Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα
  • [02] "Όχι" Βενιζέλου σε τρόικα για νέα δημοσιονομικά μέτρα
  • [03] Την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε
  • [04] Η αντίδραση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση

  • [01] Αλ.Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονάχα η δύναμη της ανατροπής. Είναι η δύναμη της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, δημοκρατίας και προκοπής». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

    Συνεχίζοντας για τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ξέρουμε το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, αυτούς που σιγά - σιγά ωθούνται στα όρια της φτώχειας, τους άνεργους, τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «είναι μια κυβέρνηση συνενοχής και συναυτουργίας». Και πρόσθεσε: «Είναι συρραφή ιδιοτελών επιδιώξεων, είναι προσυπογραφή απεμπόλησης αρχών και στρατηγικής, από το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου κυρίως. Είναι μια κυβέρνηση όμηρος μιας τραγικής, καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής».

    Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του τον κ. Βενιζέλο για να μην πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ». Μάλιστα, όπως τόνισε, «η κυβέρνηση των Μνημονίων παραπαίει. Τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. Μόνο που όσο περνάν οι μέρες τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Τόσο διαλύεται η κοινωνική συνοχή. Καταστρέφεται η παραγωγική βάση. Βουλιάζει η οικονομία. Συρρικνώνεται η δημοκρατία».

    Παράλληλα, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «αναρωτιέται κανείς πόσες φορές θα ξαναβρεθούμε μπροστά στον ίδιο και τον ίδιο εκβιασμό», ότι δηλαδή «η Ελλάδα πρέπει να πάρει και άλλα μέτρα, να κόψει και άλλο μισθούς και συντάξεις, να κλείσει νοσοκομεία και σχολεία, να πετάξει ανθρώπους στον δρόμο, για να πάρει την επόμενη δόση». Και συμπλήρωσε: «Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό για πάντα. Νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του».

    [02] "Όχι" Βενιζέλου σε τρόικα για νέα δημοσιονομικά μέτρα

    Άδικη θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για την Ελλάδα και τους Έλληνες που καταβάλουν πολλές προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση, την εντύπωση που δημιουργείται κάθε φορά που η τρόικα επισκέπτεται την Ελλάδα, καθώς αναδεικνύονται μόνο τα ανοιχτά ζητήματα και τα προβλήματα.

    Ο κ. Βενιζέλος έκανε τη σχετική υπογράμμιση κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους επικεφαλής της τρόικας, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με όλα τα επιμέρους υπουργεία.

    Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους, «ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι επισκέψεις της τρόικας να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας και οι προοπτικές που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και όχι να αναδεικνύονται μόνο τα ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου».

    Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε επίσης «στη θεμελιώδη θέση πως ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ετέθη ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων».

    [03] Την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε

    Η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει επιτύχει "αξιοσημείωτη πρόοδο" με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι αυτό καταδεικνύεται από τα εξακριβωμένα οικονομικά δεδομένα από την Ελλάδα.

    Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι είναι "βαθιά πεπεισμένος" ότι η έκθεση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα της "τρόικας" των διεθνών δανειστών ?η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την συνάντησή τους την Δευτέρα στις Βρυξέλλες θα είναι θετική και εξέφρασε επίσης την "πεποίθηση" ότι η Ελλάδα "βρίσκεται στον δρόμο της επιτυχίας" και θα "συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση".

    Η πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία δεν θα προκαλέσει μια νέα κρίση στην ευρωζώνη, πρόσθεσε εξάλλου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    "Δεν πιστεύω ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα κρίση του ευρώ", υπογράμμισε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίντος στο Βερολίνο.

    [04] Η αντίδραση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση

    «Την ώρα που ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, με την υπογραφή επτά υπουργών το σχέδιο νόμου για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Από τη λίστα των υπογραφών λείπει, όμως, η υπογραφή του πλέον υπεύθυνου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

    Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το «μαύρο» που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας».

    Ενώ σημειώνουν πως «μοναδικό νέο στοιχείο της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι «η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων», στην οποία αιτιολογούνται?οι αμαρτίες της ΕΡΤ: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξυγιαίνεται ένα από τα πιο σπάταλα ΝΠΙΔ του Δημοσίου Τομέα, με αποτέλεσμα οι ευεργετικές συνέπειες να είναι μεγάλες και απροσδιόριστες ακόμα». Ούτε λέξη ασφαλώς για τη νέα «μαύρη τρύπα» τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στον κρατικό προϋπολογισμό το «λουκέτο» στην ΕΡΤ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 July 2013 - 20:30:24 UTC