Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Eurogroup αποφασίζει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ΕΜΣ
  • [02] Εκτεταμένες οι έρευνες της αστυνομίας σε Ναυπακτία και Φωκίδα για εντοπισμό υπόπτων
  • [03] Ένας τυφλοπόντικας που δεν παθαίνει καρκίνο, δίνει ελπίδες και για τους ανθρώπους
  • [04] Φαντάσου να είχες μόλις ένα λεπτό για να διαφύγεις... Τι θα έπαιρνες μαζί σου;
  • [05] Δ. Κουτσούμπας: Στην ευρύτερη περιοχή μας συγκρούονται ιμπεριαλιστικά κέντρα
  • [06] Δεν συζητείται στη Βουλή η τροπολογία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην ΕΡΤ
  • [07] Εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι Τσέχοι τουρίστες
  • [08] «Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ, χωρίς καμιά απόλυση» διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ
  • [09] Συνέλαβαν 14 άτομα σε καφενείο που είχε γίνει "καζίνο" στα Χανιά
  • [10] Αναστέλλεται η χρέωση ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ στους λογαριασμούς ΔΕΗ
  • [11] Καταδίωξη της Αστυνομίας στην ορεινή Ναυπακτία
  • [12] Παραμένει το φαινόμενο του "trafficking" στην Ελλάδα
  • [13] Κάμψη τιμών στα αμερικανικά ομόλογα μετά τις δηλώσεις Μπερνάνκι
  • [14] «Βαριά καμπάνα» στον Ολυμπιακό από τον αθλητικό δικαστή
  • [15] Ο Λαμπρόπουλος ανανέωσε με τον Πανιώνιο για τρία χρόνια

  • [01] Το Eurogroup αποφασίζει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ΕΜΣ

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν σήμερα για το πότε και το πώς θα μπορεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να επενδύει σε τράπεζες που χρειάζονται διάσωση.

    Με την απόφαση αυτή θα διαμορφωθεί ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της τραπεζικής ένωσης, ο οποίος θεωρείται ζωτικής σημασίας για την επιστροφή της ζώνης του ευρώ στην οικονομική ανάπτυξη. Το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) θα θέσει επίσης τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά: Με το ύψος της συμμετοχής των κυβερνήσεων σε τέτοιες διασώσεις τραπεζών, με το ποιες τράπεζες θα είναι επιλέξιμες και ποιοι θα υφίστανται ζημιές σε αυτήν τη διαδικασία. «Θα αποφασίσουμε για όλες τις πτυχές της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης», δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος που είχε συμμετοχή στην προετοιμασία της συνόδου του Eurogroup.

    Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θέλουν να είναι δυνατή η απόκτηση μετοχών συστημικά σημαντικών τραπεζών από το ταμείο διασώσεων του ΕΜΣ, ώστε το κόστος της διάσωσής τους να μην επιρρίπτεται αποκλειστικά στους ώμους των χωρών, οι οποίες είναι πιθανόν να αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια χρέη. Η δυνατότητα μίας τέτοιας απευθείας ανακεφαλαιοποίησης αναμένεται ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των τραπεζών της Ευρωζώνης, ενθαρρύνοντάς τες να χορηγούν δάνεια στην πραγματική οικονομία και έτσι να προωθούν την ανάπτυξη.

    Οι διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό συνδέονται στενά με τις συζητήσεις που θα γίνουν αύριο -όταν θα συνεδριάσει το συμβούλιο Ecofin με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και των χωρών της ΕΕ που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης- για τον γενικότερο νόμο σχετικά με τη διάσωση ή εκκαθάριση προβληματικών τραπεζών.

    [02] Εκτεταμένες οι έρευνες της αστυνομίας σε Ναυπακτία και Φωκίδα για εντοπισμό υπόπτων

    Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας τόσο στην ορεινή Ναυπακτία, όσο και στη Φωκίδα, για τον εντοπισμό των ατόμων που δεν σταμάτησαν σήμερα τα ξημερώματα σε μπλόκο της Αστυνομίας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα συγκεκριμένα άτομα έκλεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο από σπίτι στην Φιλοθέη Φωκίδας. Στη συνέχεια, άρχισαν να κατευθύνονται προς την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα προς την περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας. Φθάνοντας στην γέφυρα Ρέρεσι είδαν μπροστά τους μπλόκο της Αστυνομίας και αμέσως έκαναν αναστροφή και έφυγαν πάλι προς την περιοχή της Φωκίδας. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια άρχισαν να τους καταδιώκουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν τις έρευνες έχουν ενισχυθεί από νωρίς το πρωί, με δεδομένο πως κυρίως η ορεινή Ναυπακτία είναι μία δύσβατη περιοχή με πολλές μικρές χαράδρες, αλλά και σπηλιές.

