Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόλυτα επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank
  • [02] Φαν Ρομπάι: Ξεπεράστηκε η απειλή για την Ευρωζώνη
  • [03] Σοβαρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη
  • [04] "Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις συντάξεις"

  • [01] Απόλυτα επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, της πρώτης από τις τρείς συστημικές τράπεζες που υλοποίησε δημόσιες εγγραφές για την άντληση 550 εκατ ευρώ. Οι επίσημες και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα.

    Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η Alpha Bank έχει συγκεντρώσει κεφάλαια που αντιστοιχούν στο 12% του μετοχικού της κεφαλαίου, έχοντας καλύψει στόχο υψηλότερου του ελάχιστου 10% που απαιτείται στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της.

    Μετά την κάλυψη του 12% του κεφαλαίου - το οποίο φαίνεται να αντιστοιχεί σε υπερκάλυψη έως 1,5 φορά - η Alpha Bank δεν χρειάζεται να εκδώσει μετατρέψιμα ομόλογα (CoCos).

    [02] Φαν Ρομπάι: Ξεπεράστηκε η απειλή για την Ευρωζώνη

    Την πεποίθησή του ότι η Ευρωζώνη ξεπέρασε τη δυσκολότερη φάση της οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι, κατά την σημερινή συνάντησή του στην Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

    «Η μείωση του σπρεντ αποδεικνύει ότι η απειλή που αφορούσε την ίδια την ύπαρξη της Ευρωζώνης ξεπεράστηκε και ότι η εμπιστοσύνη των αγορών επιστρέφει» δήλωσε ο Φαν Ρομπάι.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε πως η ΕΕ «βρίσκεται σε μια ενδιάμεση φάση, κατά την οποία πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες, τηρώντας την πορεία που συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, με σημείο αναφοράς την χρηματοοικονομική σταθερότητα».

    [03] Σοβαρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

    Μία τουρίστρια από την Αίγυπτο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από ένα δοχείο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

    Η 34χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χουσεΐν Ντεμιρντουζέν, μέλος του ιατρικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.

    Συνολικά 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τους περίπου 1.000 πολίτες οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι επί τέσσερις ημέρες στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και ενός ξενοδοχείου στην περιοχή.

    [04] "Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις συντάξεις"

    Έως τη Δευτέρα θα έχει ομαλοποιηθεί το πρόβλημα με τις συντάξεις με ελλείψεις στον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα στα οποία, νωρίτερα το πρωί, προέκυψαν προβλήματα και εμφανίστηκαν «ουρές», ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος θα σταθμίσει την κατάσταση και θα προχωρήσει όπου χρειαστεί σε παρεμβάσεις, ώστε «το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου, όλα τα θέματα να έχουν αντιμετωπιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων Ιουλίου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 May 2013 - 18:30:21 UTC