Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαραθώνιος διαπραγμέτευσης με την τρόικα - Συμφωνία για το Δημόσιο
  • [02] Σε ευρείες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [03] «Δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους»
  • [04] Ολυμπιακός: Παρέμεινε ο Ιμπαγάσα
  • [05] Ο Χάμιλτον την «pole position» στο γκραν πρι Γερμανίας

  • [01] Μαραθώνιος διαπραγμέτευσης με την τρόικα - Συμφωνία για το Δημόσιο

    «Έκλεισε»,όπως φαίνεται, η συμφωνία μεταξύ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τρόικας, για το ζήτημα της κινητικότητας στο Δημόσιο.

    Ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκαν για μισή ώρα με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών, παρόντος του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, και, αμέσως μετά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup».

    Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για τα υπόλοιπα θέματα και προκειμένου να γραφούν τα κείμενα, τα οποία θα τεθούν υπόψη του Eurogroup για την «πολιτική έγκριση» της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.

    [02] Σε ευρείες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Σε 24ωρη απεργία προχωρά τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Αθηναίων, ενώ για την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας.

    Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Θέμα κινητοποιήσεων αναμένεται να τεθεί το απόγευμα και από το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων.

    Επίσης, για αύριο στις 6 το απόγευμα έχει συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΚΕΔΕ, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι και από τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και από το Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων.

    [03] «Δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους»

    Την πεποίθηση ότι, όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αλλάξει μόνο η χώρα αλλά συνολικά η Ευρώπη, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει στους εταίρους ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν τον υποχρεώσουν με την στάση τους και σημειώνει: «Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού μας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας».

    Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι δεν θα αποδεχθεί να παραμείνει η χώρα βυθισμένη στην κρίση και να μετατραπεί σε αποικία χρέους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και πάγωμα των τόκων για τουλάχιστον μια τετραετία. Από το πάγωμα, όπως αναφέρει, προκύπτουν 25 δισεκ. ευρώ, που μπορούν να πέσουν στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

    [04] Ολυμπιακός: Παρέμεινε ο Ιμπαγάσα

    Στον Ολυμπιακό θα κλείσει την ποδοσφαιρική καριέρα του ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

    Ο 37χρονος Αργεντινός μέσος, στη νέα συνάντηση που είχε με τη διοίκηση των πρωταθλητών, συμφώνησε σε όλα και έτσι θα ανανεώσει για ακόμη ένα χρόνο το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

    Αυτό σημαίνει πως θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του στο γήπεδο Καραϊσκάκη, καθώς έχει δηλώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που θα παίξει ποδόσφαιρο.

    [05] Ο Χάμιλτον την «pole position» στο γκραν πρι Γερμανίας

    Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει αύριο από την «pole position» στο γκραν πρι Γερμανίας, το οποίο είναι ο 9ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα.

    Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά (1:29.398) και θα ξεκινήσει μπροστά από τους υπόλοιπους οδηγούς στον αυριανό αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 July 2013 - 14:30:23 UTC