Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με τον αγωγό ΤΑΡ"
  • [02] Στην Αθήνα ο Β. Σόιμπλε στις 18 Ιουλίου
  • [03] Κλειστός για δεύτερη ημέρα ο Πύργος του Άιφελ, λόγω απεργίας
  • [04] Ο Κ. Τασούλας πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής»
  • [05] Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μ. Αλέξανδρου
  • [06] Σ. Κεδίκογλου: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

  • [01] "Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με τον αγωγό ΤΑΡ"

    Στις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας που συνδέονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας με την Κοινοπραξία του αγωγού.

    Η επίσημη τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε απόψε στην Αθήνα, ωστόσο η τελική απόφαση για την κατασκευή του αγωγού αναμένεται την Παρασκευή από την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν που θα τροφοδοτήσει τον αγωγό. Όλα δείχνουν ότι η απόφαση θα είναι υπέρ του ΤΑΡ, ο οποίος θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και υποθαλάσσιου αγωγού στην Αδριατική, ωστόσο επίσημη ενημέρωση δεν έχει δοθεί ακόμη. Ήδη πάντως ανακοινώθηκε ότι απορρίφθηκε το ανταγωνιστικό σχέδιο του αγωγού Ναμπούκο.

    Από την πλευρά της Κοινοπραξίας του ΤΑΡ, ο διευθύνων σύμβουλος Kjetil Tungland ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη συνεργασία και στάθηκε ιδιαίτερα στην υποστήριξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, της Βουλής και των συναρμόδιων υπουργείων. Η συμφωνία, όπως επεσήμανε, αποτελεί τη σταθερή βάση για την υλοποίηση της επένδυσης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού, ενώ σημείωσε ότι προσβλέπει σε πολυετή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

    [02] Στην Αθήνα ο Β. Σόιμπλε στις 18 Ιουλίου

    Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 18 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσκεκλημένος του ομολόγου του Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος, μιλώντας σε Επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου.

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χαιρέτισε την συγκρότηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι το Βερολίνο θα τη στηρίξει με κάθε μέσο στο μεταρρυθμιστικό της έργο υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι και αυτή θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

    [03] Κλειστός για δεύτερη ημέρα ο Πύργος του Άιφελ, λόγω απεργίας

    Ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός για δεύτερη συνεχή ημέρα καθώς συνεχίστηκε η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων με αίτημα αυξήσεις μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, παρότι τουρίστες σχημάτισαν "μάταια" ουρές στην είσοδό του.

    Χιλιάδες επίδοξοι επισκέπτες του πιο διάσημου έργου του Γουστάβου Άιφελ, που ήλπιζαν να δουν την πόλη από ψηλάδεν έχουν μπορέσει να ανέβουν στον Πύργο από το πρωί της Τρίτης, όταν το προσωπικό κήρυξε απεργία λόγω της διένεξης με την εταιρεία που διαχειρίζεται το μνημείο, για μισθολογικά θέματα αλλά και για τη συντήρηση του μνημείου.

    [04] Ο Κ. Τασούλας πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

    Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναλαμβάνει ο βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

    Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιάννης Μιχελάκης ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών.

    [05] Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μ. Αλέξανδρου

    Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μέγα Αλέξανδρου θα βαδίσουν τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη χώρα μας.

    Η πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ), Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, διοργανώτρια του πολιτιστικού περιπάτου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές απ' όλο τον κόσμο, θα επισκεφθούν την Σχολή Αριστοτέλους, στην περιοχή Ισβόρια της Νάουσας, όπου δίδαξε ο Αριστοτέλης τον Μέγα Αλέξανδρο. Θα επισκεφθούν, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα και την Ουρανούπολη, όπου θα κάνουν τον περίπλου το Αγίου Όρους με καραβάκια.

    Στις 8 Ιουλίου θα γίνει υποδοχή των μελών της ΠΑΔΕΕ από τις πρυτανικές αρχές στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, όπου, όπως τόνισε η κ. Σφενδόνη-Μέντζου, θα συζητηθεί πώς μπορούν οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές να βοηθήσουν στο ?άνοιγμα? του ΔΙΚΑΜ, προκειμένου, άνθρωποι απ? όλο τον κόσμο να έρθουν στα χώματα του Αριστοτέλη και να διδαχθούν τη φιλοσοφία του.

    Σημειώνεται ότι από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 9η Γενική Συνέλευση της ΠΑΔΕΕ στην Αθήνα και στις 8 και 9 Ιουλίου φόρουμ στη Θεσσαλονίκη με θέμα ?Επενδυτικές Ευκαιρίες και Εμπόριο στην Ελλάδα?.

    [06] Σ. Κεδίκογλου: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

    «Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτιών στο λιμάνι του Πειραιά.

    Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότιο πρωθυπουργός πανικόβλητος από τις συνεχείς αποτυχίες της πολιτικής του success story ψάχνει εναγωνίως ευκαιρίες για να προβάλει μία πλαστή εικόνα αισιοδοξίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 June 2013 - 18:30:24 UTC