Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόοδος στις συνομιλίες Σερβίας-Κοσόβου
  • [02] Διαφωνεί με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο Γ. Ψαριανός
  • [03] Σ. Κεδίκογλου : Δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία
  • [04] ΚΚΕ: Οι διαφωνίες των τριών αφορούν μόνο το πλασάρισμα της πολιτικής τους στον λαό
  • [05] Υπάρχει γραπτή συμφωνία των αρχηγών την Τετάρτη το βράδυ, για την ΕΡΤ, δηλώνει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος
  • [06] Κανένας υπουργός δεν πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, δηλώνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου
  • [07] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Γορτυνία
  • [08] Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκαν τρεις γιατροί, για τον θάνατο 33χρονης εγκύου
  • [09] Τραγωδία η ανεργία, όχι μόνο οικονομική, αλλά κοινωνική και πολιτική, λέει ο Βλ. Πούτιν
  • [10] Κύπρος: Δεκαπεντάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του, κατά λάθος
  • [11] Ένας ... θεραπευτικός οδηγός για το «Πώς ο Γούντι Άλλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας»
  • [12] Οι άνδρες που δεν είναι γόνιμοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο
  • [13] ΝΒΑ: Πρωταθλητές οι Μαϊάμι Χιτ
  • [14] Στο ΑΠΟΕΛ ο Σίλιαν Σέρινταν

  • [01] Πρόοδος στις συνομιλίες Σερβίας-Κοσόβου

    Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και του Κοσόβου έχουν κάνει «απτή πρόοδο» προς τη βελτίωση των σχέσεων τους, δήλωσε μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

    «Οι δύο πρωθυπουργοί σήμερα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και συμφώνησαν σε μια σειρά από ανοικτά ζητήματα, ιδίως στον τομέα της δικαιοσύνης, της αστυνομίας και επί των επερχόμενων δημοτικών εκλογών» , πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις εξάωρες συνομιλίες.

    Ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο ομόλογός του, του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι είχαν τις συνομιλίες για την εφαρμογή, με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ, της συμφωνίας που επετεύχθη τον Απρίλιο, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και της πρώην αποσχισθείσας επαρχίας.

    Η εφαρμογή της συμφωνίας είναι προφανώς βασική προϋπόθεση για την Σερβία η οποία έχει πολυπόθητο στόχο την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ. Η Αστον είπε ότι θα ενημερώσει τα κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με την πρόοδο, ώστε οι επικεφαλής των κρατών να αποφασίσουν στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα για τα περαιτέρω βήματα προς την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ

    ΚΚ

    [02] Διαφωνεί με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο Γ. Ψαριανός

    Διαφωνίες με το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, διατύπωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και της ΔΗΜΑΡ.

    Σημείωσε πως σήμερα στα όργανα του κόμματος «θα συναποφασίσουμε για τη στάση μας στη Βουλή έναντι της κυβέρνησης, εάν θα στηρίζουμε ή εάν θα δίνουμε ψήφο ανοχής».

    Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από το κόμμα, χαρακτηρίζοντας όσα γράφοντα ως διαδικτυακά παραμύθια.

    [03] Σ. Κεδίκογλου : Δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία

    Βολές κατά της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι είχε υπάρξει άτυπη συμφωνία μεταξύ των αρχηγών για το πλαίσιο του μεταβατικού φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά τελευταία στιγμή ο Φώτης Κουβέλης προσήλθε με άλλες θέσεις.

    Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι απέμενε μόνο να καθοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων και πως ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει την πρόθεση να αυξηθούν.

    «Περιμένουμε αποσαφήνιση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ και ελπίζουμε σε συνέχιση της στήριξης» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    «Δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν θα πέσουμε σε στασιμότητα» είπε, ενώ απέδωσε εύσημα στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ με υπευθυνότητα στηρίζει την κυβέρνηση».

