Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Βελιγράδι - Πρίστινα η Κάθριν Άστον
  • [02] Οι προτάσεις της κυβέρνησης στη συνάντηση με τους εργαζομένους της ΕΡΤ
  • [03] Άντληση 1,625 δισ ευρώ απο δημοπρασία εντόκων 6μηνης διάρκειας
  • [04] Λίβανος: Τουλάχιστον 18 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη

  • [01] Σε Βελιγράδι - Πρίστινα η Κάθριν Άστον

    Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι πέτυχαν πρόοδο κατά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες στο χειρισμό των τηλεπικοινωνιακών και ενεργειακών θεμάτων, τόνισε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον. Το σχέδιο λύσεων για τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί, δήλωσε η κ. Άστον μετά το 13o γύρο των συνομιλιών Σερβίας ? Κοσόβου που διεξήχθη χθες στη βελγική πρωτεύουσα υπό την αιγίδα της ΕΕ. Οι συνομιλίες, σύμφωνα με την κ. Άστον θα συνεχιστούν κατά τη σημερινή επίσκεψή της στο Βελιγράδι και την αυριανή στην Πρίστινα. Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και του Κοσόβου θα συναντηθούν ξανά στις 24 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας εξέφρασε ικανοποίηση για την προσήλωση των δύο πρωθυπουργών στη συνέχιση της εφαρμογής της συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων Σερβίας - Κοσόβου που επιτεύχθηκε τον Απρίλιο. "Καθοριστικής σημασίας είναι τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες η συνέχιση της εφαρμογής της συμφωνίας, όπως προβλέπεται από το σχέδιο υλοποίησης της συμφωνίας. Είμαι ικανοποιημένη επειδή και οι δύο πρωθυπουργοί επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους σε αυτό το στόχο" δήλωσε η κ. Άστον.

    [02] Οι προτάσεις της κυβέρνησης στη συνάντηση με τους εργαζομένους της ΕΡΤ

    Στις προτάσεις που δόθηκαν από τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή στους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση αναφέρεται πως για τον υπολογισμό της αποζημίωσης θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου αποζημίωσης που ισχύει για το Δημόσιο (εξαίρεση από α.ν. 173/1967).

    Στο ερώτημα των εργαζομένων αν η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία του καθενός από την πρώτη ημέρα απασχόλησης στην ΕΡΤ, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και ανεξαρτήτως του αν η προϋπηρεσία αυτή είχε αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη, διευκρινίζεται πως υπογράφηκε χθες τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022. Δηλαδή για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό με βάση των πρώτη ημέρα πρόσληψης και για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΣΙΑΧ) με βάση το ΠΔ 164/2004, λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής (εκάστοτε τελευταίας) συν οιοσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή.

    Σε ό,τι αφορά την επιλογή των 2.000 εργαζομένων θα υπάρξει πρόβλεψη για προτίμηση υποψηφίων με προϋπηρεσία σε ΕΡΤ κατά την τελευταία 2/3 ετία και ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει βάσει οργανογράμματος. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αναφέρονται αριθμός ανά ειδικότητα.

    Οι περιφερειακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και κατά το μεταβατικό στάδιο με τον τελικό αριθμό να καθορίζεται βάσει του οργανογράμματος. Επίσης οι 153 εργαζόμενοι των Μουσικών Συνόλων περιλαμβάνονται στους 2.000.

    Σε ό,τι αφορά τις μεταβατικές συμβάσεις οι αποδοχές θα καθοριστούν με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία για το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (ν. 4024/2011). Η προϋπηρεσία λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο (προϋπηρεσία με την έννοια της εργασιακής εμπειρίας).

    Τέλος, στο ερώτημα πως θα διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας (κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότησης) ενώ θεωρούνται για την κυβέρνηση ήδη απολυμένοι, σημειώνεται ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για νομοθετική ρύθμιση.

    [03] Άντληση 1,625 δισ ευρώ απο δημοπρασία εντόκων 6μηνης διάρκειας

    Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,20%.

    [04] Λίβανος: Τουλάχιστον 18 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη

    Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Οι ίδιες πηγές δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν αρχικές πληροφορίες από ιατρικές πηγές που κάνουν λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών στο σημείο της ισχυρότατης έκρηξης.

    Η ένταση στο Λίβανο κλιμακώνεται μετά την ανάμιξη της Χεζμπολάχ στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, καθώς μαχητές της πολεμούν πλέον στο πλευρό των καθεστωτικών δυνάμεων κατά των σουνιτών ανταρτών που θέλουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ-Ασαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 July 2013 - 10:30:22 UTC