Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστοί και σήμερα οι δήμοι της χώρας - Σε 24ωρη απεργία οι δημοτικοί αστυνομικοί
  • [02] Σοβαρό ζήτημα με τις μυστικές υπηρεσίες απειλεί την ηγεσία του Ζ. Κ. Γιουγκερ
  • [03] Παραμένει στη Μόσχα ο Σνόουντεν, παρά την προσφορά ασύλου από χώρες της Λ. Αμερικής

  • [01] Κλειστοί και σήμερα οι δήμοι της χώρας - Σε 24ωρη απεργία οι δημοτικοί αστυνομικοί

    Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποφάσισαν για σήμερατα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ ΟΤΑ. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

    Επίσης, σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους.

    Εξάλλου, συνεχίζεται σήμερα στς9:30 το πρωϊ η συνάντηση μεταξύ της ΚΕΔΕ και της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Δ. Μεταρρύθμισης, προκειμένου να επιλυθούν μια σειρά ζητήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκων και των 3.500 δημοτικών αστυνόμων.

    Κατά τη σημερινή συνάντηση, θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

    [02] Σοβαρό ζήτημα με τις μυστικές υπηρεσίες απειλεί την ηγεσία του Ζ. Κ. Γιουγκερ

    Ένα σκάνδαλο με τις υπηρεσίες πληροφοριών, συγκλονίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουξεμβούργου, και απειλεί την κυριαρχία του Ζαν Κλοντ Γιουγκερ μετά από 18 χρόνια στην κεφαλή της πολιτικής του δουκάτου.

    «Αυτή είναι μία από τις τελευταίες εμφανίσεις μου στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο», είπε ο 58χρονος Γιουγκερ σε σχολική εκδήλωση όπου παραβρέθηκε. Ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός, ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής της κυβέρνησης στον κόσμο, έχασε την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του την περασμένη Παρασκευή.

    Η απόσυρση ήρθε μετά από μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή, που έχει συσταθεί πριν από έξι μήνες, και η οποία αποφάνθηκε ότι ο Γιούνκερ έπρεπε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για χρόνια αμέλειας καθώς εγκαλείται πολιτικά ότι δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή σε σοβαρά ζητήματα της υπηρεσίας πληροφοριών. Ο Γιούγκερ βετεράνος των μεγάλων πολιτικές μάχες στην ευρωπαϊκή σκηνή, δεν αναμένεται πάντως να πέσει χωρίς μάχη. Έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να μιλήσει συζήτηση στο κοινοβούλιο την Τετάρτη. Ωστόσο, αναμένεται ότι ο συνασπισμός θα πέσει, αναγκάζοντας τον αρχηγός του κράτους, Δούκα Ανρί να διαλύσει το κοινοβούλιο και να καλέσει σε εκλογές οι οποίες πιθανολογείται ότι θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.

    Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών ήδη έχει ζητήσει ένα "νέο ξεκίνημα" στην πολιτική του Μεγάλου Δουκάτου, ενώ και άλλοι πολιτικοί ζήτησαν την παραίτηση Γιούγκερ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Παραμένει στη Μόσχα ο Σνόουντεν, παρά την προσφορά ασύλου από χώρες της Λ. Αμερικής

    Ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, ξεκίνησε τη Δευτέρα την τρίτη εβδομάδα παραμονής στον τομέα διέλευσης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, περιμένοντας μια πιθανή αναχώρηση του, για κάποια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που του προσφέρουν πολιτικό άσυλο με την υποστήριξη της Κούβας. Ο άνθρωπος που έκανε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το μυστικό αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων των παγκόσμιων επικοινωνιακών τόπων, θα μπορούσε θεωρητικά να πάει στη Βολιβία, τη Βενεζουέλα ή τη Νικαράγουα, τις τρεις χώρες που ανακοίνωσαν, ότι είναι διατεθειμένες να τον υποδεχτούν.

    Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολα Μαδούρο είπε δημόσια ότι η χώρα του, έλαβε αίτημα ασύλου από τον νεαρό αμερικανό. «Λάβαμε την επιστολή ασύλου», δήλωσε ο ηγέτης της Βενεζουέλας από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας. «Ο Σνόουντεν, θέλει να πάρει το αεροπλάνο και επιτέλους να έρθει εδώ», πρόσθεσε.

    Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, υποστήριξε την Κυριακή το δίκαιο της Βολιβίας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας να προσφέρουν άσυλο σε όσους «διώκονται για τα ιδανικά τους ή εξαιτίας του αγώνα τους για τα δημοκρατικά δικαιώματα». Η στήριξη αυτή είναι σημαντική, ιδιαίτερα λόγω της απουσίας άμεσης αεροπορικής σύνδεσης της Μόσχας με μία από τις τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής που προσφέρουν άσυλο στον Σνόουντεν και οι οποίες θεωρητικά θα χρειαστούν τη βοήθεια της Αβάνας, που συνδέεται αεροπορικά απευθείας με τη ρωσική πρωτεύουσα.

    ?πιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 July 2013 - 4:30:23 UTC