Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση για το κατοχικό δάνειο
  • [02] Π. Καμμένος: «Έγκλημα το πρώτο μνημόνιο»
  • [03] Ο. Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός είναι αισθητά βελτιωμένος

  • [01] Εκδήλωση για το κατοχικό δάνειο

    Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ανοιχτή συζήτηση για την ευθύνη της Γερμανίας έναντι των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεκάθαρη συμμετοχή της στην ανάκαμψη της Ελλάδας, εισηγήθηκε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Βερολίνο από κοινού με την πρόεδρο της Επιτροπής Γερμανοελληνικής Συνεργασίας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, βουλευτή της Αριστεράς, Ανέτε Γκροτ, με θέμα το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

    Ο κ. Χατζημαρκάκης χαρακτήρισε τη συζήτηση για τις αποζημιώσεις και το δάνειο «ανοιχτή πληγή», τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γερμανία και τόνισε ότι πρέπει να επουλωθεί, ενώ, όπως είπε, «η Γερμανία οφείλει να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη».

    Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ήταν η αποδοχή εκ μέρους του Βερολίνου της ευθύνης για τη ζημία που προκάλεσε στους λαούς της Ευρώπης και η έμπρακτη αναγνώριση που θα αποκαθιστά την τρωθείσα αξιοπρέπεια των Ελλήνων, η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε ύψος ανάλογο με το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους μετά τον πόλεμο και η σαφής συμμετοχή της Γερμανίας στην ανάκαμψη, μέσω των χρημάτων του κατοχικού δανείου. Ειδικά για την τελευταία πρόταση, ο Φιλελεύθερος ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι ένα Ταμείο Αλληλεγγύης, υπό ευρωπαϊκή αιγίδα, θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα τους νέους ανέργους της χώρας. «Η άνεργη νεολαία που δοκιμάζεται στην Ελλάδα αποτελεί κομμάτι του μέλλοντος της Ευρώπης και η Γερμανία δεν μπορεί να αποποιηθεί την ευθύνη που έχει για το μέλλον της ευρωπαϊκής νεολαίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης.

    Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ο καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο LSE 'Αλμπρεχτ Ριτσλ και ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ. Ο πρώτος σημείωσε ότι η Γερμανία πρέπει να αναλάβει τον ρόλο που διαδραμάτισαν μετά τον πόλεμο οι ΗΠΑ, βοηθώντας την Ευρώπη και τη Γερμανία να ξανασταθούν στα πόδια τους και έκανε λόγο για «ιστορική ευθύνη της Γερμανίας να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει την κρίση», ενώ ο δεύτερος παρέθεσε ιστορικά στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν το γερμανικό χρέος έναντι της Ελλάδας.

    [02] Π. Καμμένος: «Έγκλημα το πρώτο μνημόνιο»

    Στο νομό Μαγνησίας περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη λαϊκή εντολή για την πολιτική της.

    «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη λαϊκή εντολή, η κυβέρνηση αυτή λειτουργεί κατά παράβαση του Συντάγματος και κατά παράβαση των αρχών της δημοκρατίας. Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο εκλογές και απομάκρυνση των υπαλλήλων της τρόικας» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αλμυρό Βόλου, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο και με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ενώ επισκέφθηκε την αγορά της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες.

    [03] Ο. Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός είναι αισθητά βελτιωμένος

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανάκαμψη και ο ελληνικός τουρισμός είναι «αισθητά βελτιωμένος» σε σχέση με την περσινή χρονιά, δήλωσε στο CNN η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

    Σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η κ. Κεφαλογιάννη έκανε καταρχήν αναφορά -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- στα στατιστικά δεδομένα για την ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο, η οποία άγγιξε το 26,8%, αλλά και στις πρόσφατες διαδηλώσεις Ελλήνων συνταξιούχων στην Αθήνα, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τομέα ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 June 2013 - 14:30:21 UTC