Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα ελέγχονται καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες και δάνεια
  • [02] Με τον πρωθυπουργό συναντάται σήμερα ο Ζ. Γιούνκερ
  • [03] Άστατος και σήμερα ο καιρός
  • [04] Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ
  • [05] Στο υπουργείο Ανάπτυξης σήμερα η τρόικα
  • [06] «Φρένο» στη διακίνηση των ναρκωτικών επιχειρεί να βάλει ο Ομπάμα
  • [07] Ο «Κοινός Λόγος» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ Αθηνών
  • [08] Ακριβή κρίνουν οι αμερικανοί bloggers την τιμή του νέου Xbox
  • [09] Οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα από την πλατεία Ταξίμ
  • [10] Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας η αυριανή. «Αόρατα», τα χιλιάδες παιδιά που εργάζονται στην Ελλάδα
  • [11] Ο δράστης των επιθέσεων στην Καλιφόρνια είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική
  • [12] O Δημ. Αβραμόπουλος στα εγκαίνια της νέας έδρας της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα

  • [01] Θα ελέγχονται καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες και δάνεια

    Πλήρη εικόνα για τους λογαριασμούς καταθέσεων, δανείων και πιστωτικών καρτών όλων των φορολογούμενων θα έχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Μέσω του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών όλων των φορολογούμενων, τη δημιουργία του οποίου προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, η εφορία θα μπορεί να προχωρεί σε διασταυρώσεις των στοιχείων αυτών με τις φορολογικές δηλώσεις για να εντοπίζει τυχόν αδήλωτα εισοδήματα.

    Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων θα γίνεται με αυτοματοποιμένες διαδικασίες και με τη χρήση του ΑΦΜ του ελεγχόμενου.

    Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι οι τράπεζες θα προχωρούν σε κατάσχεση καταθέσεων σε περίπτωση που πελάτες τους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

    [02] Με τον πρωθυπουργό συναντάται σήμερα ο Ζ. Γιούνκερ

    Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Γιούνκερ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενώ θα έχει συνομιλίες και με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Ευ. Μεϊμαράκη.

    [03] Άστατος και σήμερα ο καιρός

    Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται και σήμερα στη χώρα, από τις απογευματινές ώρες. Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα επικρατήσει και στην Αττική όπου από το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Σε κανονικά επίπεδα για την εποχή η θερμοκρασία.

    [04] Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ

    Σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Α. Παπαγεωργίου.

    Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε άγνοια για τους λόγους που οδήγησαν τη ρωσική Gazprom σε αλλαγή στάσης και μη υποβολή προσφοράς, δήλωσε ωστόσο, ότι από πηγές της Μόσχας προκύπτει ότι πιθανώς η ρωσική εταιρία διέβλεψε πως θα ετίθεντο αυστηροί όροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

    Και οπρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, είπε ότι πολύ σύντομα θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

    Δεν περιμέναμε να μην εμφανιστούν οι Ρώσοι αλλά δεν πάθαμε σοκ, ανέφερε ο κ.Στέλιος Σταυρίδης ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή της στάσης της Gazprom και την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ, ενώ εκτίμησε ότι "συνεννοήσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρώσων έκαναν τους δεύτερους να υπαναχωρήσουν".

    [05] Στο υπουργείο Ανάπτυξης σήμερα η τρόικα

    Στο υπουργείο Ανάπτυξης θα βρεθεί σήμερα το κλιμάκιο της τρόικας όπου θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη. Κατά τη χθεσινή, πρώτη "ματιά" των εκπροσώπων των δανειστών στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάστηκαν ο φόρος στην εστίαση, η πορεία των εσόδων αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Ο υπουργός Α. Μανιτάκης παρουσίασε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους.

    [06] «Φρένο» στη διακίνηση των ναρκωτικών επιχειρεί να βάλει ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος του Περού Ολάντα Ουμάλα, θα συναντηθεί σήμερα με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, όπου θα θέσει στο επίκεντρο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

    Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του προέδρου του Περού στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, το 2011.

    Το Περού είναι μαζί με την Κολομβία, οι κορυφαίοι «παραγωγοί» κόκας, η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή κοκαΐνης, ένα ναρκωτικό, το πλέον διαδεδομένο στις ανεπτυγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    [07] Ο «Κοινός Λόγος» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ Αθηνών

    Ο «Κοινός Λόγος» είναι μια παράσταση καθοριστική για τη φυσιογνωμία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

    Πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1997 στην αυλή της ζυθαποθήκης του ΦΙΞ με ένα γυναικείο θίασο (Ανθή Ανδρεοπούλου, Όλγα Δαμάνη, Μαρία Κατσανδρή, Τζίνη Παπαδοπούλου και με κορυφαία τη Σούλα Αθανασιάδου), εγκαινιάζοντας τον θεατρικό χώρο και αγκαλιάστηκε από το κοινό και κριτικούς.

    Με ανανεωμένο καστ και με διαφορετική ματιά ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανεβάζει ξανά την παράσταση, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 19-20 Ιουνίου (Πειραιώς 260) και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ και θέατρα της χώρας.

    Η παράσταση, ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως την Κατοχή και τον Εμφύλιο, βασίζεται σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών, καταγεγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου.

    Το νέο "ανέβασμα" παρουσιάζεται με πέντε σημαντικές ηθοποιούς, που η καθεμία έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στα θεατρικά δρώμενα. Η Λυδία Κονιόρδου, η Ελένη Κοκκίδου, η Μαρία Κατσανδρή, η Ελένη Ουζουνίδου και η Τάνια Παλαιολόγου επιχειρούν να ξετυλίξουν το νήμα της προσφυγιάς.

