Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν υφίσταται σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Στόχος, η συσπείρωση ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό
  • [03] Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο
  • [04] Ερντογάν: Οι διαδηλωτές προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης
  • [05] Δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν στο Γκολάν

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν υφίσταται σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ

    Το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απλώς δεν υφίσταται, τόνισε με κατηγορηματικότητα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον Φινλανδό ομόλογό του Γιούρκι Κατάινεν και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μιλά πια για grexit, αλλά για grecovery.

    Ο πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει συνέχεια στην έκθεση του ΔΝΤ για τα λάθη του δημοσιονομικού προγράμματος που εφαρμόστηκε στη χώρα, είπε πάντως, ότι έχει κάνει κριτική στο παρελθόν για το πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι δουλειά ενός πρωθυπουργού δεν είναι μόνο να κριτικάρει, αλλά να δρα και να διορθώνει τα λάθη. «Αυτό κάνω εδώ και έναν χρόνο, διορθώνω τα λάθη» είπε.

    «Δεν κοιτάζω πίσω, κοιτάζω μπροστά» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «εμείς πρέπει να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τους στόχους του προγράμματος και να έχουμε μία επιτυχία για την Ελλάδα, που θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης. Δεν είμαι αισιόδοξος, είμαι πραγματιστής, πατάω γερά στα πόδια μου. Η Ελλάδα περνάει στο αισιόδοξο σενάριο, θέλουμε να τη βγάλουμε από την κρίση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, το γρηγορότερο».

    Ο Φινλανδός πρωθυπουργός που ήταν από τους πιο σκληρούς επικριτές της χώρας μας, έδειξε ότι έχει αλλάξει στάση, ενώ σε ερώτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους απάντησε ότι «δεν θέλω να προκαταλάβω, το θέμα δεν είναι τώρα στο τραπέζι», αλλά πρόσθεσε ότι το Eurogroup «θα επανέλθει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοικτό.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Στόχος, η συσπείρωση ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό

    Το ΚΚΕ εξοπλισμένο με τις πολιτικές αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του θέτει ως στόχο πάλης του σήμερα τη συσπείρωση στη Λαϊκή Συμμαχία εκείνων των δυνάμεων που έχουν συμφέρον να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Στην συνέντευξή του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και τη σημασία της για την ολόπλευρη και σχεδιασμένη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας καθώς και για τη διαμόρφωση αντικειμενικών όρων συμπόρευσης άλλων λαϊκών στρωμάτων με την εργατική τάξη.

    Επίσης ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στον κίνδυνο πολεμικής σύρραξης στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εκτιμήσεις του κόμματος για την εν εξελίξει επιχείρηση αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού στην χώρα, καθώς και στην ετοιμότητα του ΚΚΕ να ανταποκριθεί σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις.

    Εξάλλου, σε δηλώσεις του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουστούμπας τόνισε ότι «σε αυτή την κρίση δεν πρέπει να μείνει κανείς μόνος του. Να σημάνουμε συναγερμό, να μην υπάρχει καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

    Σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «οι λύσεις δεν είναι αυτές που προτείνει το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση. Η λύση βρίσκεται σε μια άλλη εναλλακτική διέξοδο, σε μια άλλη πολιτική πρόταση διεξόδου σαν αυτή που προτείνει το ΚΚΕ». Ο κ. Κουτσούμπας πρόβλεψε μάλιστα «νέο κούρεμα στις συντάξεις από το φθινόπωρο».

    [03] Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι απέδωσε σε. . . «στερνή γνώση» την αυτοκριτική της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη στο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010 και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο.

    «Εάν αυτή η έκθεση του ΔΝΤ, εκτός από το να αποτελεί ένα mea culpa, εντοπίζει τα αίτια των λαθών που έγιναν, θα πρέπει ασφαλώς να τα λάβουμε υπόψη στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, και πρόσθεσε: «Συχνά, αυτά τα mea culpa αποτελούν στην πραγματικότητα (...) μια τάση να κρίνονται πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν με τα μάτια του σήμερα».

    Ο κ. Ντράγκι είπε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια -όταν γινόντουσαν οι συζητήσεις για την προσαρμογή της Ελλάδας- το κλίμα γενικά ήταν πολύ, πολύ χειρότερο».

    [04] Ερντογάν: Οι διαδηλωτές προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης

    Για «κατάχρηση των αιτημάτων των πολιτών που έχουν οικολογικές ευαισθησίες» έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Τυνησία σχετικά με τις διαδηλώσεις και είπε ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτές «προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης».

    Ο Ερντογάν αναφέρθηκε έμμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών, τα οποία γνωστοποιήθηκαν χτες στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, λέγοντας «δεν μπορεί να διοικηθεί το κράτος με μια λογική παίρνω κάτι και δίνω κάτι».

    Ερωτηθείς σχετικά με τη συγνώμη που ζήτησε χθες ο Αρίντς για την αστυνομική βία της πρώτης μέρας των διαδηλώσεων ο Ερντογάν είπε «εάν το θέμα αφορά την υπερβολική χρήση δακρυγόνων, έχουμε ήδη εκφράσει τη λύπη μας. Αλλά δεν υπάρχει στον κόσμο καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυγμένων χωρών όπου δεν γίνεται χρήση δακρυγόνων». Ο Ερντογάν είπε «δεν μπορείτε να διαδηλώνετε όπου θέλετε» και τόνισε: «Είμαστε εναντίον της επιβολής της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε και την επιβολή της μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας».

    «Είμαστε κόμμα που πήρε την ψήφο 21,5 εκατομμυρίων πολιτών και είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κλεισίματος, αλλά ποτέ δεν βγάλαμε στους δρόμους την κομματική μας βάση. Αγωνιστήκαμε δημοκρατικά και η δικαιοσύνη μας δικαίωσε» είπε ο Ερντογάν.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι θα υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ.

    [05] Δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν στο Γκολάν

    Δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν ελαφράαπό βομβαρδισμό στα Υψώματα του Γκολάν, στη ζώνη κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

    "Οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω σφοδρών πυρών στην ζώνη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του τμήματος διατήρησης της ειρήνης Κιέραν Ντόιερ.

    Ο ίδιος δεν μπορούσε να διευκρινίσει αν αυτό το περιστατικό συνδέεται με τις μάχες που διεξάγονται ανάμεσα στον στρατό και τη συριακή αντιπολίτευση για τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος της Κουνέιτρα. Επίσης δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των τραυματιών.

    Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, ο συριακός στρατός ξαναπήρε σήμερα τον έλεγχο του μεθοριακού αυτού περάσματος, ο οποίος είχε περάσει το πρωί στα χέρια των ανταρτών.

    Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ένας από τους στρατιώτες της, που μετέχει στην δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί εκεί για να επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στην Συρία και το Ισραήλ, τραυματίστηκε από θραύσματα οβίδας.

    Την ίδια ώρα η Αυστρία, οι ένοπλες δυνάμεις της οποίας καλύπτουν με 378 κυανόκρανους το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης αυτής των περίπου 1.000 στρατιωτών, ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τους στρατιώτες της από την δύναμη του ΟΗΕ μετά τα επεισόδια αυτά.

    Ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Κροατία, που μετείχαν στην δύναμη αυτή, έχουν ήδη αποσύρει τους στρατιώτες τους εδώ και μερικούς μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 June 2013 - 16:30:21 UTC