Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ
  • [03] Δεν συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ως προς τους κανόνες διάσωσης των τραπεζών
  • [04] Η Ντ. Ρούσεφ δεσμεύτηκε να διατηρήσει την τάξη στους δρόμους της Βραζιλίας
  • [05] Ο «Καραγκιόζης» του Τάσου Κώνστα πάει... Φλοίσβο
  • [06] Χιλιάδες άστεγοι και αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδία
  • [07] Αγώνας δρόμου «στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου»
  • [08] Η πανσέληνος της Κυριακής θα είναι η μεγαλύτερη του έτους

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 1,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής».

    Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, ενώ μεγάλη πτώση εμφανίζουν τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4%, οι ΑΝΕΛ 4,1% και η ΔΗΜΑΡ 3%. Υψηλά είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με 8,1%, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 4,7%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παίρνουν 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%, η Νέα Ελλάδα 1,2%, άλλο κόμμα 4,2% και άκυρο- λευκό 4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 15,3%.

    Η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης με 54,4% έναντι 38,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 46,8% έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

    Το 61,8% θέλει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

    [02] ΥΠΟΙΚ: Αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

    «Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αρνούμενοι να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

    Χθες, ουπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

    Η κυβέρνηση κάλεσε τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    [03] Δεν συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ως προς τους κανόνες διάσωσης των τραπεζών

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέμειναν «χωρισμένοι» στη συνεδρίαση του Ecofin, χωρίς να είναι σε θέση να συμφωνήσουν σχετικά με τους νέους κανόνες που θα διέπουν την εκκαθάριση των τραπεζών.

    Μετά από 18 ώρες συνεχών διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ήταν σε θέση να συμβιβάσουν τις θέσεις τους, και θα πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα την Τετάρτη.

    Οι υπουργοί προσπαθούν να συμφωνήσουν σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών χωρίς προσφυγή στη «βοήθεια» των φορολογούμενων.

    Πάντως οι υπουργοί των Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη καθορίσει ποιος θα βάλει το «χέρι στην τσέπη» όταν πρόκειται να διασώσει ή να εκκαθαρίσει μια τράπεζα, και με ποια σειρά.

    Πρώτα οι μέτοχοι, λιγότερο οι ασφαλισμένοι, και οι κάτοχοι των αποκαλούμενων «προνομιούχων» ομολόγων και ως τελευταία λύση οι καταθέτες πέραν του ποσού των 100.000 ευρώ. Οι αποταμιεύσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες, όμως τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερες αποταμιεύσεις θα ενταχθούν στην «ιεραρχία» αυτών που θα καλούνται να σηκώνουν το βάρος της ζημιάς, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.

    [04] Η Ντ. Ρούσεφ δεσμεύτηκε να διατηρήσει την τάξη στους δρόμους της Βραζιλίας

    Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ υποσχέθηκε, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός της προς το έθνος, στον απόηχο των ιστορικών διαδηλώσεων, να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών και να κάνει «πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς ».

    Η Ρούσεφ επίσης, προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει μια «μικρή βίαιη μειονότητα (?) να καταπατήσει ένα δημοκρατικό και ειρηνικό κίνημα», αναφερόμενη προφανώς στις λεηλασίες της Πέμπτης στο περιθώριο των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκέντρωσαν 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

    «Θα μιλήσω με τους ηγέτες των άλλων δυνάμεων, ώστε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, θα καλέσω τους διοικητές, τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων για να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια γύρω από τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών», δήλωσε η πρόεδρος στην ομιλία της, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

    [05] Ο «Καραγκιόζης» του Τάσου Κώνστα πάει... Φλοίσβο

    Είναι ετοιμόλογος, αστείος, καλόκαρδος, αλλά και γεμάτος διάθεση να ανακατεύεται σε όλα...

    Ο λόγος για τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων, Καραγκιόζη, ο οποίος υποδέχεται τους φίλους του για δεύτερη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα.

    Ο «μπερντές θα ανάψει» για όλο το καλοκαίρι, με έναν Καραγκιόζη έτοιμο να χαρίσει πολλές ώρες άφθονου γέλιου σε καλοκαιρινές , δροσερές περιπέτειες.

