Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή τμηματικά της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα
  • [02] Π. Καψής: «Πρόθεση μου η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης με τη συμβολή των εργαζομένων της»
  • [03] Η αστυνομία απώθησε από την πλατεία Ταξίμ διαδηλωτές
  • [04] Σε πλήρη εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  • [05] Ο Βίγια στην Ατλέτικο Μαδρίτης

  • [01] Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή τμηματικά της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα

    Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή τμηματικά της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γιερούν Ντάισελμπλουμ.

    Όπως δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, τον Ιούλιο θα καταβληθούν στην Ελλάδα 4 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισεκ. θα προέλθουν από τον EFSF και 1,5 δισεκ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών από τα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης (πρόγραμμα SMP). Επιπλέον, τον Οκτώβριο αναμένεται η εκταμίευση 1 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 0,5 δισεκ. ευρώ θα προέλθουν από τον EFSF και τα υπόλοιπα 0,5 δισεκ. ευρώ από το πρόγραμμα SMP.

    Τέλος, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρτ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συνεδριάσει στις 24 Ιουλίου για την έγκριση των 1,8 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα.

    [02] Π. Καψής: «Πρόθεση μου η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης με τη συμβολή των εργαζομένων της»

    Με τους εισηγητές όλων των κομμάτων άνοιξε η αυλαία της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    «Πρόθεση μου ήταν η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης να γίνει με τη συμβολή των εργαζομένων» υπογράμμισε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ. Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τόνισε ότι η χρονική συγκυρία επιτρέπει πλέον να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ΕΡΤ- κυβέρνησης.

    Για ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης της δημόσιας τηλεόρασης έκανε λόγο η κυβερνητική πλειοψηφία, που δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης με επίκεντρο των έντονων επικρίσεων της το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τους χειρισμούς της.

    [03] Η αστυνομία απώθησε από την πλατεία Ταξίμ διαδηλωτές

    Η τουρκική αστυνομία επενέβη σήμερα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Πάρκο Γκεζί, τα σχέδια για την ανάπλαση του οποίου προκάλεσαν κινητοποιήσεις που αποτέλεσαν το έναυσμα να ξεσπάσει ένα κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τα τέλη Μαΐου και για το μεγαλύτερο διάστημα του Ιουνίου, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Όπως είχε συμβεί και το βράδυ του Σαββάτου, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου, άνδρες των οποίων είχαν αποκλείσει το πάρκο από νωρίς το απόγευμα, έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να απωθήσουν τους διαδηλωτές στην Ταξίμ και κοντινούς δρόμους.

    [04] Σε πλήρη εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με προοπτική να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται μια μικρή παράταση.

    Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών και σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες έχουν καταθέσεις προσφορές η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν έχει καταθέσει ή όχι προσφορά και η Τράπεζα Πειραιώς.

    Ήδη, η Alpha Bank έχει διευκρινίσει ότι σε περίπτωση εξαγοράς του Ταμιευτηρίου, θα διατηρήσει τον αυτόνομο χαρακτήρα του, αναπτύσσοντάς το ΤΤ ως την Τράπεζα του απλού και μικρού αποταμιευτή, ρόλο που παραδοσιακά διατηρεί. Αντίστοιχα σχέδια φαίνεται να έχουν και η Εθνική όπως και η Eurobank.

    Υπενθυμίζεται ότι, μετά το Σεπτέμβριο και πριν το τέλος του έτους, αναμένεται να ξεκινήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το διερευνητικό ενδιαφέρον για την πώληση μέρους ή τμήματος της Eurobank.

    [05] Ο Βίγια στην Ατλέτικο Μαδρίτης

    Σε συμφωνία με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την παραχώρηση του Νταβίντ Βίγια έφτασε η Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Βαρκελώνης.

    Ο 31χρονος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Ισπανίας, θα «μετακομίσει» στο «Βιθέντε Καλντερόν» έναντι του ποσού των 5 εκ. ευρώ, με τη Μπαρτσελόνα να διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του σε περίπτωση μελλοντικής μεταγραφής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 July 2013 - 18:30:22 UTC