Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευρύνεται το κατηγορητήριο κατά Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] Προγράμματα απασχόλησης για 250 χιλιάδες ανέργους
  • [03] ΤτΕ: Στη δημοσιότητα την Τετάρτη η έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική
  • [04] Τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίων των τραπεζών

  • [01] Διευρύνεται το κατηγορητήριο κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ», να διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και να παραπεμφθεί πέρα από τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος για ένα ακόμα κακούργημα, αυτό της απιστίας περί την υπηρεσία.

    Οι νέες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που έφθασαν στην Προανακριτική Επιτροπή και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία επίσημα διαβίβασε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τη λίστα «Λαγκάρντ» για να αξιοποιηθεί μόνο φορολογικά.

    Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλήγει σε βάρος τους καθώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν όλα τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο όνομά τους.

    Ωστόσο την έγκριση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου θα πρέπει να τη δώσει η Ολομέλεια της Βουλής αφού προηγουμένως η πρόταση έχει την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής και έχουν συνυπογράψει τουλάχιστον 30 βουλευτές για να συζητηθεί.

    [02] Προγράμματα απασχόλησης για 250 χιλιάδες ανέργους

    Την πορεία ολοκλήρωσης των υλοποιούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ που αφορούν περισσότερους από 250.000 ανέργους παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, με αντικείμενο τον συντονισμό των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την ανάσχεση της ανεργίας.

    Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση και η κοινωνική αναγκαιότητα για την άμεση ανακούφιση ανέργων που ανήκουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, όπως θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα και έγινε η περιγραφή των μέχρι σήμερα ενεργειών γι? αυτό το σκοπό.

    [03] ΤτΕ: Στη δημοσιότητα την Τετάρτη η έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική

    Κατατίθεται αύριο στη Βουλή η ετήσια έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική από το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο. Η ΤτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει ότι η ύφεση της οικονομίας θα κυμανθεί φέτος κοντά στο -4,5% του ΑΕΠ, προβλέπει επίσης ανάκαμψη από το 2014 και μείωση της ανεργίας από το 2015. Στην έκθεση ο διοικητής της ΤτΕ επισημαίνει ότι η κατάσταση πλέον έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την οικοδόμηση ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού τραπεζικού συστήματος.

    Για το φορολογία, η ΤτΕ προτείνει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, αλλά και αποφυγή σε κάθε περίπτωση, λήψης πρόσθετων μέτρων.

    [04] Τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίων των τραπεζών

    Τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα μετάσχουν τελικά στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών μετά από σχετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας.

    Συγκεκριμένα, σε επιστολή που απέστειλε προς τις διοικήσεις των ταμείων την περασμένη Παρασκευή η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Εργασίας Μ. Τριανταφύλλου αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του τελευταίου μνημονίου, οι φορείς της κεντρικής κυβέρνησης δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυξήσεις κεφαλαίων τραπεζών.

    Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό η ΓΣΕΕ και η ΟΤΟΕ.

    Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για την εξαίρεση συμμετοχής των ασφαλιστικών ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων και κάνουν λόγο για «νέο σχέδιο υφαρπαγής περιουσιακών στοιχείων των ταμείων, με αναγκαστική δραστική απομείωση της αξίας των μετοχών τους στις μεγάλες ελληνικές Τράπεζες, οι οποίες προβαίνουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και ανακεφαλαιοποίηση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 May 2013 - 18:30:21 UTC