Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για σημαντική πρόοδο κάνει λόγο η τρόικα
  • [02] «Ανάγκη για επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και συρρίκνωση του Δημοσίου»
  • [03] Ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Για σημαντική πρόοδο κάνει λόγο η τρόικα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν την συζήτηση σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται βάσει του προγράμματος στήριξης που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο περί επίτευξης «σημαντικής προόδου».

    «Για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, οι συζητήσεις για την πολιτική θα ανασταλούν, αλλά αναμένεται να επαναληφθούν ως το τέλος του μηνός», ανέφερε η διεθνής τρόικα των δανειστών σε μια κοινή ανακοίνωση των τριών μερών της που δόθηκε στην δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

    Εν τω μεταξύ, για τα τέλη Ιουνίου (με πιθανότερη ημερομηνία, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, την 29η του μηνός), ανανεώθηκε το «ραντεβού» της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταβαίνουν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στο Λουξεμβούργο και θα επανέλθουν για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, καθώς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «όλα είναι ανοικτά».

    [02] «Ανάγκη για επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και συρρίκνωση του Δημοσίου»

    Την ανάγκη να επιταχυνθούν, πλέον, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, τόνισε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωομάδας (Eurogroup), προσθέτοντας ότι η πολιτική σταθερότητα στη χώρα είναι ουσιαστική για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

    Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα συνεχίζεται με εξαιρετικό ρυθμό, αλλά στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάρχουν καθυστερήσεις και χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες. Για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής θα ενημερώσουν αύριο το Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, τόσο η τρόικα, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ.

    Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ζήτημα της ΕΡΤ, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι ελήφθη απόφαση για την επαναλειτουργία της με ομαλότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, εκφράζοντας, ωστόσο, την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «η μικροπολιτική και τα πολιτικά παιχνίδια υπερίσχυσαν, την τελευταία εβδομάδα, έναντι της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας».

    [03] Ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό τον τίτλο «Νέες διευκρινίσεις για την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, σχετικά με την ΕΡΤ», είναι προϊόν ρεπορτάζ και φέρει υπογραφή συντάκτη μας, τον οποίο περιβάλλουμε με πλήρη εμπιστοσύνη.

    Η μη δημοσιοποίηση θα συνιστούσε καθαρή λογοκρισία, κάτι που αντίκειται στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

    Εξάλλου, για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν ευθύνεται ποτέ ο ταχυδρόμος...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 June 2013 - 14:30:23 UTC