    [08] Ακριβή κρίνουν οι αμερικανοί bloggers την τιμή του νέου Xbox

    Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει τη νέα κονσόλα ψυχαγωγίας Xbox τον προσεχή Νοέμβριο με τιμή στα 499 δολάρια για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και 499 ευρώ για τις ευρωπαϊκές αγορές, ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Κάθε συσκευή περιλαμβάνει ένα οκτώ-core επεξεργαστή με 8 gigabytes λειτουργική μνήμη και 500GB σκληρό δίσκο, και έχει την ικανότητα να λειτουργεί μέσω ελέγχου φωνής.

    Εκτός από την ανακοίνωση των τιμών (η οποία κρίνεται πολύ υψηλή, σύμφωνα με πολλούς bloggers), η Microsoft παρουσίασε επίσης μια σειρά από νέες εκδόσεις δημοφιλών παιχνιδιών κονσόλας όπως το Forza Motorsport, το Dead Rising 3, το Minecraft και το Halo.

    [09] Οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα από την πλατεία Ταξίμ

    Εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισήλθαν πριν από λίγο στην πλατεία Ταξίμ, θέατρο των επεισοδίων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές τις τελευταίες ημέρες.

    Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους λιγοστούς διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία.

    Η αστυνομία αφαίρεσε τα πανώ που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές στην πρόσοψη κτιρίου το οποίο βλέπει στην πλατεία, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει πρόθεση να διαλύσει την διαδήλωση στο γειτονικό πάρκο Γκεζί.

    Εκατοντάδες διαδηλωτές με αντιασφυξιογόνες μάσκες και πλαστικά κράνη συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά που οδηγούν από την πλατεία στο πάρκο, ενώ η αστυνομία έχει παρατάξει τα οχήματα με τις αντλίες νερού γύρω από την πλατεία.

    Η αστυνομία έριξε ακόμα μία νύχτα δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές χθες βράδυ και στην Άγκυρα, κοντά στη λεωφόρο Τουναλί Χιλμί.

    [10] Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας η αυριανή. «Αόρατα», τα χιλιάδες παιδιά που εργάζονται στην Ελλάδα

    «Σχολάω από το σχολείο, πηγαίνω στο σουβλατζίδικο και μένω μέχρι το βράδυ. Βασανίζομαι αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα».

    «Πηγαίνω έκτη δημοτικού, δουλεύω σε καφετέρια. Κάποιοι ήρθαν ένα βράδυ για έλεγχο και οι μεγάλοι μου είπαν να κρυφτώ».

    Περιγραφές ανηλίκων που αναγκάζονται να εργάζονται με χαμηλά μεροκάματα, πέντε- δέκα ευρώ, σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης. Ιστορίες ανηλίκων που μετέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βοηθός συνήγορος για τα δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος.

    Πρόκειται για παιδιά - εργαζόμενους που δεν είναι καταγεγραμμένα από την πολιτεία. Τα παιδιά που εργάζονται στην Ελλάδα είναι «αόρατα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μυρσίνη Ζορμπά. «Έχουν εξαφανιστεί σε ένα περιβάλλον που έχει άλλες προτεραιότητες» τονίζει.

    Όπως υπογραμμίζει ο κ Μόσχος, στην Ελλάδα, με βάση εκτιμήσεις και όχι τα πραγματικά στοιχεία, καθώς δεν υπάρχουν, είναι δεκάδες χιλιάδες τα παιδιά που εργάζονται παράνομα, αριθμός που ξεπερνά τις 100.000. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ανησυχητικό το γεγονός της μείωσης της αδειοδοτημένης εργασίας ανηλίκων.

    [11] Ο δράστης των επιθέσεων στην Καλιφόρνια είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική

    Ο ένοπλος στην Καλιφόρνια, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα σκότωσε πέντε ανθρώπους στη Σάντα Μόνικα και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον για τρεις ημέρες όταν ήταν έφηβος στην ψυχιατρική μονάδα νοσοκομείου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο Τζον Ζαουάχρι, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή--μία ημέρα πριν από τα 24α γενέθλθιά του--έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, στο Κολλέγιο Σάντα Μόνικα, είχε τεθεί υπό κράτηση και επί 72 ώρες υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, το 2006, σε ηλικία 16 με 17 ετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σάντα Μόνικα Ρίτσαρντ Λούις.

    Το περιστατικό πριν από επτά χρόνια έγινε γνωστό όταν η αστυνομία κλήθηκε να μεταβεί στο πατρικό σπίτι του δράστη--εκεί απ' όπου την Παρασκευή ξεκίνησαν οι πολλαπλές επιθέσεις με την δολοφονία του πατέρα και του αδελφού του και στη συνέχεια την πυρπόληση της κατοικίας που την κατέστρεψε μερικώς.

    [12] O Δημ. Αβραμόπουλος στα εγκαίνια της νέας έδρας της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα

    Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου και με αναφορές στον αγώνα κατά της ισραηλινής κατοχής και υπέρ της ανακήρυξης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, εγκαινιάστηκε χτες το βράδυ η νέα έδρα της Παλαιστινιακής Παροικίας της Ελλάδας στο Χαλάνδρι.

    Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος, ο Λάκης Χαλκιάς, ο συντονιστής της καμπάνιας «Ενα καράβι για τη Γάζα» Βαγγέλης Πισσίας, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος κ.α.

    Ο επικεφαλής της Παροικίας Σαμίχ Ιχμέφ υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς Παλαιστινίων και Ελλήνων.Μιλώντας στην εκδήλωση, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία εφαρμογής του διεθνές δικαίου τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο Παλαιστινιακό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 June 2013 - 6:30:24 UTC