    «Το ρεπερτόριο αφορά 40 παραδοσιακές κωμωδίες του Ελληνικού θεάτρου σκιών, εμπλουτισμένες με χιούμορ και σάτιρα των ημερών μας. Πρόκειται για παραστάσεις προσαρμοσμένες για κάθε ηλικία, ενώ κάθε βράδυ θα παρουσιάζουμε νέο έργο. Δεν πρόκειται να πλήξει κανείς ακόμη κι αν έρθει και στις σαράντα παραστάσεις», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καραγκιοζοπαίχτης- ιδρυτής του θεάτρου «Φιγούρες και Κούκλες» στην Πλάκα, Τάσος Κώνστας.

    Οι παραστάσεις του θεάτρου σκιών του Τάσου Κώνστα θα διαρκέσουν μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου, με μια μικρή διακοπή τον Δεκαπενταύγουστο. Από τις 26 Ιουνίου και μέχρι 17 Ιουλίου, τα βράδια της Τετάρτης, «θα ανάβει μπερντέ» στην όμορφη αυλή του «Ακαδήμεια», στην Ακαδημία Πλάτωνος, ενώ τις ημέρες που οι παραστάσεις δεν θα πραγματοποιούνται στο όμορφο στέκι του Π.Φαλήρου, ο Καραγκιόζης θα ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να διασκεδάσει τον κόσμο με το δικό του μοναδικό τρόπο.

    [06] Χιλιάδες άστεγοι και αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδία

    Ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις της περιόδου των μουσώνων που ήρθε πρόωρα στην Ινδία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 560 ανθρώπους στις βόρειες περιοχές της χώρας ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων χιλιάδων άλλων.

    Σπίτια και μικρά συγκροτήματα διαμερισμάτων στις όχθες του Γάγγη κατέρρευσαν στα ορμητικά νερά του ποταμού και παρασύρθηκαν μαζί με αυτοκίνητα και φορτηγά.

    Χιλιάδες στρατιώτες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας απομακρύνουν επιζώντες, πολλοί από τους οποίους είναι ινδουιστές προσκυνητές και τουρίστες, από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

    Περίπου 33.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Οι σιδηρόδρομοι έχουν δρομολογήσει ειδικές αμαξοστοιχίες από τις πληγείσες περιοχές για να μεταφέρουν τον κόσμο στα σπίτια του.

    [07] Αγώνας δρόμου «στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου»

    Αύριο,Κυριακή 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 15ος αγώνας δρόμου «Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου», με αφετηρία το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών στις 10.00 το πρωί και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.

    Οι Έλληνες και ξένοι αθλητές θα τρέξουν μια απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων, καλύπτοντας νοερά τα χνάρια της διαδρομής που άφησε ο Απόστολος Παύλος κατά την ιεραποστολική επίσκεψή του στην περιοχή.

    Μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα καθώς και κύπελλα.

    [08] Η πανσέληνος της Κυριακής θα είναι η μεγαλύτερη του έτους

    Η πανσέληνος της Κυριακής 23 Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη του έτους, καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, στο λεγόμενο περίγειό της.

    Το σούπερ-φεγγάρι θα απέχει 356.991 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, ενώ η μέση απόσταση Γης-Σελήνης, που μεταβάλλεται μέσα στο έτος, είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα. Η φετινή σούπερ-πανσέληνος έρχεταιμία μόλις μέραμετά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, με το οποίο εγκαινιάστηκε και επίσημα το καλοκαίρι.

    Πάντως η περυσινή σούπερ- πανσέληνος, στις 6 Μαΐου 2012, ήταν πιο θεαματική, καθώς η Σελήνη είχε πλησιάσει ακόμα περισσότερο, στα 353.500 χιλιόμετρα από τη Γη.

    Η επόμενη φορά που η πανσέληνος θα φτάσει σε παρόμοιο μέγεθος, θα είναι στις 10 Αυγούστου 2014, όταν η απόσταση Γης-Σελήνης θα είναι 353.800 χιλιόμετρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 June 2013 - 8:30:21 UTC