    [04] ΚΚΕ: Οι διαφωνίες των τριών αφορούν μόνο το πλασάρισμα της πολιτικής τους στον λαό

    «Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά το πλασάρισμά της στον λαό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν τον λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    «Η επίκληση της «νομιμότητας» και της «δημοκρατίας» στην υλοποίηση των μέτρων, που γίνεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι το φύλλο συκής στην αντιλαϊκή πολιτική» αναφέρει το ΚΚΕ.

    [05] Υπάρχει γραπτή συμφωνία των αρχηγών την Τετάρτη το βράδυ, για την ΕΡΤ, δηλώνει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

    Την αποκάλυψη ότι το πλαίσιο συμφωνίας για την ΕΡΤ, που διαμορφώθηκε την Τετάρτη μεταξύ των τριών αρχηγών, έχει καταγραφεί εγγράφως, έκανε μιλώντας το πρωί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο κ. Κουβέλης υπαναχώρησε την Πέμπτη από το πλαίσιο συμφωνίας και τούτο αποδεικνύεται από τις σημειώσεις που έχουν κρατηθεί.

    [06] Κανένας υπουργός δεν πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, δηλώνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου

    «Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση» ανέφερε σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου.

    Σημείωσε πως κανένας υπουργός δεν θα πρέπει να παραιτηθεί.

    Ο Βασίλης Οικονόμου πρόσθεσε πως σέβεται τον Φώτη Κουβέλη και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.

    [07] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Γορτυνία

    Υπό έλεγχο τέθηκε τη νύχτα η φωτιά στη Χώρα Γορτυνίας, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική περιοχή, στον οικισμό Ελαία.

    Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο της φωτιάς που έχει καταστρέψει περίπου 30 στρέμματα δάσους.

    Στο σημείο υπάρχουν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής και 12 πυροσβέστες για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

    [08] Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκαν τρεις γιατροί, για τον θάνατο 33χρονης εγκύου

    Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκαν τρεις γιατροί από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τον θάνατο της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη- Θεοδοσάκη, η οποία άφησε τη τελευταία της πνοή μαζί με το αγέννητο αγοράκι της τον Απρίλιο του 2009, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους. Δέκα ώρες μετά την εισαγωγή της άφησε την τελευταία της πνοή μαζί με το αγέννητο αγοράκι της. Από τότε είχε ξεκινήσει ένας δικαστικός μαραθώνιος καθώς η δίκη είχε αναβληθεί επανειλημμένα.

    Το δικαστήριο ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία με απόφασή του που εκδόθηκε στις 5 το πρωί έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ενόχους επιβάλλοντας στον πρώην διευθυντή της κλινικής ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον ειδικευόμενο φυλάκιση 1 έτους. Επιπλέον, ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής, κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος.

    [09] Τραγωδία η ανεργία, όχι μόνο οικονομική, αλλά κοινωνική και πολιτική, λέει ο Βλ. Πούτιν

    Τραγωδία όχι μόνο οικονομική, αλλά κοινωνική και πολιτική, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας σε μια σειρά χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση» σε ομιλία του στο 17ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

    «Μας προκαλούν ανησυχία τα μεγέθη της ανεργίας, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι μεταξύ του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Σε μεμονωμένες χώρες της Ευρώπης η ανεργία ξεπερνά το 25%, πολύ βεβαρημένη είναι η κατάσταση στη Νότια Αφρική. Αλλά και μεταξύ των νέων η ανεργία είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα η ανεργία των νέων ξεπερνά το 60%, στην Πορτογαλία και την Ιταλία το 40% και στην Ισπανία το 56%.

    [10] Κύπρος: Δεκαπεντάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του, κατά λάθος

    Με κυνηγετικό όπλο τύπου φλόμπερ, 15χρονος πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- τη μητέρα του.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμο Χρήστο Ανδρέου, η 43χρονη γυναίκα βρισκόταν στο εξοχικό της στο χωριό Λάγια με τρία από τα πέντε παιδιά της, όταν ο 15χρονος γιος της κρατούσε το φλομπέρ και το περιεργαζόταν. Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανήλικος, νομίζοντας ότι τα όπλο δεν ήταν οπλισμένο, το γύρισε προς το κεφάλι της μητέρας του και τράβηξε τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα να την πλήξει θανάσιμα στο κεφάλι.

