Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς θα γίνει η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
  • [02] Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να συνομιλούν με τον Εντ. Σνόουντεν
  • [03] Έως τις αρχές του 2014 οι διαπραγματεύσεις
  • [04] Π. Καψής: Στόχος να βγει, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, στον αέρα η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση
  • [05] Με δακρυγόνα και αντλίες νερού διέλυσαν συγκέντρωση 2.000 διαδηλωτών στην Άγκυρα
  • [06] Στους 27 οι νεκροί από ταραχές στο Σιντζιάνγκ της Κίνας
  • [07] Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση εναντίον δικαστή στο Πακιστάν
  • [08] Σημαντικό ορόσημο η ανακάλυψη 10.000 αστεροειδών και κομητών κοντά στη Γη
  • [09] Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τον Μινιολέ
  • [10] Υπέγραψε στη Βερόνα ο Λούκα Τόνι

  • [01] Πώς θα γίνει η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

    Το πράσινο φως για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, με βάση το νέο τρόπο ρύθμισης «Νέα Αρχή», που νομοθετήθηκε πρόσφατα, έδωσε με εγκύκλιό του ο Οργανισμός σε περίπου 370 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Οργανισμού στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει ανελλιπώς τις ασφαλιστικές τους εισφορές από την αρχή του χρόνου έως σήμερα. Με τη «Νέα Αρχή», ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και τις 31/12/2012, με έκπτωση στα Τέλη Καθυστέρησης, ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης.

    Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2013 και μετά θα πρέπει να τις καταβάλλουν πριν την ημερομηνία υπαγωγής τους στη ρύθμιση.

    Συγκεκριμένα, προβλέπεται έκπτωση 50% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 01/07/2013, έκπτωση 40% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2014, έκπτωση 35% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2015, έκπτωση 30% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2016 και έκπτωση 25% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2017, εφόσον, α) δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος ή β) έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις (ενεργές), αρκεί ο αριθμός των δόσεων που θα επιλεγεί να είναι μικρότερος ή ίσος των υπολειπόμενων δόσεων της προηγούμενης ρύθμισης .

    Το δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση «Νέα Αρχή» ασκείται άπαξ με αίτηση που υποβάλλεται σε οποιοδήποτε χρόνο, κατά τη διάρκεια της ισχύος της ρύθμισης δηλαδή έως τις 30/6/2017.

    Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

    [02] Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να συνομιλούν με τον Εντ. Σνόουντεν

    Η παραμονή του Έντουαρντ Σνόουντεν στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας ενισχύει τις υποψίες ότι ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας NSA ενδεχομένως να συνομιλεί με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, που τον θεωρούν "λαβράκι" το οποίο δεν θα πρέπει να χάσουν.

    Ακόμη και η "ξερή" διάψευση του Πούτιν χθες Τρίτη είναι αδύνατο να δώσει τέλος στις φήμες που θέλουν τον Σνόουντεν να μιλά στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες ανυπομονούν να μάθουν ό,τι δεν έχει μέχρι στιγμής αφήσει να διαρρεύσει.

    Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Μόσχα μπορεί ακόμη και να τον παραδώσει στις ΗΠΑ στο πλαίσιο μίας ψυχροπολεμικού τύπου ανταλλαγής, παρότι αυτό φαντάζει λιγότερο πιθανό αφού ο Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσής του για να αντιμετωπίσει την κατηγορία της κατασκοπείας στην πατρίδα του.

    ΗΡωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) δεν απάντησε άμεσα στο Ρόιτερς που ζήτησε κάποιο σχόλιο, αλλά ένας πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας--επί Σοβιετικής Ένωσης, όταν ήταν KGB-- είπε ότι η Μόσχα είναι απίθανο να χάσει την ευκαιρία υποθέτοντας ότι ο Σνόουντεν θα θέλει να συνεργαστεί.

    Ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του προέδρου Ομπάμα, δήλωσε ότι ο Πούτιν--επίσης πρώην σοβιετικός πράκτορας--θα αρπάξει την ευκαιρία.

    Η φημολογία περί ανάμειξης της FSB στην άφιξη του Σνόουντεν από το Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο την Κυριακή, όταν περί τους 24 πράκτορες με πολιτικά εντοπίστηκαν να ελέγχουν τον χώρο μετεπιβίβασης, κάποιες φορές, μάλιστα, συνοδευόμενοι από ένστολους αστυνομικούς.

