Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυνατότητες στα κοιτάσματα Ιονίου και Κρήτης διαπιστώνει η PGS
  • [02] Ο Ομπάμα προσπαθεί να αμβλύνει τις ανησυχίες της Μέρκελ για τις παρακολουθήσεις
  • [03] Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ανθρώπινο ήπαρ από βλαστοκύτταρα
  • [04] Ο οίκος Standard and Poor's αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου
  • [05] Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκδοση του Σνόουντεν αν αυτός εισέλθει στη Βολιβία
  • [06] «Δύο κόσμους έχει η ψυχή μου», μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο από τη Χ. Αλεξίου και τους «Nouveau Sextet»

  • [01] Δυνατότητες στα κοιτάσματα Ιονίου και Κρήτης διαπιστώνει η PGS

    "Δεδομένων των πολλά υποσχόμενων περιοχών της Μεσογείου και του ενθουσιασμού που επικρατεί, οι θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης που θα παραχωρηθούν για έρευνες υδρογονανθράκων, δείχνουν να έχουν μεγάλες δυνατότητες".

    Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η νορβηγική εταιρία PGS, που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές και διαθέτει, όπως ανακοίνωσε χθες και το ΥΠΕΚΑ, στους ενδιαφερόμενους τα πρώτα (fast track) συμπεράσματα από την αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες. Σημειώνεται ότι, η πλήρης επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2013, με Ιανουάριο του 2014.

    Στόχος των ερευνών, επισημαίνει η PGS, είναι η κατανόηση των δομών και ο εντοπισμός πετρελαϊκών συστημάτων, ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμού από το ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση περιοχών για έρευνα που αναμένεται στα μέσα του 2014. Με την αξιολόγηση των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες, οι πετρελαϊκές εταιρίες σταθμίζουν τις πιθανότητες ανεύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς παραχωρήσεων για να προχωρήσουν στη συνέχεια στις επενδύσεις που απαιτούνται για ερευνητικές γεωτρήσεις και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, εφόσον εντοπισθούν.

    [02] Ο Ομπάμα προσπαθεί να αμβλύνει τις ανησυχίες της Μέρκελ για τις παρακολουθήσεις

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να αμβλύνει τις ανησυχίες της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ έπειτα από τις αποκαλύψεις για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες το βράδυ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, "ο πρόεδρος διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπ΄όψιν τις ανησυχίες των ευρωπαίων συμμάχων και εταίρων" της Ουάσινγκτον. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες θα συναντηθούν τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσουν με λεπτομέρειες τα θέματα αυτά.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Aμερικανός πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσαν ότι ομάδα Αμερικανών και Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων θα συγκληθεί "από τις 8 Ιουλίου" για την ανταλλαγή πληροφοριών επί του αμερικανικού προγράμματος παρακολούθησης Prism που αφορά και Ευρωπαίους πολίτες.

    Νωρίτερα χθες, στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωνε ότι οι Ευρωπαίοι αποδέχθηκαν χθες την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου στις 8 Ιουλίου, παράλληλα με τη σύγκληση των ομάδων εργασίας ευρωπαίων και αμερικανών εμπειρογνωμόνων για την εξέταση των θεμάτων της ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

    Επιμέλεια:Ε. Κωτσάκη

    [03] Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ανθρώπινο ήπαρ από βλαστοκύτταρα

    Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν για πρώτη φορά στο εργαστήριο ένα μικρό ανθρώπινο ήπαρ από βλαστικά κύτταρα του δέρματος και του αίματος. Το επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής δίνει ελπίδες ότι στο μέλλον θα υπάρξει μια εναλλακτική πηγή οργάνων, με δεδομένη τη σημερινή έλλειψη δωρητών για μεταμόσχευση.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τακαμόρι Τακέμπε της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το "Science", ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν μέσα σε ένα πειραματόζωο (ποντίκι) ιστό που μοιάζει πολύ με εκείνον του ανθρώπινου ήπατος.

    Η τεχνική πρέπει πλέον να δοκιμαστεί και σε ανθρώπους. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι στο μέλλον η μεταμόσχευση κατά χιλιάδες τέτοιων κυττάρων σε ανθρώπους θα θεραπεύει τις χρόνιες ασθένειες του ήπατος. Τα νέα κύτταρα θα ενσωματώνονται στο κατεστραμμένο όργανο και θα αποκαθιστούν τη λειτουργία του, χωρίς να χρειάζεται να γίνεται μεταμόσχευση νέου οργάνου. Όμως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμα (τουλάχιστον δέκα), προτού γίνει πραγματικότητα η κλινική εφαρμογή της μεθόδου, αφού πρώτα οι γιατροί βεβαιωθούν ότι η μέθοδος δεν έχει επικίνδυνες παρενέργειες (π.χ. πρόκληση καρκίνου).

