Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με υπόμνημα η κατάθεση Γ. Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική
  • [02] Αλ. Τουρκολιάς: Αναγκαία η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για την υποδοχή επενδύσεων στην Ελλάδα
  • [03] Στις 17 Ιουλίου φθάνει η τρόικα στην Κύπρο για την πρώτη αξιολόγηση
  • [04] Alpha Bank: Η φοροδιαφυγή, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας
  • [05] Ο Κόλπος του Μεξικού μπορεί να αποκτήσει μια "νεκρή ζώνη" πρωτοφανούς έκτασης το 2013
  • [06] Ο Ισκο ανακοινώθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης
  • [07] Ο Λάρι Μπερντ επέστρεψε στην προεδρία των Πέισερς

  • [01] Με υπόμνημα η κατάθεση Γ. Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική

    Με υπόμνημα εννέα σελίδων και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία επέλεξε να καταθέσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Τις επόμενες ημέρες η Προανακριτική Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της για την υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των μελών της εκτιμά ότι με την κατάθεση του κ. Παπακωνσταντίνου έχει συμπληρωθεί ο κύκλος κατάθεσης των μαρτύρων.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να καταθέσει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς θεωρεί ότι, από την πραγματογνωμοσύνη της Ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στο επίμαχο usb με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, έχουν προκύψει νέα στοιχεία που δεν έχουν διερευνηθεί.

    [02] Αλ. Τουρκολιάς: Αναγκαία η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για την υποδοχή επενδύσεων στην Ελλάδα

    Την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλικού για την υποδοχή επενδύσεων περιβάλλοντος, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλ. Τουρκολιάς κατά την τελετή εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών της Τράπεζας, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της.

    Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο κ. Τουρκολιάς κατά το "άνοιγμα" της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, η ανακεφαλαιοποίηση θέτει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε μια νέα πορεία και οι τράπεζες καλούνται να συμβάλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «η χώρα χρειάζεται να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

    Το στοίχημα είναι πώς θα προσελκύσουμε ξένους και Έλληνες επενδυτές, δημιουργώντας ένα φιλικό για την υποδοχή επενδύσεων περιβάλλον».

    [03] Στις 17 Ιουλίου φθάνει η τρόικα στην Κύπρο για την πρώτη αξιολόγηση

    Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στην Κεντρική Τράπεζα και στο Υπουργείο Οικονομικών εν αναμονή της άφιξης της τρόικας, στις 17 Ιουλίου, για την πρώτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου.

    Τα κλιμάκια των δανειστών, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αναμένεται να είναι πολυμελή, έχουν προγραμματίσει επαφές μέχρι και το τέλος Ιουλίου.

    Ωστόσο, δεν αποκλείεται να παρατείνουν την παραμονή τους, αν τα πρώτα αποτελέσματα των συναντήσεών τους δεν είναι ικανοποιητικά.

    [04] Alpha Bank: Η φοροδιαφυγή, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας

    «H αδυναμία είσπραξης των εσόδων του κράτους από φόρους και εισφορές και η διαφαινόμενη διογκωμένη τάση άρνησης πληρωμών από μια μεγάλη μερίδα φορολογουμένων και ασφαλισμένων, αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και κοινωνία», εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

    [05] Ο Κόλπος του Μεξικού μπορεί να αποκτήσει μια "νεκρή ζώνη" πρωτοφανούς έκτασης το 2013

    Ο Κόλπος του Μεξικού μπορεί να αποκτήσει φέτος μια "νεκρή ζώνη" --όπου θαλάσσια ζωή δεν μπορεί να υπάρχει λόγω της έλλειψης οξυγόνου --μεγέθους ρεκόρ εξαιτίας της εμφάνισης σημαντικής ρύπανσης αγροτικής προέλευσης, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.

    Η Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ προβλέπει ότι αυτή η ζώνη μπορεί να επεκταθεί σε τουλάχιστον 22.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή το αντίστοιχο της επιφάνειας της πολιτείας του Νιού Τζέρσι, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

    Η ποσότητα του οξυγόνου στο νερό είναι ιδιαίτερα μικρή ή ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα η θαλάσσια πανίδα στην ευρεία πλειοψηφία της --κυρίως τα οστρακόδερμα και τα ψάρια-- να μην μπορεί να επιβιώσει σε αυτές τις ζώνες.

    Οι περιοχές αυτές σχηματίζονται από υπερβολική συγκέντρωση ρύπων που προέρχονται από αγροτικά λιπάσματα, των οποίων η συγκέντρωση εξαρτάται από τις καθιζήσεις, τους ανέμους και τις θερμοκρασίες. Οι ζώνες αυτές που δεν έχουν ζωή στον Κόλπο του Μεξικού "πλήττουν ψαρότοπους εθνικής εμπορικής σημασίας και απειλούν την οικονομία της περιοχής", υπογραμμίζει η ΝΟΑΑ.

    [06] Ο Ισκο ανακοινώθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης

    Οριστικά στη Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ίσκο.

    Ο 21χρονος Ισπανός διεθνής μέσος της Μάλαγα αποτελεί προσωπική επιλογή του Ζινεντίν Ζιντάν και αποκτήθηκε έναντι περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ.

    Την ολοκλήρωση της μεταγραφής ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των «μερένχες», Φλορεντίνο Πέρες: «Ο Ισκο είναι παίκτης της Ρεάλ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.» Ο Πέρες πρόσθεσε πως ο Ισκο θα παρουσιαστεί επίσημα εντός της επόμενης εβδομάδας.

    [07] Ο Λάρι Μπερντ επέστρεψε στην προεδρία των Πέισερς

    Eπιστρέφει ο Λάρι Μπερντ στην προεδρία των Πέισερς. Ο Μπερντ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Οταν τελείωσε την καριέρα του ασχολήθηκε με την προπονητική, όπου επίσης διέπρεψε, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διοίκηση, αναλαμβάνοντας την προεδρία της ομάδας της Ιντιάνα. Το περασμένο καλοκαίρι λόγοι υγείας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την ενασχόληση του με το αγαπημένο του άθλημα.

    Ο «θρύλος» των Μπόστον Σέλτικς ξεπέρασε τα προβλήματα στην πλάτη και στον ώμο και ο ιδιοκτήτης των Πέισερς, Χερμπ Σάιμον, ανακοίνωσε χθες ότι επιστρέφει στα καθήκοντα του προέδρου της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπερντ είναι ο μοναδικός στο ΝΒΑ, που αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης, προπονητής και παράγοντας, το 2012 για το έργο του στους Ιντιάνα Πέισερς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 June 2013 - 8:30:22 UTC