Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
  • [02] Αλ. Τσίπρας; Χάρτης αξιοπρεπούς διαβίωσης
  • [03] Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Τούρκους διαδηλωτές
  • [04] ΣτΕ: Νόμιμο το σχέδιο διατάγματος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών
  • [05] Ανοίγει αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής

  • [01] Στόχος η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

    Συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για τις φορολογικές υποθέσεις Άλγκιρντας Σεμέτα είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η ελληνική πλευρά έθεσε, κατά τη συνάντηση, το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, με τον Λιθουανό επίτροπο να επιφυλάσσεται, ωστόσο, να απαντήσει.

    Η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει το συγκεκριμένο θέμα και στην τρόικα, η οποία φτάνει αύριο στην Αθήνα, προτείνοντας το μέτρο να ισχύσει, έστω πιλοτικά, κατά τη θερινή περίοδο, από την 1η Ιουλίου.

    [02] Αλ. Τσίπρας; Χάρτης αξιοπρεπούς διαβίωσης

    Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας, που περιλαμβάνει και άμεσες δράσεις, και το οποίο ονόμασε «χάρτη αξιοπρεπούς διαβίωσης», παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Δραπετσώνα.

    Στο σύνολό της, η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση της φτώχειας, και με κεντρική θέση ότι «η φτώχεια είναι η πιο μεγάλη βία», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αυτή τη βία είμαστε αποφασισμένοι να τη χτυπήσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε το λαό από τη δυστυχία και την πείνα και δε θα λογαριάσουμε κανέναν εκβιασμό, μπροστά σε αυτό το στόχο».

    Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τη διαβούλευση και, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, θα δώσει το λόγο σε επιστήμονες, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις πολιτών, με στόχο τη διαμόρφωση μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Σε αυτή τη συμμαχία για την αξιοπρέπεια, πρόσθεσε, δε χωράνε αγκυλώσεις και εγωισμοί. Διεκδικούμε, συνέχισε, να συνεργαστούμε με όλους όσους βάζουν στο επίκεντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε επιμέρους ζητήματα. Για το λόγο αυτό, σημείωσε, στον διάλογο θα συμμετάσχουν ακόμη και ΜΚΟ και εθελοντικές κινήσεις των πολιτών που ήδη παράγουν κοινωνικό έργο, ενώ έκανε και δημόσιο άνοιγμα συνεργασίας προς την Εκκλησία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση.

    [03] Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Τούρκους διαδηλωτές

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους διαδηλωτές, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην οδό Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Ρηγίλλης.

    Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την τουρκική πρεσβεία,αλλά αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν παραταχθεί από νωρίς στο σημείο, τους σταμάτησαν.

    Στη συγκέντρωση συμμετείχαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι οργανώσεων Τούρκων και Κούρδων μεταναστών.

    Αντίστοιχη συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώθηκε και από το KKE, μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο στις 7 μ.μ. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν κι αυτοί προς την τουρκική πρεσβεία. Παρέμειναν για λίγο μπροστά από τις κλούβες που είχαν παραταχθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και κατόπιν αποχώρησαν.

    [04] ΣτΕ: Νόμιμο το σχέδιο διατάγματος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

    Νόμιμο κρίθηκε από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος που είχε κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στις 13 Μαΐου 2013, ανακλήθηκε προσωρινά από τον υπουργό Παιδείας και την επόμενη ημέρα επανακατατέθηκε με ορισμένες τροποποιήσεις, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί τότε ευνοϊκές για τους εκπαιδευτικούς.

    [05] Ανοίγει αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής

    Ανοίγει αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ύστερα από αίτημα του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), καθώς κρίθηκε ότι οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοούμενου αλλοδαπού μπορεί να συνεχισθούν παράλληλα με την απόθεση απορριμμάτων. Σύμφωνα με σχεδιάγραμμα που επισύναψε ο ΕΔΣΝΑ στην Εισαγγελία, οι εργασίες διάθεσης απορριμμάτων θα γίνονται σε σημείο που δεν θα δημιουργεί πρόσκομμα στην αστυνομική έρευνα.

    Συγχρόνως, ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός και ο αντιπρόεδρος, Ν. Χιωτάκης, ενημέρωσαν την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΧΥΤΑ από την παράνομη είσοδο αλλοδαπών ρακοσυλλεκτών, οι οποίοι εισέρχονται με κίνδυνο της ζωής τους στο χώρο προκειμένου να περισυλλέξουν αντικείμενα και τα προβλήματα που δημιουργεί στους δήμους της Αττικής η διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 June 2013 - 18:30:21 UTC