Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Δημόσιο
  • [02] Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο
  • [03] Η ΕΚΤ αποδέχεται εκ νέου κυπριακά κρατικά αξιόγραφα ως εγγυήσεις
  • [04] Φιλικά προετοιμασίας με Λίβερπουλ και Βαλένθια "έκλεισε" ο Ολυμπιακός
  • [05] Χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο η ελληνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης

  • [01] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Δημόσιο

    Νέο γύρο διαπραγματεύσεων - και για το Δημόσιο - θα έχει αύριο η κυβέρνηση με τους επικεφαλής της τρόικας, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις συζητήσεις.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε».

    Σημειώνεται, ότι πριν από λίγο αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, που μετείχαν, επί τρίωρο, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    [02] Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

    Δύο άνθρωποι έχασαν απόψε τη ζωή τους και 70 τραυματίστηκαν στα περίχωρα της πλατείας Ταχρίρ στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιπολιτευόμενων στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε την Τετάρτη το βράδυ από τον στρατό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Σύμφωνα με την ίδια, οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο εκστρατείας που βρίσκεται στην πλατεία αυτή της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

    Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο βόρειο Σινά στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

    Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα, πρόσθεσε η τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

    Την ίδια ώρα ιατρικές πηγές δήλωσαν ότι συνολικά πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από επιθέσεις ενόπλων στην πόλη Ελ Αρίς του βορείου Σινά.Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους την ώρα που φρουρούσαν ένα κυβερνητικό κτίριο, ένα σημείο ελέγχου στο νότιο τμήμα της πόλης και το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι επιθέσεις αυτές ήταν συντονισμένες και έγιναν σε αντίδραση για την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό.

    Στο μεταξύ σήμερα τα ξημερώματα ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε από ταυτόχρονη επίθεση με ρουκέτα και με πυροβόλα όπλα ισλαμιστών μαχητών σε θέσεις της αστυνομίας και του στρατού στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με ιατρική πηγή. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν επίσης δύο στρατιώτες σε σημείο ελέγχου του στρατού στην Αλ Γκούρα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

    Παράλληλα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου απελευθέρωσε απόψε τον Σάαντ αλ Κατάτνι, επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, το οποίο είναι ο πολιτικός βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων, και τον αναπληρωτή ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Ράσιντ Μπαγιούμι. Την Τετάρτη το βράδυ ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και προχώρησε στην συνέχεια σε συλλήψεις στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων, από τους κόλπους των οποίων προέρχεται ο Μόρσι.

    Το ΜΕΝΑ διευκρίνισε ότι ο Κατάτνι και ο Μπαγιούμι έμειναν υπό κράτηση για δύο ημέρες και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η εισαγγελία "βεβαιώθηκε για τον τόπο κατοικίας τους στο πλαίσιο μιας έρευνας για υποκίνηση σε φόνο" διαδηλωτών, μετά τον θάνατο την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οκτώ διαδηλωτών που εξαπέλυσαν επίθεση στην έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Μοκάταμ, προάστιο του Καΐρου.

    [03] Η ΕΚΤ αποδέχεται εκ νέου κυπριακά κρατικά αξιόγραφα ως εγγυήσεις

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχεται εκ νέου τα κυπριακά κρατικά αξιόγραφα ως εγγυήσεις για να προβαίνει σε αναχρηματοδοτήσεις, μετά την αναβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, αίροντας την αναστολή που είχε αποφασίσει προσωρινά. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έλαβε υπόψη του την αναβάθμιση της αξιολόγησης [του αξιόχρεου] της Δημοκρατίας της Κύπρου μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, την 1η Ιουλίου 2013 των συναλλαγών που είχε προηγουμένως ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών της χώρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης.

    «Υπό το φως των μεταβολών της αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι τα αξιόγραφα που εκδίδει ή εγγυάται καθ' ολοκληρίαν η Δημοκρατία της Κύπρου θα συνιστούν εκ νέου αποδεκτές εγγυήσεις για τις αγοραπωλησίες στο πλαίσιο του Ευρωσυστήματος [που εντάσσονται στην άσκηση] νομισματικής πολιτικής», ανέφερε η ΕΚΤ. «Η απόφαση αυτή ισχύει για όλα τα υφιστάμενα και νέα αξιόγραφα (. . .) και θα τεθεί σε ισχύ την 5η Ιουλίου 2013 με σχετική νομική πράξη, η οποία θα καθορίζει επίσης τις απομειώσεις της ονομαστικής αξίας οι οποίες είναι εφαρμοστέες στους πόρους αυτούς», διευκρίνισε η ΕΚΤ.

    Ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Κύπρου σε CCC+, από τη βαθμίδα της επιλεκτικής χρεοκοπίας στην οποία την είχε τοποθετήσει προηγουμένως, μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής αξιόγραφων που ο οίκος αξιολόγησης θεώρησε ότι ήταν αναγκαστική.

    Η ΕΚΤ είχε προσωρινά πάψει να δέχεται το κρατικό χρέος της Κύπρου ως εγγύηση για να προχωρά σε χρηματοδοτικές πράξεις μετά την ανακοίνωση του S&P ότι τοποθετούσε την Κύπρο στη βαθμίδα της επιλεκτικής χρεοκοπίας μετά την εξαγγελία της ανταλλαγής των ομολόγων.

    [04] Φιλικά προετοιμασίας με Λίβερπουλ και Βαλένθια "έκλεισε" ο Ολυμπιακός

    Ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

    Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναχωρήσουν στις 9 Ιουλίου για το Ζέεφελντ της Αυστρίας όπου και θα παραμείνουν για 10 μέρες. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα δώσουν δύο φιλικά. Συγκεκριμένα στις 16/7 (19:00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσουν την Σίμουρκ στο Σβάρτς ενώ στις 18/7 (19:30 ώρα Ελλάδας) την Φράιμπουργκ στο Σρουντς. Η επιστροφή της αποστολής από την Αυστρία είναι προγραμματισμένη για τις 19/7.

    Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μπαντ Σένμπορν της Γερμανίας και θα αρχίσει στις 25 Ιουλίου. Η αναχώρηση του Ολυμπιακού από την Γερμανία θα γίνει στις 2/8 ενώ την επόμενη μέρα (3/8) είναι προγραμματισμένο το φιλικό με την Λίβερπουλ στο Ανφιλντ προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ. Όπως έγινε γνωστό χθες στις 10/8 οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Βαλένθια στο «Μεστάγια».

    [05] Χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο η ελληνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης

    Η ελληνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Κόμπο στο Μεσογειακό Κύπελλο που διεξάγεται στην Ανδόρα.

    Συγκεκριμένα οι ελληνίδες κολυμβήτριες συγκέντρωσαν 81,486 βαθμούς που ήταν αρκετοί για να τους χαρίσουν την πρώτη θέση.

    Αύριο αγωνίζονται στο τελικό του Ντουέτο, το δίδυμο των Αθανασίας Τσόλα και Σοφίας Μαλκογέωργου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 July 2013 - 20:30:22 UTC