Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη 44χρονος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Κρανίδι
  • [02] Ι. Κωστόπουλος: Αν δεν κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της χώρας, η προσαρμογή μπορεί να αποδειχθεί εύθραυστη

  • [01] Συνελήφθη 44χρονος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Κρανίδι

    Άνδρας 44 χρόνων συνελήφθη χθες στο Κρανίδι Αργολίδας, για ληστεία και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, έτοιμου για πυροδότηση.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από εξιχνίαση ληστείας, που είχε διαπράξει ο 44χρονος στις 9 Δεκεμβρίου 2012 στον Πειραιά, πήγαν στο σπίτι του στο Κρανίδι και τον συνέλαβαν. Κατά τη σύλληψή του, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι κι έμειναν έκπληκτοι, αφού βρήκαν και κατέσχεσαν, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από εκρηκτική ύλη ακαριαίας θρυαλίτιδας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με βραδύκαυστο φυτίλι, έναν γεμιστήρα αυτόματου πολεμικού όπλου τύπου G3 καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

    [02] Ι. Κωστόπουλος: Αν δεν κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της χώρας, η προσαρμογή μπορεί να αποδειχθεί εύθραυστη

    «Οι πρώτες ενδείξεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας διαφαίνονται ήδη και αναμένεται να ισχυροποιηθούν προοδευτικά, καθώς θα λαμβάνονται μέτρα αναπτυξιακού σκοπού. Ωστόσο, η περίοδος 2013-2014 χαρακτηρίζεται ως η κρισιμότερη καμπή της ελληνικής οικονομίας. Η απεμπλοκή της χώρας από την κρίση χρέους και η επιστροφή της σε τροχιά αναπτύξεως, καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση της προσαρμογής, συνοδευόμενης όμως με τον μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα, ώστε να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα η δημοσιονομική εξυγίανση» ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Alpha Bank, Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της.

    «Απαιτείται η ολοκλήρωση του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμού του παραγωγικού ιστού της χώρας, που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της οικονομίας. Για τον σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση, η προσαρμογή είναι δυνατόν να αποδειχθεί εύθραυστη και να υπονομευθεί η προσπάθεια, με σοβαρές συνέπειες για την ελληνική οικονομία» τόνισε ο κ. Κωστόπουλος.

    Αναφερόμενος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, επισήμανε ότι «όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποιήσεως των τραπεζών, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποτελείται από λίγους, αλλά ισχυρότερους ομίλους, επαρκώς κεφαλαιοποιημένους, και από μερικές υγιείς μικρές τράπεζες. Τα μερίδια αγοράς των τραπεζών, που θα προκύψουν, διασφαλίζουν τον ανταγωνισμό, ενώ θα επιτρέψουν στις τράπεζες να επωφεληθούν από τις οικονομίες κλίμακoς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 June 2013 - 14:30:25 UTC