    Ο πρεσβευτής του Ισημερινού στη Ρωσία Πατρίσιο Αλμπέρτο Τσάβες Ζαβάλα μετέβη στην ζώνη τράνζιτ σχεδόν αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Σνόουντεν. Στη συνέχεια οι πράκτορες και η αστυνομία μπλόκαραν την είσοδο μίας από τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου. Κάποιοι από αυτούς παρέμειναν εκεί όλη την νύχτα, μέχρι και την επόμενη μέρα.

    Αλλά δεν υπήρχε πουθενά ίχνος του Σνόουντεν, ο οποίος, όπως είπε ο Πούτιν χθες, παραμένει στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο.

    [03] Έως τις αρχές του 2014 οι διαπραγματεύσεις

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία ως τον Ιανουάριο του 2014 το αργότερο, μια προοπτική που θεωρείται ότι κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στο Βελιγράδι και τις αρχές του Κοσόβου για την εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων, ανακοίνωσε ο αρμόδιος για την Διεύρυνση ευρωπαίος επίτροπος Στέφαν Φίλε.

    Η σύσταση αυτή, που διατυπώθηκε κατά την σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, θα διαβιβαστεί ακολούθως στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, οι οποίοι θα λάβουν τη σχετική επίσημη απόφαση κατά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ανακοινώσουν και την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η οποία μπορεί να οριστεί είτε για τα τέλη του έτους, ή το αργότερο στις αρχές του 2014, είπαν διπλωματικές πηγές.

    [04] Π. Καψής: Στόχος να βγει, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, στον αέρα η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση

    Θέλουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αν είναι δυνατόν, να βγει στον αέρα η καινούργια δημόσια ραδιοτηλεόραση, δήλωσε μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

    «Στόχος είναι να αποκτήσουμε μια καλή δημόσια τηλεόραση, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών, να είναι χειραφετημένη από τις παρεμβάσεις οποιουδήποτε, κυβέρνησης ή κομμάτων, και να πάρει τον δρόμο της» σημείωσε ο υφυπουργός. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες ως προς τον ακριβή χρόνο λειτουργίας του νέου φορέα, καθώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επαρκώς για το θέμα.

    Είπε, τέλος, πως σύντομα θα είναι σε θέση να έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους και πως έχει παραλάβει σχέδιο για τη μορφή, που θα έχει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση από τον προκάτοχό του, αλλά η έκθεση της επιτροπής Αλιβιζάτου θα αποτελεί τη βάση για το σχέδιο της κυβέρνησης.

    [05] Με δακρυγόνα και αντλίες νερού διέλυσαν συγκέντρωση 2.000 διαδηλωτών στην Άγκυρα

    Οι μονάδες καταστολής της τουρκικής αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού τη νύχτα για να διαλύσουν τουλάχιστον 2.000 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Άγκυρα, ενώ προχώρησαν σε 16 συλλήψεις, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε στη συνοικία Ντικμέν, όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων της τάξης από την έναρξη, στις 31 Μαΐου, του κινήματος κατά της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης η οποία βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

    Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα πάνω σε οδική αρτηρία εμποδίζοντας την κυκλοφορία και ωθώντας την αστυνομία να διαλύσει το πλήθος, διευκρίνισαν τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Turk. Δεκαέξι διαδηλωτές συνελήφθησαν.

    Από την έναρξη των διαδηλώσεων, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους,τρεις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός,και 8.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με απολογισμό του συνδικάτου των τούρκων γιατρών.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] Στους 27 οι νεκροί από ταραχές στο Σιντζιάνγκ της Κίνας

    Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών κοντά στην όαση του Τουρπάν, στην περιοχή του Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας που κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Κινέζος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι 17 άνθρωποι- εννέα αστυνομικοί και οκτώ πολίτες- σκοτώθηκαν στην πόλη Λουκτσούν, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίξουν πυρ και σκοτώσουν δέκα πολίτες.

