Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Kαταγραφή των τυπικών προσόντων υπαλλήλων σε υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ
  • [02] Επιτάχυνση των μεγάλων οδικών έργων στην Ελλάδα, "βλέπει" ο Χ. Ράιχεμπαχ
  • [03] Τα ... μυστικά ανάδειξης μιας "πράσινης" πόλης
  • [04] Υπεροχή της κεντροαριστεράς στις δημοτικές, εντυπωσιακή η αποχή, πτώση του M5S
  • [05] Αυξάνεται η δυσκολία των εργοδοτών να βρουν κατάλληλο προσωπικό
  • [06] Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι Έλληνες επιστήμονες τα περί ηλιακής μαγνητικής καταιγίδας στην Ελλάδα
  • [07] Επιστολή Ι. Μανιάτη στον πρόεδρο της Βουλής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [08] Σε αναμονή η ΔΗΜΑΡ για την τελική της στάση στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [09] Aπόψε «Τα επικίνδυνα» από τη Βασιλική Καρακώστα και τους «Δαίμονες των Εγχόρδων»
  • [10] «Όχι» της Ρεάλ στην Παρί για τον Ρονάλντο

  • [01] Kαταγραφή των τυπικών προσόντων υπαλλήλων σε υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ

    Στην καταγραφή των τυπικών προσόντων και την αποτύπωση του εργασιακού προφίλ του προσωπικού στα υπουργεία και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και στους δήμους και περιφέρειες, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Όπως σημειώνεται σε εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, η καταγραφή διεξάγεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και φορέων του δημοσίου και της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού. Επισημαίνεται δε ότι «το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάστασή του».

    [02] Επιτάχυνση των μεγάλων οδικών έργων στην Ελλάδα, "βλέπει" ο Χ. Ράιχεμπαχ

    Την εκτίμηση ότι πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή θα μπορούσε τάχιστα να οδηγήσει στην επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, πρόβαλε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χόρστ Ράιχεμπαχ.

    Μιλώντας στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δημόσια ακρόαση με θέμα την εφαρμογή της χρηματοδοτικής βοήθειας από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στην Ελλάδα, στην οποία μεταξύ άλλων έλαβε μέρος ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, ενώ βασικός εισηγητής ήταν ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο Χορστ Ράιχενμπαχ προέβη σε απολογισμό των ενεργειών της ομάδας δράσης στην Ελλάδα επισημαίνοντας την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεών της όπως η εξωδικαστική διευθέτηση των διαφορών αλλά και η σύσταση γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

    [03] Τα ... μυστικά ανάδειξης μιας "πράσινης" πόλης

    Οραματίζεται μια Θεσσαλονίκη με πεζοδρομημένη την παραλιακή λεωφόρο, με ενιαίους χώρους πρασίνου και με την πλειονότητα των κατοίκων της να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) και το ποδήλατο.

    Προτάσεις για τη Θεσσαλονίκη στα πρότυπα της Βιέννης, της πόλης που έχει αναδειχθεί με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη, καταθέτει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος Βιέννης Μαρία Βασιλάκου, η οποία συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ.

    ?Αν και στη Θεσσαλονίκη παρατήρησα πολλές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, εντούτοις το κυκλοφοριακό πρόβλημα παραμένει έντονο. Αντίθετα, στη Βιέννη, το 39% των καθημερινών μετακινήσεων γίνεται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το 7% με ποδήλατο, μέσο που μπορεί άνετα να 'υιοθετηθεί' σε μια φοιτητούπολη, όπως η Θεσσαλονίκη? λέει η κ. Βασιλάκου.

    Άλλωστε, το έντονο κυκλοφοριακό συμβάλλει, όπως υποστηρίζει, στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και γι΄αυτό θα πρέπει η πολιτεία να υποστηρίζει τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.

