Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο ο Νέλσον Μαντέλα
  • [02] Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα
  • [03] Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Κρήτη
  • [04] Ενθουσίασε ο «Ιπτάμενος Ολλανδός»
  • [05] «Καταπέλτης» ο Ασάνζ για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των ΗΠΑ
  • [06] Μαζική απελευθέρωση γυπών διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες
  • [07] Ενθουσίασε το κοινό η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου χθες στο Λυκαβηττό

  • [01] Εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο ο Νέλσον Μαντέλα

    Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ηλικίας 94 ετών, εισήχθη σήμερα εκ νέου στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού και η κατάστασή του κρίνεται «σοβαρή, αλλά σταθερή», όπως ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας.

    « Η κατάστασή του παραμένει πάντοτε ανησυχητική, όμως είναι σταθερή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα.

    [02] Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα

    Αύριο Κυριακή,συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την αυτοδιάλυσή του και την ενσωμάτωσή του στον εναίο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί το ιδρυτικό του συνέδριο από 10-14 Ιουλίου.

    Την εισήγηση προς την ΚΕ θα κάνει ο Γραμματέας Δ. Βίτσας , ενώ τις εργασίες θα κλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Α. Τσίπρας.

    H KΕ θα αποφασίσει επίσης τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου που αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση της ΚΕ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται αποφασισμένος να μην παρεκκλίνει στην πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ούτε να αναδιπλωθεί όσον αφορά την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσουν οι συνιστώσες. Υπό το πρίσμα αυτό, η σχετική συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον στο συνέδριο.

    [03] Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Κρήτη

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στις Βασιλειές Ηρακλείου, την περιοχή της Βόνης Πεδιάδος και στην Αγία Πελαγία .

    Η πρώτη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει το απόγευμα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στις Βασιλειές και στο σημείο έσπευσαν συνολικά 6 οχήματα με 15 πυροσβέστες ένα πεζοπόρο τμήμα καθώς και μια ομάδα εθελοντών όπου αργά το βράδυ κατόρθωσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο .

    Εξ άλλου μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες, και στην περιοχή της Βόνης για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε μακριά από κατοικημένη περιοχή αλλά κοντά στο μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας.

    Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με 2 οχήματα, 1 υδροφόρα του δήμου και συνολικά 13 πυροσβέστες, επιχείρησαν και απέτρεψαν να φτάσει η φωτιά στο μοναστήρι στις 10 το βράδυ ενώ λίγο αργότερα την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο.

    Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 περίπου το βράδυ, στην Αγ. Πελαγία Ηρακλείου περιορίζοντας την πριν απειλήσει περιουσίες.

    [04] Ενθουσίασε ο «Ιπτάμενος Ολλανδός»

    Παρατεταμένο και ενθουσιώδες ήταν το χειροκρότημα του κοινού μετά το τέλος της πρεμιέρας του «Ιπτάμενου Ολλανδού» χθες το βράδυ στο θέατρο του Ηρώδου Αττικού. Με την πρώτη αυτή φετινή καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σηματοδοτείται η έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο και παράλληλα τιμάται η επέτειος των 200 χρόνων από τη γέννηση του Ρίχαρντ Βάγκνερ.

    Η όπερα-ορόσημο του γερμανικού ρομαντισμού παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο και όπως φάνηκε, της ταιριάζει. Το κοινό γέμισε το αρχαίο θέατρο και παρακολούθησε μία παραγωγή με καστ καταξιωμένων καλλιτεχνών του εξωτερικού στους βασικούς ρόλους, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου.

    [05] «Καταπέλτης» ο Ασάνζ για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των ΗΠΑ

    Ο ιδρυτής της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κατήγγειλε χθες την «επικίνδυνη κατάρρευση του δικαίου» στις ΗΠΑ, ενώ η Ουάσιγκτον ακόμη δεν έχει συνέλθει από την κατάπληξη που έχουν προκαλέσει οι διαδοχικές αποκαλύψεις για δύο μυστικά προγράμματα παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΝSA).

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει εδώ κι έναν χρόνο, ο Ασάνζ κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι προσπάθησε να «ξεπλύνει» την κατασκόπευση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών, όπως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη σε δύο άρθρα καταπέλτη.

    «Η αμερικανική κυβέρνηση κρατεί στις ΗΠΑ τις τηλεφωνικές καταγραφές από όλον τον κόσμο και η NSA τις παραλαμβάνει καθημερινά στα χέρια των πρακτόρων της βάσει μυστικών συμφωνιών. Αυτό είναι που προκύπτει», εκτιμά ο 41 ετών Αυστραλός.

    Το ένα από τα δύο προγράμματα αφορά την συλλογή από το 2006 των τηλεφωνικών κλήσεων προς τις ΗΠΑ από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon και σύμφωνα με τις ενδείξεις κι από άλλες εταιρείες. Το άλλο πρόγραμμα, με την κωδική ονομασία PRISM, αποσκοπεί στην παρακολούθηση και καταγραφή της επικοινωνίας ξένων χρηστών του Ίντερνετ, που διαμένουν εκτός των ΗΠΑ, σε εννέα μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

    [06] Μαζική απελευθέρωση γυπών διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες

    Η μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση όρνεων, που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως, θα πραγματοποιηθείσήμερα στις Αρχάνες από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων.

    Πρόκειται για 10 γύπες που βρέθηκαν δηλητηριασμένοι ή τραυματισμένοι στη Κρήτη, φιλοξενήθηκαν στο σταθμό Κρήτης και αποθεραπεύτηκαν πλήρως στην Αίγινα.

    Μάλιστα, έχει γίνει αίτηση να ενταχθεί στο Βιβλίο Γκίνες μιας και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση του συγκεκριμένου είδους όρνεων, που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως, αφού η προηγούμενη απελευθέρωση αφορούσε σε επτά κόνδορες.

    [07] Ενθουσίασε το κοινό η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου χθες στο Λυκαβηττό

    Η αυλαία των μουσικών εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι στο Λυκαβηττό άνοιξε με τη φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, η οποία έκανε ένα ταξίδι στο ελληνικό και παγκόσμιο τραγούδι ερμηνεύοντας Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο και Ξαρχάκο αλλά και Πουτσίνι και Λούτσιο Ντάλα.

    Η παγκοσμίου φήμης σοπράνο, στηρίζοντας την προσπάθεια της νεοσυσταθείσας Εταιρείας Ε.Μ.Ε.Ι.Σ που στόχο έχει την πλήρη στήριξη (ιατρική και οικονομική) απόρων γυναικών με καρκίνο του μαστού, δεν προσέφερε μόνο την φωνή της αλλά συμμετείχε και στην διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς η ίδια έστειλε την ευχή της στις γυναίκες υπογράφοντας 1000 σημαιάκια του Ε.Μ.Ε.Ι. Ε.Σ που μοιράστηκαν στο κοινό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 June 2013 - 8:30:23 UTC