Μάλμστρομ, αναφερόμενη στην ακροδεξιά στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι συγκυριακό και προέβλεψε ότι δεν θα εξαφανιστεί όταν ξεπεραστεί η κρίση.

    Σε δηλώσεις της πάντως σήμερα στην "Deutsche Welle", η Επίτροπος επισήμανε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν επαρκούν -αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση «κάνει αρκετά»- και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες προκειμένου να βοηθήσει, αλλά και να παρακολουθεί τη διαδικασία.

    [04] Εικοσιένας άνθρωποι είναι αγνοούμενοι από ναυάγιο στην ανατολική Μαλαισία

    Εικοσιένας άνθρωποι είναι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο υπερφορτωμένου οχηματαγωγού σήμερα σε ποταμό στο μαλαισιανό τμήμα της νήσου Βόρνεο, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Μπελάγκα, της πόλης που βρίσκεται κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, το πλοίο ανατράπηκε στον ποταμό Ρατζάνγκ, ένα ποταμό με ισχυρά ρεύματα που διαρρέει τη ζούγκλα της Βόρνεο. Ορισμένοι από τους επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν και να σωθούν.

    Σύμφωνα με το μαλαισιανό πρακτορείο ειδήσεων Bernama, το οχηματαγωγό μετέφερε πάνω από 100 επιβάτες, ενώ ήταν χωρητικότητας 67 θέσεων.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Κίνα: Πυροσβέστες διέσωσαν νεογέννητο που είχε εγκαταλειφθεί μέσα σε υπόνομο

    Πυροσβέστες στην ανατολική Κίνα διέσωσαν ένα νεογέννητο αγόρι που βρέθηκε εγκαταλελειμένο μέσα σε έναν υπόνομο, ακριβώς κάτω από μία τουαλέτα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Η υπόθεση προκάλεσε την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Το φαινόμενο εγκατάλειψης βρεφών, κυρίως νεογέννητων, αναφέρεται συχνά στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.Τις περισσότερες φορές τα βρέφη εγκαταλείπουν νεαρές μητέρες που δεν γνωρίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι είναι έγκυες δεδομένου ότι η κινεζική κοινωνία θεωρεί σχεδόν ανεπιθύμητο ένα νεογέννητο κορίτσι, ενώ επιπλέον στην χώρα ισχύουν αυστηροί κανόνες οικογενειακού προγραμματισμού.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση το βρέφος βρέθηκε το Σάββατο μέσα σε υπόνομο πολυκατοικίας στην Ξινουά, στην πλούσια παραθαλάσσια επαρχία Ζετζιάνγκ, ύστερα από καταγγελίες των ενοίκων ότι άκουσαν κλάμα μωρού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση αργά χθες το βράδυ.

    [06] Σταθερό πρoβάδισμα αλλά χωρίς πλειοψηφία για την Α. Μέρκελ σε νέα δημοσκόπηση

    Ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά χωρίς την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δίνει στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες(CDU) νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern.

    Οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν μια μονάδα από την περασμένη εβδομάδα και βρίσκονται στο 40%, ωστόσο ο κυβερνητικός εταίρος τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες(FDP) παραμένουν στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%). Οι Σοσιαλδημοκράτες(SPD) διατηρούν το 24%, οι Πράσινοι κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν το 14%, ενώ η Αριστερά μένει σταθερή στο 8%. Σταθεροί στο 3% παραμένουν τόσο οι Πειρατές όσο και το νεοσύστατο κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία"(AfD).

    Αναλύοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ επισημαίνει ότι θεωρεί πολύ πιθανό τελικά οι Φιλελεύθεροι να καταφέρουν την είσοδό τους στην Βουλή, καθώς, όπως λέει, πολύ από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ εκτιμά ότι ο κεντρικός πυρήνας ψηφοφόρων των Πρασίνων δεν επηρεάζεται ούτε από τις εξαγγελίες του κόμματος για αύξηση της φορολογίας αλλά ούτε και από τις φήμες περί παιδοφιλίας.

    [07] Φυτά «αναστήθηκαν» μετά από 400 χρόνια κάτω από τους πάγους

    Φυτά που είχαν παγώσει πριν από 400 περίπου χρόνια, στη διάρκεια της λεγόμενης «Μικρής Εποχής των Πάγων» (1550-1850), «ξύπνησαν» και άρχισαν να βλασταίνουν και να ανθοφορούν ξανά.

    Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η αναπάντεχη «ανάσταση» δείχνει με ποιο τρόπο τα φυτικά οικοσυστήματα του πλανήτη έχουν καταφέρει να ανακάμψουν τόσες φορές μετά από τις διαδοχικές εποχές των παγετώνων.

    Οι Καναδοί ερευνητές του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, με επικεφαλής την Κάθριν Λα Φαρζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC και το "Science", ανακάλυψαν κατεψυγμένα βρύα στον «Παγετώνα των Δακρύων» στον Αρκτικό Καναδά.

    [08] Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

    Η μεταγραφή του «νέου Πελέ» είναι γεγονός. Το νέο μεγάλο όνομα στο «χρηματιστήριο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Νεϊμάρ, θα περάσει την επόμενη εβδομάδα τον Ατλαντικό για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα!

    Ο 21χρονος φορ της Σάντος, που σύμφωνα με τους ειδικούς του αθλήματος πρόκειται για ποδοσφαιρικό «διαμάντι» ανάλογων «καρατίων» με τον Λιονέλ Μέσι, υπέγραψε χθες πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Βαρκελόνης.

    Ο Νεϊμάρ ήταν βασικός στόχος και της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ισπανίας κατάφερε, διαπραγματευόμενη μυστικά, να αποσπάσει τη συναίνεση της Σάντος και την υπογραφή του Βραζιλιάνου σταρ. Ο νεαρός σούπερ σταρ συμφώνησε σε συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές περίπου επτά εκατ. ευρώ, ενώ η Σάντος θα βάλει στα ταμεία της 45 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματά του.

    [09] Υπογράφει στην Τότεναμ ο Νταβίντ Βίγια

    Στις τελικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να πάρει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τον Νταβίντ Βίγια, φέρεται πως είναι η Τότεναμ.

    Οπως αναφέρει σε σχετικά δημοσιεύματα ο αγγλικός Τύπος, η διοίκηση των Λονδρέζων δεν θα διστάσει να δώσει στην Μπαρτσελόνα ότι ποσό χρειαστεί για την απόκτηση του Ισπανού διεθνή φορ, αλλά στην προσπάθεια αυτή θα έχει αντίπαλες την Γιουβέντους και την Αρσεναλ.

    Ο Βίγια, πάντως, θέλει να φορέσει τη φανέλα της Τότεναμ, καθώς επιθυμεί να συνεργαστεί με τον τεχνικό των «Σπερς», Αντρέ Βίλας Μπόας, ενώ ξέρει ότι στην Μπαρτσελόνα ο επικείμενος ερχομός του Νεϊμάρ θα του στερήσει τη θέση στη βασική ενδεκάδα. Μέσα στις επόμενες ημέρες άνθρωπος της Τότεναμ θα ταξιδέψει στη Βαρκελόνη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή, το κόστος της οποίας θα φθάσει τα 15 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 May 2013 - 8:30:23 UTC