Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2013
  • [02] Π. Καψής: «Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών»
  • [03] Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους οι ταινίες του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη
  • [04] Προσπάθειες σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης στην Αίγυπτο
  • [05] «Συμπατριώτες, κλείστε το Facebook» προτρέπει μια υπουργός της Βενεζουέλας
  • [06] Οκτώ προσαγωγές για την επίθεση ακροδεξιών σε "στέκι" στην Ηλιούπολη
  • [07] Περού: 16 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό 200 μέτρων
  • [08] «Δεν πιστεύω ότι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες» λέει ο Ντομινίκ Στρος - Καν
  • [09] Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο τραγουδιστής Ράντι Τράβις

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2013

    Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα στη διάρκεια του 2013, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙχθεςτο βράδυ.

    Για το 2014 είναι «πολύ πιθανό» να μην ληφθούν νέα μέτρα, ενώ για το διάστημα 2015 - 2016 «δεν γνωρίζω» εάν θα χρειαστούν νέα μέτρα, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Χθες ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργόΑντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλογια τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας. Μετά τη συνάντηση και απαντώντας σεσχετική ερώτηση, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία έκθεση της τρόικας. Η εισήγηση προς την Ευρωομάδα έλεγε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και πως το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. «Δεν υπάρχει έκθεση. Πιθανότατα να αναφέρονται σε παλιές εκθέσεις», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

    [02] Π. Καψής: «Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών»

    «Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην Αγία Παρασκευή», τόνισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.

    Ο κ. Καψής επανέλαβε ότι «υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο συνεννόησης» με τους εργαζόμενους, ωστόσο αν δεν γίνει αυτό, όπως είπε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς αυτούς.

    «Όσα ήταν να κάνουμε τα κάναμε. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα», είπε σχετικά με τον διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «θα φανεί τι θέλουν οι εργαζόμενοι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας».

    [03] Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους οι ταινίες του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη

    Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους προβάλλονται οι ταινίες του θερινού Φεστιβάλ, που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το Μουσείο Μπενάκη στο αίθριο του κτιρίου της Πειραιώς.

    Οπότε σε όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις προβολές θα τους επιστραφεί το αντίτιμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Μουσείο Μπενάκη.

    «Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο ότι οι ταινίες που θα προβάλλονται είναι στην αγγλική γλώσσα χωρίς ελληνικούς υπότιτλους» αναφέρει η ανακοίνωση και διευκρινίζει ότι «όσοι δεν μπορούν παρακολουθήσουν τις προβολές χωρίς υπότιτλους, θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου από τα ταμεία του Μουσείου Μπενάκη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου».

    [04] Προσπάθειες σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης στην Αίγυπτο

    Ο νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χάζεμ Μπεμπλάουι θα προσπαθήσει σήμερα να σχηματίσει μια μεταβατική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας μια δύσκολη αποστολή μέσα σ' ένα κλίμα αυξανόμενης αμφισβήτησης εκ μέρους των ισλαμιστών εξαιτίας του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του ανώτατου ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων.

    Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη διέταξε χθες Τετάρτη τη σύλληψη του Μοχάμεντ Μπαντίε, του ανώτατου ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών αυτού του σχηματισμού, κατηγορώντας τους για παρακίνηση σε βία μετά τις συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 53 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 480 τη Δευτέρα μπροστά από την έδρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο.

    Χθες το βράδυ ένα νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη χερσόνησο του Σινά, όπου το όχημα ενός υψηλόβαθμού στρατιωτικού αξιωματούχου έγινε στόχος ενόπλων.

    Στο πολιτικό επίπεδο, ο νέος πρωθυπουργός,ο διορισμός του οποίου το βράδυ της Τρίτης συνοδεύθηκε από το διορισμό του νομπελίστα της Ειρήνης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι σε μια θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, πρόκειται να συνεχίσει σήμερα τις διαβουλεύσεις του για να προσπαθήσει να σχηματίσει όσο το δυνατόν συντομότερα μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] «Συμπατριώτες, κλείστε το Facebook» προτρέπει μια υπουργός της Βενεζουέλας

    Μια υπουργός της Βενεζουέλας, της χώρας που έχει προσφερθεί να παράσχει πολιτικό άσυλο στον Aμερικανό, Έντουαρντ Σνόουντεν, ζήτησε από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου Facebook, να κλείσουν τους λογαριασμούς τους για να αποτραπεί πιθανή ηλεκτρονική κατασκοπεία εις βάρος της χώρας και των ιδίων.

