Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΣτΕ συνεδριάζει για την ΕΡΤ
  • [02] ΤΑΙΠΕΔ: Ικανοποίηση από τη βελτιωμένη πρόταση της Socar για τον ΔΕΣΦΑ
  • [03] «Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης είναι προτεραιότητες του ΟΑΕΔ»
  • [04] Οι Tούρκοι γιατροί καταγγέλλουν την επικίνδυνη χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών

  • [01] Το ΣτΕ συνεδριάζει για την ΕΡΤ

    Η προσπάθεια των δικαστών του τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι να εκδοθεί σήμερα το βράδυ η απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για αναστολή τής από 11.6.2013 απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου, για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ. Πάντως δεν αποκλείεται η απόφαση να δημοσιευθεί τελικά αύριο.

    [02] ΤΑΙΠΕΔ: Ικανοποίηση από τη βελτιωμένη πρόταση της Socar για τον ΔΕΣΦΑ

    «Θετικό σήμα» για την ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην εταιρία από το Αζερμπαϊτζάν, Socar, απέστειλε, με μια λακωνική ανακοίνωσή του, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι ενημερώθηκε για τη βελτιωμένη πρόταση της Socar για τον ΔΕΣΦΑ και εξέφρασε την ικανοποίησή του. Στη συνέχεια, προστίθεται στην ανακοίνωση, δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη βελτιωμένη πρόταση της Socar (αναφέρεται το ποσό των 400 εκατ. ευρώ) για το 66% του ΔΕΣΦΑ, τον οποίο πωλούν από κοινού το Δημόσιο και τα ΕΛΠΕ, απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες για να τελειώσει η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ενέργειας.

    [03] «Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης είναι προτεραιότητες του ΟΑΕΔ»

    Στην προμετωπίδα του ΟΑΕΔ είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης, διαβεβαίωσε ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΕΣΕΕ και συμμετείχε σε συνεδρίαση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

    Επίσης, ο κ. Αμπατζόγλου εξήρε τη συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως κατεξοχήν πυλώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ, συμφώνησε με την διαπίστωση της ΕΣΕΕ ότι τα εξωπραγματικά μεγέθη ανεργίας που πλήττουν την Ελλάδα δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν χωρίς ανάπτυξη και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

    Εξάλλου, τόνισε την ανάγκη για ουσιαστικότερη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στον χώρο της εργασίας και δεσμεύτηκε ότι ο Οργανισμός θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.

    [04] Οι Tούρκοι γιατροί καταγγέλλουν την επικίνδυνη χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών

    Έξι τουρκικές οργανώσεις ιατρών εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους για τη μαζική χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Τουρκία από τα τέλη Μαΐου, αναφέροντας δύο περιπτώσεις θανάτων που συνδέονται πιθανόν με τα αέρια αυτά και καταγγέλλοντας τη χρήση τους ως "χημικού όπλου".

    "Έχουμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τους θανάτους δύο πολιτών από τις συνέπειες της έκθεσής τους σε δακρυγόνο αέριο, θάνατοι οι οποίοι δεν ελήφθησαν υπόψη στις στατιστικές" για τα θύματα των συγκρούσεων, δήλωσε ο καθηγητής Ουμίτ Μπιτσέρ, μιλώντας εξ ονόματος της Ένωσης Ιατροδικαστών.

    Οι αρχές και η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (TTB) έκαναν ως τώρα λόγο για τέσσερις νεκρούς στη διάρκεια των επεισοδίων: δύο άμαχοι επλήγησαν από βλήματα στο Χατάι (νότια Τουρκία) και την Άγκυρα --ο πρώτος πιθανόν από ένα δακρυγόνο, ο δεύτερος από σφαίρα πιστολιού--, ένας άλλος σκοτώθηκε από αυτοκίνητο στην Κωνσταντινούπολη και ένας αστυνομικός έπεσε από μια γέφυρα στα Άδανα (νότια Τουρκία).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 June 2013 - 14:30:21 UTC