Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Παρίσι είναι "πεπεισμένο" ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την Αθήνα
  • [02] Αίσιο τέλος για την οικογένεια που επέβαινε σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος
  • [03] Συνεχίζεται επί εννέα διαδοχικές ημέρες ο βομβαρδισμός της Χομς
  • [04] Δυσοίωνες προβλέψεις από την Κ. Λαγκάρντ για την παγκόσμια οικονομία
  • [05] Βρέθηκε το ΙΧ με το οποίο διέφυγαν οι Αλβανοί δραπέτες από την Ναυπακτία

  • [01] Το Παρίσι είναι "πεπεισμένο" ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την Αθήνα

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα πως είναι "πεπεισμένος" για το γεγονός ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα φθάσουν σε "μια κοινή αντίληψη με την Ελλάδα" για τη νέα δόση του δανείου, ύψους 8,1 δισεκ. ευρώ.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε μια κοινή αντίληψη με την Ελλάδα, συνεπώς σε μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση του προγράμματος", δήλωσε ο Μοσκοβισί σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου οικονομολόγων το οποίο διεξάγεται στην Εξ-αν-Προβάνς (νοτιοανατολική Γαλλία).

    [02] Αίσιο τέλος για την οικογένεια που επέβαινε σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος

    Λόγω εισροής υδάτων, εξ αιτίας τρύπας που άνοιξε η άγκυρα, βυθίστηκε τελικά το ακυβέρνητο ιστιοφόρο νοτιοδυτικά της Κύθνου, κατά τη διαδικασία ρυμούλκησης του, πρός το Λαύριο.

    Στο ιστιοφόρο, επέβαινε μια γυναίκα με τα τρία παιδιά της,οι οποίοι περισυνελέγησαν σώοι, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου.

    Είχε μείνει ακυβέρνητο,από το πρωί, εκπέμποντας σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν στη θαλλάσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύθνου, όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ.

    Στην ίδια περιοχή αγνοείτο και ο σύζυγός της, ο οποίος επέβαινε σε βοηθητική λέμβο του ιστιοφόρου σκάφους, σε διαφορετική απόσταση από το ιστιοφόρο.

    Εντοπίστηκε και αυτός σώος μετά απο έρευνες και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο super puma στην Ελευσίνα και από εκεί για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο.

    Στην επιχείρηση διάσωσης της οικογένειας συμμετείχε ένα ελικόπτερο super puma, δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

    [03] Συνεχίζεται επί εννέα διαδοχικές ημέρες ο βομβαρδισμός της Χομς

    Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος συνεχίζουν σήμερα για 9η διαδοχική ημέρα τους σφοδρούς βομβαρδισμούς πολιορκημένων συνοικιών της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Το 60% ως 70% της συνοικίας Χαλντιγιέ έχει καταστραφεί, τα περισσότερα σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, διαβεβαιώνοντας πως "οι συνοικίες της παλιάς Χομς έχουν μεταβληθεί σε ερείπια".

    "Η καταστροφή των πολιορκημένων συνοικιών της Χομς γίνεται με συστηματικό τρόπο. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο βομβαρδίζονται ώστε οι κάτοικοι και οι επαναστάτες να υποχρεωθούν να φύγουν", δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

    "Παντού στη Συρία, τα σπίτια, τα καταστήματα, οι αρχαιολογικοί χώροι υφίστανται καταστροφές, αλλά το επίπεδο καταστροφής της Χομς είναι το πιο υψηλό", υποστηρίζει.

    Οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν σήμερα τις συνοικίες Χαλντιγιέ (βόρεια Χομς) και Χαμιντιγιέ (στο κέντρο της πόλης) με όλμους, ρουκέτες και πυροβόλα αρμάτων μάχης.

    Παράλληλα μάχες ανάμεσα σε αντάρτες από τη μια και τα στρατεύματα του καθεστώτος που έχουν τη βοήθεια "ενόπλων" από την άλλη, συνεχίζονται στην περιφέρεια της Χαλντιγιέ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

    [04] Δυσοίωνες προβλέψεις από την Κ. Λαγκάρντ για την παγκόσμια οικονομία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδέχεται αυτή την εβδομάδα να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη εξαιτίας της κατάστασης στις αναδυόμενες χώρες, δήλωσε σήμερα η επικεφαλης του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο.

    "Είχαμε μια πρόβλεψη για ανάπτυξη περίπου 3,3%", δήλωσε η Λαγκάρντ αναφερόμενη στην πρόβλεψη του ΔΝΤ για το 2013.

    "Όμως φοβάμαι ότι, αν σκεφτούμε αυτό που βλέπουμε τώρα ιδιαίτερα σε αναδυόμενες χώρες --όχι στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις χώρες χαμηλού εισόδηματος, αλλά στις αναδυόμενες χώρες-- φοβάμαι ότι μπορεί να είμαστε ελαφρώς κάτω απ' αυτό", δήλωσε μιλώντας στο συνέδριο οικονομολόγων που διεξάγεται στην Εξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία.

    Η Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι δεν θα δώσει συγκεκριμένους αριθμούς επειδή το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει επισήμως τα δεδομένα αυτή την εβδομάδα.

    [05] Βρέθηκε το ΙΧ με το οποίο διέφυγαν οι Αλβανοί δραπέτες από την Ναυπακτία

    Σφίγγει ο αστυνομικός κλοιός, στην ελληνοαλβανική μεθόριο από την Σαγιάδα μέχρι την Μουργκάνα στα βουνά του Τσαμαντά, καθώς και τα όρη του Σουλίου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών κακοποιών, που δραπέτευσαν κινηματογραφικά από τις φυλακές των Τρικάλων, πριν κατορθώσουν να περάσουν στην γειτονική χώρα.

    Στην γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συμμετέχουν, εκτός από τις ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, βατραχάνθρωποι αλλά και τουλάχιστον 2 ελικόπτερα, που χτενίζουν την περιοχή. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που διαθέτουν, και εκτιμούν πως πρόκειται για τους δραπέτες Μαριόν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θερμική κάμερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εντόπισε σε δύσβατη περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου, κοντά σε παραπόταμο του Καλαμά δύο άτομα να κινούνται, όμως γρήγορα χάθηκαν τα ίχνη τους σε χαράδρα. Ωστόσο, στο Δρυμώνα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, οι αστυνομικοί βρήκαν εγκαταλειμμένο σε δασώδη περιοχή, το ΙΧ που οι κακοποιοί έκλεψαν από την Περδικόβρυση Ναυπακτίας, για τη διαφυγή τους από την περιοχή. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απουσίαζε στην Αθήνα και η κλοπή δεν είχε γίνει αμέσως αντιληπτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 July 2013 - 14:30:22 UTC