    Όσον αφορά στην ταυτότητα των δραστών, αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν την πιθανότητα να πρόκειται για δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

    [03] Ένας τυφλοπόντικας που δεν παθαίνει καρκίνο, δίνει ελπίδες και για τους ανθρώπους

    Αμερκανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια χημική ουσία που επιτρέπει σε ένα είδος άτριχων τυφλπόντικων να έχουν ανοσία στον καρκίνο. Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει σε νέες αντικαρκινικές θεραπείες για τους ανθρώπους.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους βιολόγους Αντρέι Σελουάνοφ και Βέρα Γκορμπούνοβα του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Ν.Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το «Science» και το "New Scientist", διαπίστωσαν ότι η υαλουρονάνη υψηλού μοριακού βάρους (HMW-HA), που βρίσκεται στους δερματικούς ιστούς αυτών των ζώων σε μεγάλες ποσότητες, έχει αντικαρκινική δράση. Όταν η ουσία αφαιρείται από τα κύτταρα των τρωκτικών, αυτά παθαίνουν καρκίνο.

    Το επόμενο βήμα θα είναι να δοκιμαστεί η αντικαρκινική αποτελεσματικότητα της ουσίας σε ποντίκια. Αν αυτό το τεστ πάει καλά, το επόμενο στάδιο θα είναι η δοκιμή σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων, με την ελπίδα ότι θα ανακαλυφθεί ένα νέο όπλο κατά του καρκίνου.

    [04] Φαντάσου να είχες μόλις ένα λεπτό για να διαφύγεις... Τι θα έπαιρνες μαζί σου;

    Φαντάσου να είχες μόλις ένα λεπτό για να διαφύγεις... Τι θα έπαιρνες μαζί σου; Σε αυτή τη δύσκολη θέση βρέθηκαν εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάστηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να εγκαταλείψουν τα υπάρχοντά τους, τα σπίτια, την πατρίδα τους. Ένα βραχιολάκι, μια κατσαρόλα, μια χτένα, ένα μαντήλι, ένα δοχείο με χρυσόψαρα είναι ορισμένα από τα πράγματα που πρόλαβαν να πάρουν ως "λάφυρο" και "σύντροφο" για την υπόλοιπη ζωή τους.

    Οι ιστορίες των ανθρώπων αυτών, που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα και κατάφεραν να πάρουν μαζί τους κάτι αναγκαίο για την επιβίωση τους ή ένα αντικείμενο με το οποίο ήταν συναισθηματικά δεμένοι, δημοσιεύονται μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, σε μια προσπάθεια να διαδοθεί ακόμη περισσότερο η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

    [05] Δ. Κουτσούμπας: Στην ευρύτερη περιοχή μας συγκρούονται ιμπεριαλιστικά κέντρα

    «Οι αντιθέσεις στην περιοχή αυξάνουν τους κινδύνους τοπικών πολεμικών συγκρούσεων που θα πάρουν γενικότερο χαρακτήρα, αφού στην ευρύτερη περιοχή μας συγκρούονται ιμπεριαλιστικά κέντρα και μπλοκ δυνάμεων, μέσα μάλιστα σε συνθήκες συνεχιζόμενων αλλεπάλληλων κρίσεων, εμβάθυνσης της κρίσης στον πυρήνα αυτών των κέντρων, όπως στην Ευρωζώνη και αλλού» επισήμανε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στην Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, Ερυθράς Θάλασσας και Περσικού Κόλπου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι οι ιμπεριαλιστές κρύβουν τις επιδιώξεις τους χρησιμοποιώντας «προπαγανδιστικά τερτίπια που θυμίζουν αρκετά τον Γκαίμπελς, όπως η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», η «χρήση όπλων μαζικής καταστροφής» ή ο «πόνος» τους για «προστασία μειονοτήτων» και το «ενδιαφέρον» τους για «αποκατάσταση της δημοκρατίας»», προσθέτοντας ότι στην προσπάθειά τους να πείσουν τις εργατικές-λαϊκές μάζες για την αναγκαιότητα των επεμβάσεων και του ιμπεριαλιστικού πολέμου έχουν ως «αριστερό ψάλτη» τις δυνάμεις του οπορτουνισμού μέσα στα κινήματα που «επαναλαμβάνουν τα επιχειρήματα των ιμπεριαλιστικών κέντρων όπως έκαναν δυνάμεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην περίπτωση της Λιβύης», είτε «νίπτουν τας χείρας τους, όπως στην περίπτωση της Συρίας, «αναμασώντας» ωστόσο τα επιχειρήματα των αστικών πολιτικών δυνάμεων και διευκολύνοντας έτσι την ιμπεριαλιστική επέμβαση, όπως κάνει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ».