    Οι νέες ταραχές σημειώνονται δύο μήνες μετά τις ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτονομιστές της μουσουλμανικής και τουρκόφωνης μειονότητας του Ουιγούρων και τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι στα μέσα του Απριλίου.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση εναντίον δικαστή στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που είχε στόχο δικαστή, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά, σε επιχειρηματική συνοικία του Καράτσι σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. Την ευθύνη ανέλαβαν οι πακιστανοί ταλιμπάν, οι οποίοι επικαλέσθηκαν τις "αντιισλαμικές αποφάσεις του δικαστή εναντίον μαχητών".

    "Χρησιμοποιήσαμε βόμβα με τηλεχειρισμό για την επίθεση. Ο Μπακίρ εξέδωσε πολλές αντιισλαμικές αποφάσεις εναντίον των ανδρών μας", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν.

    Σύμφωνα με τις αρχές στο Καράτσι, βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση της συνοδευόμενης από αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Μακμπούλ Μπακίρ, ένα διακεκριμένο δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της επαρχίας Σιντ, ο οποίος στο παρελθόν εξέταζε υποθέσεις τρομοκρατίας.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Σημαντικό ορόσημο η ανακάλυψη 10.000 αστεροειδών και κομητών κοντά στη Γη

    Τα 10.000 έφθασαν πλέον τα ουράνια σώματα -αστεροειδείς και κομήτες- που έχουν ανακαλυφθεί ότι περνούν κοντά από τη Γη. Το ιστορικό ορόσημο επιτεύχθηκε με την ανακάλυψη του αστεροειδούς 2013 MZ5, όπως ανακοίνωσε η NASA, η οποία διαθέτει το ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης διαστημικών αντικειμένων κοντινών στη Γη (Near - Earth Object Program ή εν συντομία ΝΕΟ).

    «Η ανακάλυψη 10.000 αντικειμένων κοντά στη Γη αποτελεί σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προγράμματος ΝΕΟ Λίντλεϊ Τζόνσον. «Όμως, υπάρχουν τουλάχιστον δεκαπλάσια αντικείμενα που απομένει να εντοπιστούν, προτού καθησυχαστούμε ότι έχουμε βρει οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να πέσει στη Γη και να προξενήσει σημαντική ζημιά στους πολίτες του πλανήτη μας», πρόσθεσε.

    Το 98% των κοντινών στη Γη αντικειμένων έχουν ανακαλυφθεί από παρατηρητήρια της NASA. Ο Νο 10.000 στη σχετική λίστα, ο αστεροειδής 2013 MZ5, έχει μήκος περίπου 300 μέτρων και η τροχιά του δεν πλησιάζει πολύ τον πλανήτη μας, οπότε δεν θεωρείται δυνητικά απειλητικός. Ανακαλύφθηκε στις 18 Ιουνίου με το τηλεσκόπιο Pan-STARRS-1 στη Χαβάη.

    [09] Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τον Μινιολέ

    Ο Βέλγος γκολκίπερ, Σιμόν Μινιολέ, αποτελεί το τέταρτο απόκτημα της Λίβερπουλ στην καλοκαιρινή περίοδο. Οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του πρώην τερματοφύλακα της Σάντερλαντ, με τα αγγλικά δημοσιεύματα να υποστηρίζουν ότι αυτή κόστισε περίπου 11 εκατ. λίρες.

    Ο 25χρονος γκολκίπερ πέρασε χθες το πρωί με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τον σύλλογο του Μερσεϊσάιντ, όντας ο τέταρτος παίκτης που εντάσσεται στο δυναμικό του μετά τους Κόλο Τουρέ, Λουίς Αλμπέρτο και Ιάγκο Άσπας.

    [10] Υπέγραψε στη Βερόνα ο Λούκα Τόνι

    Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Λούκα Τόνι στη Βερόνα και ο έμπειρος επιθετικός ελπίζει ότι θα ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό.

    Ο 36χρονος Ιταλός φορ είχε μια καλή σεζόν με τη φανέλα της Φιορεντίνα, αλλά οι «βιόλα» δεν θέλησαν να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους και η Βερόνα, που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται και πάλι στη «Serie A», ήρθε σε συμφωνία μαζί του για συμβόλαιο ενός έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 June 2013 - 8:30:22 UTC