    [04] Υπεροχή της κεντροαριστεράς στις δημοτικές, εντυπωσιακή η αποχή, πτώση του M5S

    Η κεντροαριστερά εξασφαλίζει προβάδισμα και στις δεκαέξι μεγαλύτερες πόλεις στις οποίες διεξήχθησαν χθες και προχθές εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη νέων δημοτικών συμβουλίων. Οι μάχες πρόκειται όμως να κριθούν σε δεκαπέντε ημέρες, στον δεύτερο γύρο.

    Στη Ρώμη ο Ινιάτσιο Μαρίνο, υποψήφιος της κεντροαριστεράς, συγκεντρώνει ποσοστό 42,60%, ενώ ο κεντροδεξιός απερχόμενος δήμαρχος, Τζάνι Αλεμάνο, δεν ξεπερνά το 30,27%.

    Ο Αλεμάνο δήλωσε ότι «το παιχνίδι δεν έχει χαθεί» και ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, θα καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψει την διαφορά», αλλά ο Μαρίνο, 58 ετών, χειρουργός, θεωρείται ήδη από πολλούς σχολιαστές ο επόμενος δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης.

    Εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε η αποχή, η οποία έφτασε στην Ρώμη το 47,8%, ενώ σε εθνικό επίπεδο διαμορφώθηκε στο 39,5%. Οι προηγούμενες δημοτικές εκλογές, πριν από πέντε χρόνια, είχαν διεξαχθεί μαζί με τις βουλευτικές, αυξάνοντας σημαντικά την συνολική προσέλευση.

    Ο Μπέπε Γκρίλο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), όπως είχε διαφανεί ήδη από χθες το απόγευμα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το M5S του δεν κατάφερε να «προκριθεί» ούτε σε έναν από τους σημαντικότερους δεκαέξι «δεύτερους γύρους» που θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Ιουνίου.

    [05] Αυξάνεται η δυσκολία των εργοδοτών να βρουν κατάλληλο προσωπικό

    Δυσκολία αντιμετωπίζει το 38% των εργοδοτών στην Ελλάδα στην κάλυψη θέσεων εργασίας, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ManpowerGroup για το 2013. Σύμφωνα με την έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό ανεργίας, που καταγράφεται στη χώρα μας, το συγκεκριμένο ποσοστό, αυξημένο κατά 14 μονάδες, σε σχέση με πέρυσι και 3 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, καταδεικνύει το συνεχιζόμενο σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας (60%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (25%) και διαθέσιμων υποψηφίων (17%), που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών.

    Η ετήσια έρευνα της ManpowerGroup, με θέμα την έλλειψη ταλέντου, πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά σε 42 χώρες από όλο τον κόσμο, σε περισσότερους από 38.000 εργοδότες. Η Ελλάδα συμμετείχε στην έρευνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με αντιπροσωπευτικό δείγμα 751 εργοδοτών από όλους τους τομείς της οικονομίας.

    Στην Ελλάδα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων «Επαγγελματιών Πωλητών», με δεύτερη σε δυσκολία κάλυψης ειδικότητα αυτή των «Υψηλόβαθμων Στελεχών», η οποία ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη από πέρυσι. Την τρίτη θέση εφέτος κατέχουν οι «Τεχνικοί», οι οποίοι πέρυσι είχαν καταλάβει τη δεύτερη θέση.

    [06] Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι Έλληνες επιστήμονες τα περί ηλιακής μαγνητικής καταιγίδας στην Ελλάδα

    Από τα πιο επίσημα επιστημονικά χείλη διαψεύδεται η φημολογία ότι η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από κάποια ισχυρή ηλιακή γεωμαγνητική καταιγίδα. Ο Ήλιος επέδειξε πράγματι, περιστασιακά, έντονη δραστηριότητα πριν από αρκετές μέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν -ούτε θα υπάρξουν- επιπτώσεις για τη χώρα.

    «Κουταμάρες», χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος και τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα», ενώ ανέφερε ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα.