    [06] Δεν συζητείται στη Βουλή η τροπολογία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην ΕΡΤ

    Σε σφοδρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που κατέληξε στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την αίθουσα της Ολομέλειας, εξελίχθηκε η αναφορά στη βουλευτική τροπολογία που επανακατέθηκε, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την ΕΡΤ.

    Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτη, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει δεκτή την τροπολογία, επικαλούμενος το άρθρο 73 παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο εάν υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση δεν τίθενται καν σε συζήτηση τροπολογίες, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων εκ μέρους των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, που αφού κατήγγειλαν την κυβέρνηση για υπεκφυγές έφυγαν από την αίθουσα.

    [07] Εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι Τσέχοι τουρίστες

    Αίσιο τέλοςείχε η περιπέτεια ενός ζευγαριού από την Τσεχία η τύχη του οποίου αγνοείτο από χθες το βράδυ όταν επιχείρησαν να διασχίσουν το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης με προορισμό την Σούγια, στα νότια των Χανίων. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, το ζευγάρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια του καταλύματος στο οποίο διέμεναν δηλώνοντας ότι βρίσκονται στην περιοχή του «Γκίγκιλου» στα Λευκά Όρη και είναι καλά στην υγεία τους.

    Με δεδομένο ότι η περιοχή που δήλωσαν ότι βρίσκονται είναι σε διαφορετικό σημείο από το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, εκτιμάται πως μη γνωρίζοντας την περιοχή έκαναν λάθος στο μονοπάτι με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη τους.Με αφορμή το περιστατικό που για μια ακόμα φορά κινητοποίησε τις Αρχές στα Χανιά, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, τόνισε την ανάγκη οι ξένοι τουρίστες που επιχειρούν πεζοπορία στα βουνά της Κρήτης να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ επισήμανε: «Πρέπει και στέλνω το μήνυμα οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων να ενημερώνουν τους πελάτες τους που επιχειρούν πεζοπορία ότι οφείλουν για την ασφάλειά τους να επικοινωνούν σε τακτά χρονικά διαστήματα μαζί τους και να τους ενημερώνουν για το πού βρίσκονται. Επίσης, να έχουν πάντα μαζί το κινητό τους τηλέφωνο, ικανή ποσότητα νερού και να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια».

    [08] «Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ, χωρίς καμιά απόλυση» διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

    Ενώ εξακολουθούν να παράγουν εκπομπές, οι οποίες μεταδίδονται μέσω της EBU, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διαμηνύουν με ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε την Τετάρτη μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους, «αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων».

    Όπως τονίζουν, δεν θα δεχθούν εκκαθαριστές και διοικήσεις «που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία». Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης που «αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ» και με «πρωτοφανή κυνισμό αγνοεί την ύπαρξή 2.650 εργαζομένων και των οικογενειών τους».

    Σημειώνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου απευθύνει κάλεσμα για συνέχιση της αγωνιστικής κινητοποίησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και οργανώνει συγκέντρωση το μεσημέρι, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα εξεταστεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

    [09] Συνέλαβαν 14 άτομα σε καφενείο που είχε γίνει "καζίνο" στα Χανιά

    Σε καζίνο είχαν μετατρέψει καφενείο στα Χανιά 14 άτομα που συνέλαβε η αστυνομία, ύστερα από έφοδο. Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ «έπεσαν» ένας άνδρας 46 ετών, ιδιοκτήτης του καφενείου και δεκατρείς πελάτες του καταστήματος, ηλικίας από 21 έως 52 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια.

    Ο 46χρονος, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε επιτρέψει και συνδράμει τους δεκατρείς συλληφθέντες, να διενεργούν το τυχερό και απαγορευμένο χαρτοπαίγνιο «πόκα» στην αμερικανική παραλλαγή του «Texas Holdem Poker» με χρήματα και χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά.

    [10] Αναστέλλεται η χρέωση ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ στους λογαριασμούς ΔΕΗ

    Την αναστολή χρέωσης "του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας", αποφάσισαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου.

    [11] Καταδίωξη της Αστυνομίας στην ορεινή Ναυπακτία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, για τον εντοπισμό ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας είναι συνεχείς στη Στερεά Ελλάδα από την περασμένη Δευτέρα, μετά τα φονικά πυρά που δέχθηκε ένας 37χρονος υπαρχιφύλακας από ομάδα πέντε ατόμων, στο Δίστομο Βοιωτίας.

