Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξος για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Γ. Προβόπουλος
  • [02] Αντ. Ρουπακιώτης: Υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης στο αντιρατσιστικό
  • [03] Η ληστεία ήταν το κίνητρο του 23χρονου που συνελήφθη για τη διπλή ανθρωποκτονία στο Αλιβέρι
  • [04] Ανακοίνωσε Μουρίνιο η Τσέλσι
  • [05] Δ. Κουτσούμπας: Ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος
  • [06] Τελική έγκριση της ΕΕ στη συμφωνία για τη χρηματοδότηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων

  • [01] Αισιόδοξος για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Γ. Προβόπουλος

    Την πεποίθησή του ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για την πορεία της οικονομίας και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

    «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Φτάνει να θυμηθεί κανείς πού βρισκόμασταν 10 μήνες πίσω. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει, όπως είπα, αρκετά πράγματα. Ασφαλώς, η λίστα των όσων πρέπει ακόμη να γίνουν είναι αρκετά μακρά» είπε ο κ. Προβόπουλος και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, επειδή «πρέπει να φτιάξουμε μια Δημόσια Διοίκηση σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική και προς τον πολίτη και προς την επιχειρηματικότητα».

    [02] Αντ. Ρουπακιώτης: Υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης στο αντιρατσιστικό

    Υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης των προτάσεων των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.

    «Ως υπουργός Δικαιοσύνης, καθ' ύλην αρμόδιος για τη σύνταξη νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αναγνωρίζοντας τις δικαιοπολιτικές ή και ιδεολογικές διαφοροποιήσεις κάθε κόμματος και ιδίως αυτών της κυβερνητικής συνευθύνης, εκτιμώ ότι υπάρχει αναμφισβήτητα δυνατότητα σύγκλισης των σχετικών προτάσεων που έχουν μέχρι τώρα διατυπωθεί, εφόσον αναγνωρίζεται πλέον από όλους η ανάγκη ουσιαστικής επικαιροποίησης της νομοθεσίας, πέραν της σχετικής υποχρέωσής μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κ.ά» τονίζειο κ. Ρουπακιώτης σε δήλωσή του.

    [03] Η ληστεία ήταν το κίνητρο του 23χρονου που συνελήφθη για τη διπλή ανθρωποκτονία στο Αλιβέρι

    Ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της ανθρωποκτονίας του ζευγαριού στο Αλιβέρι παρείχε περιστασιακά κηπουρικές εργασίες στην οικία του ζευγαριού και, όπως είπε στους αστυνομικούς, σκόπευε να φύγει από τη χώρα με προορισμό την πατρίδα του, το Πακιστάν, καθώς είχε ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

    Ο συλληφθείς ανακρινόταν χθες από το μεσημέρι και μετά από λίγες ώρες ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι κίνητρό του ήταν η ληστεία. Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κάρτες τραπεζών, δύο κινητά τηλέφωνα και 140 ευρώ που είχε αφαιρέσει από τα θύματα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη έξι ομοεθνείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθαλψη του 23χρονου σε σπίτι στη Νέα Λάμψακο.

    [04] Ανακοίνωσε Μουρίνιο η Τσέλσι

    Η Τσέλσι είναι και επίσημα ο νέος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν σήμερα την πρόσληψη του Πορτογάλου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Ο Μουρίνιο επιστρέφει στο «Σταμφορντ Μπριτζ», όπου εργάστηκε το διάστημα 2004-07 με απολογισμό δύο πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Κύπελλο και δύο Λιγκ Καπ.

    Ο Μουρίνιο θα παρουσιαστεί και επίσημα σε συνέντευξη Τύπου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 10 Ιουνίου.

    [05] Δ. Κουτσούμπας: Ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος

    Το κάλεσμα του ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας και έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού, παρουσίασε, σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στον λαό, όχι καλώντας τον απλώς σε μια απλή συζήτηση, αλλά με στόχο αυτή να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα με την κατάθεση εκ μέρους των συμμετεχόντων της δικής τους πείρας και συμβολής, ώστε να γίνει «το αποφασιστικό βήμα ανασυγκρότησης του λαϊκού κινήματος στην κατεύθυνση συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας».

    Ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι η ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος πρέπει να γίνει «από τα κάτω» με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και υπογράμμισε ότι ενώ το ΚΚΕ έχει καταθέσει ξεκάθαρα τον στρατηγικό του στόχο για την οικοδόμηση σοσιαλισμού-κομμουνισμού στην Ελλάδα, εν τούτοις, η συμφωνία με αυτό τον στόχο, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την κοινή δράση των εργαζομένων. Στην κοινή δράση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, την αναγκαιότητα ρήξης με τα μονοπώλια και ανατροπής της εξουσίας τους, προσέθεσε. «Το βασικό κριτήριο είναι πού ανήκει ταξικά ο καθένας» είπε χαρακτηριστικά.

    [06] Τελική έγκριση της ΕΕ στη συμφωνία για τη χρηματοδότηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων

    Πολύ σύντομα, θα έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια και στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Ήδη, λειτουργούν σε μεγάλη έκταση εργοτάξια στους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου- Πατρών και Λαμίας- Ημαθίας. Απομένουν της Ιονίας οδού και του Ε 65 (Λαμία- Γρεβενά).

    Μιλώντας σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για τη συμβολή των μεταφορικών υποδομών στην ανάπτυξη, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αναμένεται η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην καταρχήν συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τις τράπεζες, ελληνικές και ευρωπαϊκές, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

    Οι τροποποιημένες συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή, μέσα στο καλοκαίρι. Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός του Ιουλίου θα παραδοθεί η επέκταση του Μετρό προς το Ελληνικό, μαζί με τους τέσσερις σταθμούς.

    Εξάλλου, ουπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκηςανακοίνωσε ότι στα μέσα του 2014 ξεκινούν τα έργα ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, που περιλαμβάνουν πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου και τμήματος της Πατησίων, και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε 1,5 χρόνο, στα τέλη του 2016. Όπως είπε ο υπουργός, το έργο θα κοστίσει 90 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Αττικής και από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη») του υπουργείου Περιβάλλοντος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 June 2013 - 14:30:25 UTC