    «Συμπατριώτες, κλείστε το λογαριασμό σας στο Facebook, γιατί χωρίς να το γνωρίζετε δουλεύετε δωρεάν ως πληροφοριοδότες της CIA. Κοιτάξτε την περίπτωση του Σνόουντεν»», έγραψε η υπουργός Μαρία Ίρις Βαρέλα στο λογαριασμό της στο Twitter. Η υπουργός κάλεσε επίσης τα θύματα της αμερικανικής κατασκοπίας να ζητήσουν «δίκαιη αποζημίωση» ώστε να «λυγίσει η οικονομία» των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο Σνόουντεν επί του παρόντος παραμένει στη ζώνη διέλευσης του αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτιεβο, αν και έχει ζητήσει άσυλο σε δώδεκα χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες αρνήθηκαν να του παράσχουν. Τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και η Βολιβία, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να τον φιλοξενήσουν. Αλλά παρά την επιθυμία των λατινοαμερικάνικων χωρών είναι αβέβαιο αν ο πρώην κατάσκοπος θα μπορέσει να φτάσει σε κάποιο κράτος υποδοχής.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Οκτώ προσαγωγές για την επίθεση ακροδεξιών σε "στέκι" στην Ηλιούπολη

    Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», χθες, στις 20:00 μ.μ. στην συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ηλιούπολη.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 30 άτομα με μαύρα ρούχα, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν με ρόπαλα και λοστούς στο «στέκι», όπου προξένησαν φθορές, ενώ τραυμάτισαν ελαφρά δύο ανήλικους και έναν ενήλικα που βρίσκονταν εκεί.

    Όπως καταγγέλουν οι παρευρισκόμενοι στο στέκι, οι δράστες φώναζαν συνθήματα για την Χρυσή Αυγή, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ακροδεξιό περιεχόμενο.Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

    [07] Περού: 16 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό 200 μέτρων

    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν την Τετάρτη, όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων στην περιοχή της Χουαντσαβελίκα, στο νοτιοανατολικό Περού, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το όχημα βγήκε από το δρόμο για άγνωστη αιτία, καθώς περνούσε μια στενή λωρίδα γης, περίπου 450 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμα.

    Τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα στο Περού, ιδίως στους στενούς δρόμους των Άνδεων. Το τελευταίο πολύνεκρο δυστύχημα συνέβη την 1η Ιουλίου, στην επαρχία της Γιαούχος, 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμα, όπου 19 επιβάτες σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων.

    Δύο ημέρες νωρίτερα, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους υπό τις ίδιες συνθήκες στην περιοχή της Ανκάς, ενώ στις 19 Ιουνίου ένα άλλο δυστύχημα με λεωφορείο σκότωσε 46 άτομα στο κεντρικό Περού.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [08] «Δεν πιστεύω ότι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες» λέει ο Ντομινίκ Στρος - Καν

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν έχει "ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες", σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το CNN, δύο χρόνια μετά την υπόθεση του ξενοδοχείου Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης.

    "Δεν πιστεύω ότι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες", υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος έδωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, στο Παρίσι, την πρώτη συνέντευξή του στα αγγλικά μετά την παραίτηση που αναγκάστηκε να υποβάλει εξαιτίας των κατηγοριών για βιασμό που απηύθυνε εναντίον του στις 14 Μαΐου 2011 μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης με καταγωγή από τη Γουινέα.

    "Έκανα αυτό το λάθος" να πιστεύω ότι μπορεί κανείς να έχει δημόσια ζωή και ιδιωτική ζωή "μαζί, χωρίς σχέση ανάμεσά τους", προσθέτει ο πρώην αξιωματούχος, "είχα άδικο επειδή οι άνθρωποι δεν περιμένουν αυτό το είδος της ετερόδοξης συμπεριφοράς από την πλευρά κάποιου που έχει πολιτικές ευθύνες".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο τραγουδιστής Ράντι Τράβις

    Ο βραβευμένος με Grammy, τραγουδιστής της αμερικανικής κάντρι μουσικής, Ράντι Τράβις υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και βρίσκεται στο στάδιο της χειρουργικής επέμβασης σε νοσοκομείο του Τέξας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του.Η προσπάθεια των γιατρών επικεντρώνεται στο να μειώσουν την πίεση στον εγκέφαλό του ασθενούς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

    Ο 54χρονος Τράβις εισήχθη για νοσηλεία, σε κρίσιμη κατάσταση, την Κυριακή, εξ αιτίας καρδιομυοπάθειας που οδήγησε σε καρδιακή ανεπάρκεια, όπως ανέφεραν οι γιατροί. Η νέα επιπλοκή που οδήγησε τον τραγουδιστή στο χειρουργείο έγινε μέσα στο νοσοκομείο.

    Ο Ράντι Τράβις ένα από τα κορυφαία ονόματα της κάντρι μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει βραβευτεί έξι φορές με Grammy, και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις επιτυχίες του, όπως το «Forever and Ever», το «Amen» και το «Three Wooden Crosses».

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 July 2013 - 6:30:24 UTC