    [12] Παραμένει το φαινόμενο του "trafficking" στην Ελλάδα

    Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι χώρα διέλευσης και προορισμού εμπορίας ανθρώπων (Trafficking) αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης, η χώρα μας παραμένει στην ίδια κατηγορία αξιολόγησης (Tier 2) για το εν λόγω θέμα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί περιορισμένη πηγή σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών, καθώς και προώθησης της παιδικής εργασίας.

    Όπως επισημαίνεται, στην Ελλάδα είναι θύματα της σωματεμπορίας γυναίκες από την Αλβανία, τη Λευκορωσία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μολδαβία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Νιγηρία, και ορισμένες χώρες της Ασίας.

    Όσον αφορά τα θύματα της καταναγκαστικής εργασίας που εντοπίζονται στην Ελλάδα, κυρίως παιδιά και άνδρες, είναι από την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τη Βουλγαρία, την Ινδία, τη Μολδαβία, το Πακιστάν, τη Ρουμανία, και όλο και περισσότερο αγόρια από το Αφγανιστάν. Τα θύματα υπόκεινται στη δουλεία κυρίως στους τομείς της γεωργίας και των κατασκευών.

    Όπως τονίζεται στην έκθεση, η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα κριτήρια για την εξάλειψη της σωματεμπορίας, ωστόσο, καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

    [13] Κάμψη τιμών στα αμερικανικά ομόλογα μετά τις δηλώσεις Μπερνάνκι

    Οι τιμές των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν χθες, καθώς ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve bank) Μπεν Μπερνάνκι άφησε να εννοηθεί ότι η Fed ετοιμάζεται να μειώσει τις αγορές ομολόγων, εφόσον οι προβλέψεις της για την οικονομία επιβεβαιωθούν, παρά το γεγονός ότι αυτή εξακολουθεί να αναπτύσσεται με υποτονικό ρυθμό.

    Οι αναφορές του Μπερνάνκι, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Fed για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, επιβεβαίωσαν τις βαθύτερες ανησυχίες των επενδυτών ότι η εποχή των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας πλησιάζει στο τέλος της πιο σύντομα από ότι νόμιζαν έως πρόσφατα.

    Οι φόβοι ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση της νομισματικής στήριξης που δίνει στην αμερικανική οικονομία μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 85 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση, η οποία θα ακολουθηθεί τελικά από αυξήσεις των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, προκάλεσαν ένα κύμα πωλήσεων κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις των τίτλων αναφοράς να φθάνουν σε υψηλό 15 μηνών και εκείνες των 5ετών τίτλων να αυξάνονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011. Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων έφθασε στο 2,318%, καταγράφοντας άνοδο 13 μονάδων βάσης (0,13 της εκατοστιαίας μονάδας).

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [14] «Βαριά καμπάνα» στον Ολυμπιακό από τον αθλητικό δικαστή

    Με αφαίρεση δύο βαθμών και την υποχρέωση να δώσει τέσσερις εντός έδρας αγώνες κεκκλεισμένων των θυρών, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ η ΚΑΕ Ολυμπιακός, λόγω των επεισοδίων που δημιούργησαν οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών, που έγινε στις 12 Ιουνίου στο ΣΕΦ, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οπως είναι γνωστό, ο αγώνας διεκόπη, λόγω των επεισοδίων, περίπου 1,5 λεπτό πριν την ολοκλήρωση του και δεν ολοκληρώθηκε μετά από σχετική απόφαση των διαιτητών.

    Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής: «Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 4.400,000, β) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κ.λ.π. ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 10.000,000, γ) για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,000, δ) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,000 και ε) για οριστική διακοπή αγώνα εξαιτίας επεισοδίων που καθιστούσαν αδύνατη τη διεξαγωγή του, ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών (2) από το βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος και πρόστιμο 11.000,000, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 12-6-2013».

    [15] Ο Λαμπρόπουλος ανανέωσε με τον Πανιώνιο για τρία χρόνια

    Παίκτης του Πανιωνίου και για τα επόμενα τρία χρόνια, θα είναι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Ο 23χρονος αμυντικός, ο οποίος έγινε επαγγελματίας το 2007 όταν και βρισκόταν στον Ολυμπιακό, έβαλε υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο το οποίο θα έχει ισχύ έως τον Ιούνιο του 2016.

    «Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει την επέκταση συμβολαίου του Βασίλη Λαμπρόπουλου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αστέρα Τρίπολης και Ηλιούπολη πριν «μετακομίσει» στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός αμυντικός είχε ξεκινήσει την περασμένη χρονιά ως βασικός στον Πανιώνιο και είχε εννέα συμμετοχές και δύο γκολ, όμως υπέστη ρήξη χιαστών στα μέσα Νοεμβρίου, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, και τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της περιόδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 June 2013 - 10:30:28 UTC