    Είπε ακόμα ότι βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο σημείο του περιοδικού ηλιακού κύκλου (που πιθανώς θα συμβεί τον Αύγουστο), αλλά αναμένεται να είναι το ασθενέστερο μέγιστο των τελευταίων 100 ετών. Όπως ανέφερε, το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου, χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα, στις περίπου τρεις μέρες που χρειάστηκαν τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου για να φθάσουν στον πλανήτη μας.

    [07] Επιστολή Ι. Μανιάτη στον πρόεδρο της Βουλής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Την άμεση συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», ζήτησε σήμερα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

    «Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013» αναφέρει στην επιστολή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο κ. Μανιάτης, «η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ, θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

    [08] Σε αναμονή η ΔΗΜΑΡ για την τελική της στάση στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την επιβεβαίωση της διαφωνίας των πολιτικών αρχηγών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και οι επόμενες κινήσεις της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΕΕ του κόμματος.

    Ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το τι διαμείφθηκε ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πού εστιάζονται οι διαφωνίες της ΝΔ, όπως τις διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αναμένει μέχρι την Πέμπτη για την πραγματοποίηση νέας συνάντησης των κ. κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη με την πιθανότητα να βρεθεί κοινός τόπος.

    Επικαλούνται μάλιστα και τις δηλώσεις της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου Σεσίλια Μάλμστρεμ, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, στη πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, να φέρει νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    [09] Aπόψε «Τα επικίνδυνα» από τη Βασιλική Καρακώστα και τους «Δαίμονες των Εγχόρδων»

    Έναν πρωτότυπο συνδυασμό φωνής και εγχόρδων, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό απόψε το βράδυ(21:00) στον Ιανό, από την ξεχωριστή φωνή της Βασιλικής Καρακώστα, η οποία παρέα με τους «Δαίμονες των εγχόρδων» (Κωσταντίνος & Λυδία Μπουντούνη), θα παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο «Τα επικίνδυνα» που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό.

    Με δικά τους καινούργια τραγούδια: από «Τα Καλάζνικωφ», που έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό, «Τα Καινούργια Παραμύθια» που συνδυάζουν ελληνικό και αγγλικό στίχο, μέχρι μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Ντίνου Χιστιανόπουλου, η δυνατή αυτή συνεργασία δεν έχει προηγούμενο, καθώς η επιβλητική φωνή της τραγουδίστριας υποστηρίζεται αποκλειστικά και μοναδικά από τον σαρωτικό ήχο των εγχόρδων σε μια ζωντανή ηχογράφηση. Πρόκειται για έναν εκρηκτικό, πρωτόγονα φρέσκο ήχο, πολύ διαφορετικό από τους συνήθεις της σύγχρονης μουσικής σκηνής. «Η Sui Generis Music σε συνεργασία με τον φιλόξενο χώρο του Ιανού μας καλούν να γιορτάσουμε το δίσκο μας «Τα Επικίνδυνα» που κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες και έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό κι από τους φίλους μας.

    Θα βρεθούμε απόψε το βράδυ με τους «Δαίμονες των Εγχόρδων» να παίξουμε ζωντανά όλα τα τραγούδια και να συνομιλήσουμε με το κοινό, όπου σίγουρα οι εκπλήξεις δε θα λείψουν», αναφέρει στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Βασιλική Καρακώστα.

    [10] «Όχι» της Ρεάλ στην Παρί για τον Ρονάλντο

    Δεν πωλείται ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, θέλησε να βάλει τέλος στη φημολογία περί πώλησης του Πορτογάλου σούπερ σταρ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

    Ο γαλλικός Τύπος επιμένει ότι η ομάδα του Παρισιού είναι αποφασισμένη να καλύψει τα 100 εκατομμύρια ευρώ (!), ποσό με τον οποίο έχει «κοστολογηθεί» η μεταγραφή του Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Πέρεθ είναι κατηγορηματικός: «Ο Κριστιάνο είναι μεγάλο αστέρι και δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο παραχώρησης του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 May 2013 - 12:30:23 UTC