    Ο 15χρονος, σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε από τον αδερφό του στο σπίτι τους στη Λεμεσό, όπου πήγαν και μέλη της Αστυνομίας, η οποία διερευνά σε ποιον ανήκει το κυνηγετικό όπλο και πώς βρέθηκε στην κατοχή τού 15χρονου.

    [11] Ένας ... θεραπευτικός οδηγός για το «Πώς ο Γούντι Άλλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας»

    Ιδού λοιπόν που κάποιες ταινίες δεν έχουν μόνο ψυχαγωγικές ιδιότητες αλλά και -θεραπευτικές! Ο Έρικ Βαρτζμπέντ, ένας Γάλλος διδάκτορας ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτής, έγραψε το βιβλίο «Πώς ο Γούντι Άλλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Λανσάροντας τα έργα του κορυφαίου αμερικανού ως μαθήματα ευ ζην, ο συγγραφέας παρουσιάζει ένα βιβλίο- οδηγό, όπου, στις 117 σελίδες του, ανθολογούνται -ευεργετικοί αφορισμοί, σοφιστικέ αποφθέγματα και χιουμοριστικές ατάκες από τα γνωστά έργα του.

    «Με τις ταινίες του Γούντι Άλλεν σκεπτόμαστε, ξεκαρδιζόμαστε και στοχαζόμαστε. Εκτός από την απόλαυση της όρασης και την ένταση του συναισθήματος οι ταινίες του Άλλεν ακονίζουν τη σκέψη. Ευχαρίστως τους προσδίδω τις αρετές που αποδίδουν οι δημιουργοί στα μεγάλα μυθιστορήματα: Μια πλήρης τροφή, με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία» τονίζει ο συγγραφέας.

    [12] Οι άνδρες που δεν είναι γόνιμοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο

    Οι άνδρες που δεν είναι γόνιμοι, επειδή πάσχουν από έλλειψη σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους (αζωοσπερμία), κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αν μάλιστα η διάγνωση γίνει πριν την ηλικία των 30 ετών, τότε ο κίνδυνος είναι οκταπλάσιος.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ουρολογίας Μάικλ Άιζενμπεργκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γονιμότητας και στειρότητας "Fertility and Sterility", μελέτησαν τις περιπτώσεις 2.238 μη γόνιμων ανδρών με μέση ηλικία 36 ετών, από τους οποίους οι 451 εμφάνιζαν αζωοσπερμία.

    Η μελέτη έδειξε ότι γενικώς οι άνδρες με πρόβλημα γονιμότητας (όχι κατ' ανάγκη με έλλειψη σπερματοζωαρίων) έχουν 1,7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

    [13] ΝΒΑ: Πρωταθλητές οι Μαϊάμι Χιτ

    Οι Μαϊάμι Χιτ υπερασπίσθηκαν τον τίτλο τους στο ΝΒΑ, καθώς στον 7ο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος, επικράτησαν εντός έδρας των Σαν Αντόνιο Σπερς με 95-88 και κατέκτησαν το τρόπαιο, όπως και πέρυσι.

    [14] Στο ΑΠΟΕΛ ο Σίλιαν Σέρινταν

    Στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ιρλανδός επιθετικός, Σίλιαν Σέρινταν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές. Η ανακοίνωση του κυπριακού συλλόγου: «Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τον 24χρονο Ιρλανδό φορ Σίλιαν Σέρινταν.»

    ο Ιρλανδός διεθνής φορ, ο οποίος αγωνιζόταν φέτος στην Κιλμάρνοκ της Σκοτίας, έχοντας 29 συμμετοχές (πρωτάθλημα-κύπελλο) και 10 τέρματα. Στο ξεκίνημα της περιόδου ήταν δανεικός στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου αγωνίστηκε σε 3 αγώνες πρωταθλήματος και ένα παιχνίδι στην Ευρώπη. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 στη Σέλτικ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 June 2013 - 8:30:25 UTC