Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα - Όλα τα ανοιχτά θέματα στην ατζέντα
  • [02] Επτά νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο
  • [03] Μπατσελέτ και Λονγκέιρα αναδείχθηκαν υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στη Χιλή

  • [01] Νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα - Όλα τα ανοιχτά θέματα στην ατζέντα

    Επανέρχονται σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας για τη συνέχιση του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, με την κυβέρνηση να επιζητεί να έχουν ολοκληρωθεί τα κείμενα του Μνημονίου και να έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, «ανοίγει ο δρόμος» για τη μεγάλη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, η οποία, όμως, θα εκταμιεύεται σε «δόσεις», ανάλογα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων. Παράλληλα, θα μπορέσει να συνεδριάσει και το ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει το 1,8 δισ. που αναλογεί στο Ταμείο.

    Ειδάλλως, εάν τον Αύγουστο διαπιστωθεί, από το ΔΝΤ, ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2013- 2014, θα αναγκαστεί, βάσει του καταστατικού του, να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και να εγείρει θέμα νέου «κουρέματος» του δημοσίου χρέους, κάτι που ουδόλως επιθυμεί η Γερμανία.

    Σε αυτό το πλαίσιο, του «αγώνα δρόμου», που αρχίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, θα συγκληθείσήμερα στις 12 το μεσημέρι, ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό το οικονομικό επιτελείο. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν τα μέλη της κυβέρνησης που προέκυψαν από τον πρόσφατο ανασχηματισμό και εμπλέκονται με την τρόικα, και ειδικότερα: ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Υγείας, Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή.

    Στη συνέχεια, στις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι, στις 7.30 το βράδυ αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην «κορυφή» των νέων διαπραγματεύσεων βρίσκεται το θέμα της διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, άλλωστε συνδέεται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, η οποία έχει ήδη εκταμιευθεί

    [02] Επτά νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 600 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν την Κυριακή στην Αίγυπτο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

    Πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν σε πόλεις νότια του Καΐρου. Δύο ακόμα σκοτώθηκαν εξαιτίας πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε προάστιο της πρωτεύουσας, αναφέρουν ιατρικές πηγές. Εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στο κτίριο ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

    Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, ανέφερε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας τραυματισμών που έφεραν από σκάγια καραμπίνας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, 613 άτομα τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των συγκρούσεων.Την Κυριακή, εκατομμύρια διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μόρσι.

    Επιμέλεια: Φ.Καμπάση

    [03] Μπατσελέτ και Λονγκέιρα αναδείχθηκαν υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στη Χιλή

    Την υποψηφιότητα της κεντροαριστερά στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο, κέρδισε η πρώην πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, κατά τη διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.

    Στην αντίπαλη πλευρά ο πρώην υπουργός Οικονομίας της χώρας, Πάμπλο Λονγκέιρα, κέρδισε το χρίσμα του συντηρητικού συνασπισμού Alianza, επικρατώντας του πρώην υπουργού Άμυνας, Αντρές Αλαμάντ.

    Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στις 17 Νοεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, ενώ ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, εφόσον όποιος καταλάβει την πρώτη θέση δεν συγκεντρώσει πάνω από τις μισές ψήφους. Ο νικητής των εκλογών θα αναλάβει καθήκοντα τον Μάρτιο του 2014.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Λονγκέιρα αναμένεται να αντιμετωπίσει μια σκληρή μάχη ενάντια στη Μπατσελέτ, η δημοτικότητα της οποίας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2013 - 4:30:21 UTC