    [04] Ο οίκος Standard and Poor's αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's επανέφερε στο CCC με θετικό πρόσημο τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής κρατικών ομολόγων ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ με ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.

    Ο οίκος, ο οποίος είχε υποβαθμίσει την Κύπρο σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας στις 28 Ιουνίου, αναβάθμισε παράλληλα τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε C από SD.

    Οι Standard and Poor's, εκτιμούν ότι ελαφρύνθηκαν οι άμεσες πιστωτικές πιέσεις, αλλά θεωρούν ότι οι δυσκολίες παραμένουν.

    [05] Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκδοση του Σνόουντεν αν αυτός εισέλθει στη Βολιβία

    Η Ουάσινγκτον ζήτησε από τη Βολιβία την έκδοση του φυγά πρώην τεχνικού της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν, σε περίπτωση που εισέλθει στη χώρα αυτή, δήλωσε ο βολιβιανός υπουργός Εξωτερικών Νταβίντ Τσοκεχουάνκα.Το βολιβιανό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ωστόσο ότι στην περίπτωση αυτή, θα απέρριπτε το συγκεκριμένο αίτημα. "Πρόκειται για ένα απροσδόκητο, αβάσιμο, παράνομο και προκλητικό αίτημα έκδοσης που θα απορριφθεί αμέσως και κατηγορηματικά", αναφέρει η ανακοίνωση.

    "Οι ΗΠΑ μας διαβίβασαν ρηματική διακοίνωση στην οποία ζητούν την έκδοση του πολίτη Εντουαρντ Σνόουντεν σε περίπτωση που αυτός βρεθεί στο βολιβιανό έδαφος", είχε δηλώσει ο βολιβιανός υπουργός όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Telesur.Ωστόσο ο επικεφαλής της βολιβιανής διπλωματίας δεν διευκρίνισε πότε έλαβε τη ρηματική διακοίνωση. "Μού τη διαβίβασαν σήμερα το πρωί. Ακόμη δεν την έχω διαβάσει εκτενώς"."Οι ΗΠΑ νόμισαν ότι ο Σνόουντεν ήταν μέσα στο αεροσκάφος του προέδρου Εβο Μοράλες και οι ευρωπαϊκές χώρες ενήργησαν ακολούθως", πρόσθεσε.

    Το αεροπλάνο του βολιβιανού προέδρου προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο του Ελ Αλτο, κοντά στην Λα Πας, αργά την Τετάρτη στις 23.39΄τοπική ώρα (Πέμπτη 06.39' ώρα Ελλάδος) έπειτα από ένα ταραχώδες ταξίδι και μια αναγκαστική ενδιάμεση στάση στη Βιέννη. Η Βολιβία που φέρεται να συμπεριλαμβάνεται στις 21 χώρες στις οποίες να είχε ζητήσει άσυλο ο νεαρός Αμερικανός, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει αίτημα χορήγησης ασύλου από τον Σνόουντεν.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] «Δύο κόσμους έχει η ψυχή μου», μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο από τη Χ. Αλεξίου και τους «Nouveau Sextet»

    Ένα ταξίδι σε Δύση και Ανατολή ήταν η συναυλία που έδωσε στο κατάμεστο Ηρώδειο η Χάρις Αλεξίου με τη μουσική μπάντα «Nouveau Sextet» χθες το βράδυ. Για περισσότερες από δυόμιση ώρες η μεγάλη ερμηνεύτρια παρουσίασε τραγούδια από τη νέα της δουλειά "η Τρίπλα", που είναι και το κύκνειο άσμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της, δοσμένα με ένα καινούριο τρόπο και με μια τζαζ διάθεση.

    Μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, ότι μας έκανε να την αγαπήσουμε και ό,τι μας ένωσε μαζί της, μας ταξίδεψαν στο σύγχρονο και το παραδοσιακό τραγούδι, αφού όπως είπε η Χάρις Αλεξίου, "δύο κόσμους έχει η ψυχή μου, Δύση και Ανατολή".

    "Να μη μας πάρει από "κάτω" το Ηρώδειο, γιατί εγώ είμαι Τσιγγάνα καρδιά και θέλω να νιώσω έτσι απόψε" προέτρεψε το κοινό η αγαπημένη μας Χαρούλα, αφιέρωσε την συναυλία στους μουσικούς της ΕΡΤ, ευχαρίστησε τον Γιώργο Λούκο και το μουσικό ταξίδι ξεκίνησε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 July 2013 - 8:30:22 UTC